1. Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)

Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)

Pokémon VS Me

Ik was een pokémonverslaafde. Alles wat er mee te maken had, moest ik weten. Als klein kleutertje stond ik in de winkel om Pokémon red te kopen. Ik was uren in een andere wereld. Ook had ik over de 1000 pokémonkaarten(nee, geen typefout!!)!! Ik was zo gek van Red dat ik met mijn domme kop besloot Blue te kopen. Na ongeveer anderhalf uur kwam ik erachter dat dit bijna kopieën van elkaar waren. Dus ik begon te janken. Hup, in de auto, spel omwisselen. Maar ik had Red nog. Ik bleef spelen en spelen en spelen. Ik ontwikkelde mij in mijn sociale wereld, waar trouwens nog maar weinig van over was sinds de komst van pokémon, zo ontwikkelde pokémon zich ook. En wel tot Gold/Silver/Crystal. Ik was nu niet zo dom als vroeger, Ik heb Gold gekocht. Maar ik hoorde wel dat Crystal een beetje verschilde van Gold/Silver, dus Crystal werd ook toegevoegd aan de collectie. Pokémon Ruby kwam daarna, tenslotte Pokémon FireRed.

FireRed is hetzelfde als red 'nd Blue??

Zo kom je bij Prof. Oak. Hij wil graag weten of je een jongen of een meisje bent, wat je naam is en hoe je grootste vijand heet. Heb je dat gedaan, dan kom je voor de keuze te staan uit 3 pokémon te kiezen. Charmander(Vuur), Bulbasaur(Gras) en Squirtle(Water). Gras is het makkelijkste, daarna Water en tenslotte Vuur. Dit heeft geen effect op de gameplay, die geweldig is. Je begint in Kanto, in je geboortedorp Pallet Town. Van hieruit ga je met de door jou gekozen pokémon op stap en train je hem/haar vervolgens. Je komt langs steden waar je je pokémon laat verzorgen of pokéballs koopt, Je komt langs trainers die je uitdagen tot een gevecht. In de meeste steden zit ook een Gym. Een Gym is een soort eindstation voor wat je tot dan toe bereikt hebt. Heb je deze verslagen, kan je weer verder. Onderweg krijg je met allemaal ''obstakels'' te maken, zoals team rocket en je vijand. Heb je je door deze barriéres weten te breken, kan je je tocht vervolgen richting de Pokémon League! De Pokémon League is het ultieme doel voor iedere trainer. Hierbij Krijg je te maken met 4 zeer lastige trainers, en daarna nog de Champion, die deze trainers al eerder wist te verslaan. Je moet dus 5 mensen op rij verslaan, met de door jou gekozen pokémon. Je mag alleen je items meenemen, en kan niet tussendoor naar het pokémoncenter toe gaan om je pokémon beter te laten worden. Ja, en dat was het wel zo een beetje. Maar, maar, dit kan toch net zo goed een review over pokémon Red of blue zijn?? Ja, dat zou kunnen

De Vernieuwing(en)

Toch heeft FireRed een aantal leuke, nieuwe dingen. Ten eerste, de graphics, wat een verbetering met de oude 8-bit! De moeilijkheidsgraad is ook wat omhoog gegaan. De trainers zijn een beetje slimmer geworden en gebruiken betere aanvalstechnieken. Dit geldt niet voor alle, want nog een aantal trainers zijn nog gewoon te makkelijk te verslaan. Dingen zoals Fokken en geslachten van Pokémon zitten ook in deze vernieuwde versie. Het grootste verschil zit hem nog ergens anders in. Met FireRed heb je 9 eilanden. Deze hebben geen invloed op 't verhaallijn, maar zijn wel belangrijk voor de vernieuwing. Op deze eilanden zijn bovendien de nieuwe pokémon te vangen en er staat op 1 van de eilanden een battletower, waar je tot in de eeuwigheid een trainer kunt kiezen om tegen te vechten! Tenslotte is de wireless adapter een handige gadget voor je GBA. Dit apparaatje krijg je gratis bij FireRed en LeafGreen. Je kunt hiermee tegen anderen spelen, die dit ook hebben. Nintendo heeft er ook rekening mee gehouden dat dit apparaatje ook met Ruby en Sapphire compitabel moet zijn. Toen hadden ze het idee voor de wireless adapter dus al.

Conclusie en beoordeling

None

''Red in een nieuw jasje'' is een goede game met veel extra mogelijkheden. Als vanouds is de gameplay supergoed. Dit spel werkt nog steeds verslavend. De oude deuntjes komen er ook weer in voor, met wat zuiverder geluid. De graphics zijn het best verbetert. Het is bijna op de PSP te spelen, echt prachtig om te zien. Toch is er verder niet veel veranderd. Net als de oude versie ben je er nog wel 100 uurtjes zoet mee, maar het is toch geen totaal nieuw spel. Ik vind hem het geld zeker waard, maar misschien komt dat omdat ik nog steeds een grote pokémonfan ben!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Pokémon
 • Leuke vernieuwingen
 • Minpunten
 • Beetje uitgemolken
 • Wel leuke, maar niet veel vernieuwing

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heel erg gaaf vond die spellen echt MEGA gaaf.

 • VETTTTTT d8 nog niet lang geleden aan die game hij was echt super!!!! kon je je cyborgs upgrade nieuwe arm en zulke dingen…. hoop echt dah ze hem goed maken want dan mot ik hem hebben!!!!

 • Pffff, dat is een tijd geleden dat ik die titel voorbij heb zien komen! :D Syndicate, Crusader. Vette stijl & vreselijk uitgebreid… Classics! Benieuwd wat hiervan terecht komt.

 • Ben benieuwd ga hem misschien kopen.

  Maar eerst wachten op lands of Frogs(lol).

 • Boeiend… Land of Frogs FTW!!! xD

 • Ken ik niet.

 • Ja Land of Frogs is wel zeer sterk hoor! =P

 • Nog nooit van gehoord.

 • ik eis een nieuwe Dungeon Keeper

 • Ken ik ook niet, maar we zullen later zien hoe het uitpakt!

 • jeppp Dungeon Keeper would be nice :D

 • Heb syndicate wars vaak gespeeld op de ps1 en nu speel ik hem op m'n PS3. Blijft erg leuk om te doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren