1. Quake 4 (PC)

Quake 4 (PC)

Het is moeilijk om geen fan(boy) van de Quake serie te zijn, ID software heeft kleine meesterwerkjes geleverd met de vorige delen. Quake stond onder andere bekend omdat je met deze game kon laten zien wat je pc waard is maar het belangrijkste is dat het een mijlpaal onder de shooters is, want alle game modes die je nu ziet in de meeste shooters komen oorspronkelijk uit Quake. Het is vreemd dat Quake 4 geen nieuwe engine heeft maar i.p.v een nieuwe engine hebben de makers besloten om de Doom 3 engine te gebruiken. Het is ook de eerste keer dat de game niet door ID is gemaakt maar dat Raven software het grootste gedeelte heeft gedaan. Het resultaat is een prachtige game met een goede singleplayer. De multiplayer is gebaseerd op quake 3 maar dat is voor mij geen enkel punt want het speelt nog steeds lekker.

aantrekkingskracht

De grootste aantrekkingskracht zijn de graphics van de game. Quake 4 ziet er werkelijk FE-NO-ME-NAAL uit. Alles klopt. Zo zien de armors van je medesoldaten er prachtig uit zijn de wapens net zo mooi in beeld gebracht. Maar nog mooier (ja,nog mooier) zijn de schaduwen in de game want die neigen naar perfectie, ik weet niet hoe ik het uit moet leggen maar kijk maar naar het screenshot hiernaast. Maaarrrrrr er zit een keerzijde aan de munt. Je zult een dikke bak nodig hebben voor je het goed kan spelen want de systeemeisen lijken laag maar je heb een enorme dure computer nodig als je hier optimaal van wil genieten.

over de kling

De singleplayer campaign speelt zich direct af na Quake 2. Als je het niet meer weet zal ik het je even vertellen : Het is de game waar de naamloze marine zich van de ene kant van de planeet naar de andere kant loopt en ondertussen hordes Strogg naar de volgende wereld helpt. Aan het eind van de game versloeg de marinier de Makron, iedereen dacht het voorbij was; maar jammer genoeg was het niet zo. In Quake 4 speel je Matthew Kane een marinier in de ‘’Rhino squad’’ en jij moet de oorlog tegen de strogg stoppen. Dit klinkt nogal simpel maar dat is het natuurlijk niet. Rhino’s dropship wordt uit de lucht geknald en jij moet jezelf uit het schip slepen, je team vinden en zoveel mogelijk Strogg over de kling te jagen.

knallen…knallen en nog eens knallen.

De singleplayer duurt ongeveer 10 tot 15 uur, afhankelijk hoe goed je bent met de wapens.Het is erg simpel maar dat wil niet zeggen dat het niet leuk is. Want quake 4 is gefocust op één ding en dat is knallen…knallen en nog eens knallen met een grote variatie aan wapens.Deze wapens voelen echt alsof ze uit de toekomst komen i.p.v de wapens uit doom 3.Er zitten ook meer vijanden in om kapot te schieten en dat helpt zeker mee aan de rest van de actievolle game.

Het plot is net diepgaand genoeg om je nieuwsgierig te maken naar je volgende missie. Je komt door afvalverwerkingsfabrieken en nog veel meer verschillende gebieden. Je hebt vaak ook nog meer routes door de verschillende voertuig levels. Je rijdt soms in een tank ,een mechwalker en soms zit je op een turret. De voertuig levels zijn er makkelijk maar ze wisten mij zeker te vermaken. Ook schiet je soms samen met je squad op de strogg. Ik had daar eerst mijn bedenkingen over maar dit was volledig misplaatst want je squad helpt goed mee, en ze dragen bij aan de sfeer. Ook leuk is dat als je een engineer of medic squad hebt je ze kunt vragen of ze je willen healen of je armor willen repareren. Je zult een groot arsenaal wapens aan je collectie toevoegen. Voor het grootste gedeelte zul je je good old machine gun gebruiken het is een vrij sterk wapen en er zit een zaklamp op. Maar later zul je dodelijkere en sterkere wapens aan je verzameling toevoegen. Als je quake eerder hebt gespeelt zul je veel van de wapens herkennen zo zul je een shotgun, een grenadelauncher en nailgun een railgun krijgen. Ook kan je je wapens af en toe upgraden. Die zaklamp op je machinegeweer is leuk maar de upgrade van je nailgun om ‘’homing’’ shots te schieten is veel handiger. Dit maakt de meeste wapens handig voor verschillende scenario’s.

ouderwets

Terwijl de singleplayer veel potentie heeft voelt de multiplayer nogal ouderwets aan. Waarschijnlijk omdat de multiplayer uit quake 3 nog steeds superieur is aan de meeste games (afgezien van battlefield etc.). dat is opzich niet verkeerd,maar 6 jaar later is het niet meer de moeite waard. In de multiplayer zul je alles modi zien die je verwacht zo heb je: deatmatch,team deatmatch en alle andere standaard modes die je maar kan verwachten. Maar toch heb ik me er erg mee vermaakt, want iedereen kan het spelen mits hij snelle reflexen heeft dan.

ff kort over de xbox 360

In eerste instantie wilde ik quake 4 kopen voor de xbox 360, domme keus bleek achteraf want de 360 versie word geplaagd door technische mankementen. zo zijn de textures een stuk minder mooi en komen er vaak framedrops voor. Maar het ergste is nog dat het spel erg vertraagd als het even zwaar wordt voor de 360. Zo zul je je machinegeweer aanzienlijk laangzaam zien vuren terwijl het geluid je nog steeds wijs maakt dat het een loeisnel machinegeweer is. kortom, koop de xbox 360 versie niet.

daarom geef ik de xbox 360 versie een 6 1/2

Conclusie en beoordeling

None

[b]al met al[/b] wie zich niet stoort aan de wat ouderwetse gameplay maar gewoon van lekkere knalgames met mooie graphics houdt mag deze game met een gerust hart kopen. Houd je er niet van dan adviseer ik je om deze game een keer te lenen/huren voordat je het speelt.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • mooie wapens
 • graphics
 • lekker simpel knallen
 • lekker simpel
 • toch vrij diepgaand
 • verhaal
 • multiplayer (maar als je vernieuwende multiplayer zoekt ben je aan het verkeerde adres)
 • Minpunten
 • misschien te simpel voor sommigen...
 • systeemeisen wat aan de hoge kant.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • aah alweer :( arme Bethesda en arme xbox bezitters

 • De titel zou tijdens een rockconcert wel vreemd zijn

 • Daarnaast laat de ontwikkelaar van Land of Frogs weten dat ze ze kikkers eerst loslaten op de bugs totdat ze allemaal op zijn.

  haha xD

 • damn, ben door de tweede versie al weer een save game kwijt en heb idd een paar vastlopers gehad, mooi K*T dit. Wat als ik nu mijn dlc verwijder, de nieuwe \" foutloze\" weer download dan kan ik mijn huidige save games in de Pitt waarschijnlijk ook meteen deleten…….  maar ja, ik kan altijd nog land of the frogs gaan spelen, daar gaat immers niets fout….lol

 • Heb hem toch nog niet gekocht, hopelijk is de volgende DLC bugvrij.

 • Wordt nu in elk bericht een referentie gemaakt naar land of frogs? XD

 • Omg?

 • Sarcasme xD

 • Lucky me! Heb 'm uitgespeeld en daarbij nergens last van gehad XD

 • *zucht* Ben blij dat ik de PC versie heb. Die doet het namelijk wel goed..beetje vreemd dat dit dan ook als PC nieuws staat aangeduid.

 • of nu als ps3 nieuws naar mijn weten is de DLC voor de ps3 er niet of heb ik wat gemist??

 • Wat een gave titel.

 • Dit bericht staat bij de PS3 afdeling. De exclusieve buggy DLC voor Fallout3 hoort toch echt bij de Xbox360 :-)  \"Daarnaast laat de ontwikkelaar van Land of Frogs weten dat ze ze kikkers eerst loslaten op de bugs totdat ze allemaal op zijn\"  Hahaha, goed gevonden hoor! • PFFFFF, Dit meen je niet. Ik bestel net microsoft points om de DLC te kopen en dan word die WEER offline gehaald.. Lekker is dat.

 • Ik vermoed dat er tussen medewerkers iets verkeerds is gegaan waardoor een 'oude' versie 'gecombineerd' is met een aangepaste versie.

  Een beetje ontwikkelaar overkomt dit niet.

 • Ik vermoed dat er tussen medewerkers iets verkeerds is gegaan waardoor een 'oude' versie 'gecombineerd' is met een aangepaste versie.

  Een beetje ontwikkelaar overkomt dit niet.  Je loopt te gissen naar iets waar je zelf ook geen drol van afweet. Hou dan gewoon je mond.


 • Vind het vrij belachelijk dat dit soort dingen gebeuren, zorg gewoon dat die DLC in orde is voor je 'm online gooit.

 • Ik heb hem nog steeds niet gespeeld.. moet ik nog wel doen. Dan kan ik hem morgen, of over een paar dagen weer opnieuw downloaden. Gratis dat wel, maar toch is het slecht!

 • En de PC-versie heeft helemaal geen problemen, take that developers!!

 • Inmiddels weten we al dat Land of Frogs een grap is, hou er maar mee op. Ik wilde The Pitt toch niet downloaden, dus het maakt mij niet uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren