1. Super Mario Sunshine (NGC)

Super Mario Sunshine (NGC)

Mario! Daar ben je weer. Dat is een tijdje geleden zeg. Waar was je al die tijd? Ach, maakt niet uit. Wat telt is dat je terug bent om ons weer eens te verbazen met je volgende avontuur. Het is toch geen saai avontuur hé? Anders ben ik weg. Want ik had gehoord dat je de laatste tijd veel sporten uitgeprobeerd had en er niks van kon. Ik hoorde zelfs dat je slecht was! Is het deze keer anders? ! Vertel dan maar, ik wil in dat geval graag weten wat je nieuwste avontuur is. Begin maar.

Vakantie!!!

Wat hoor ik dat woord toch graag. Mario ook by the way. Het verhaal begint namelijk wanneer je samen met Peach en haar butlers op een vliegtuig zit naar Isle Delfino. Mario zit te dromen over eten(wie doet dat niet) en plots komt er een reclamespotje over hun bestemming op de TV. Peach meent een soort van schaduw te zien die op Mario lijkt en maakt hem wakker. Mario gelooft er natuurlijk niets van en even later land je op Isle Delfino. Daar kom je ineens een hoop slijm tegen waar ineens een soort vleesetende bloem uit tevoorschijn komt. Iets verder zie je een soort waterpomp staan. Je trekt het toestel aan en het begint dan nog tegen je te praten ook. Je krijgt een handige tutorial te horen over hoe je hem moet gebruiken. Hij zegt ook zijn naam. FLUDD. Hij kan water spuiten en het slijm, nee de verf wegspuiten. Ze waren er ondertussen achtergekomen dat het een soort verf was. Je valt aan met FLUDD en spuit water. Je redt de bewoners die in de verf vast zitten en verslaat je vijand. Een paar ogenblikken later komen de flikken, euh..., ik bedoel de politie je gevangen nemen. Je wordt namelijk beschuldigd voor het verven ven hun stad. Die hangt helemaal onder. Mario begrijpt er natuurlijk niets van. Ze zeggen dat je precies lijkt op de dader. Als straf moet je de stad schoonmaken en de Shine Sprites terug halen. Deze Shine Sprites zijn verdwenen toen de stad werd vervuilt. Even later begint voor jouw een geweldig Mario avontuur.

Shadow Mario? What the hell is going on!

Ja, dit is de eerste grote verrassing uit de game. Je vecht namelijk tegen een soort schaduw versie van jezelf. Hoe kan dat? Dat was het eerste wat ik dacht. Dat zoek je zelf maar uit. Ik ga jullie wel vertellen wat hij kan. Hij kan echt elke move die jij kan. Springen, salto's maken, enz... . Je gaat heel vaak achter hem aan moeten gaan in deze game. Het enige voordeel dat jij hebt is FLUDD. Zo kan je hem na een tijd wel omverspuiten. Dat duurt even want hij heeft net als je een groot uithoudingsvermogen. Dat achtervolgen is best wel leuk en verveelt niet snel. Nu even over FLUDD. Je kan die pratende waterpomp namelijk upgraden. Je kan hem dan als booster enz... gebruiken. Je moet hem natuurlijk ook af en toe terug vullen. Daarvoor zijn er natuurlijk veel mogelijkheden in de buurt. Vijvers, de zee, fonteinen enz... . FLUDD vond ik in dit verhaal onmisbaar. Hij geeft het verhaal dat extra duwtje en is heel handig om je vijanden mee te verslaan. Ooit een plant verzopen? Ik wel hoor, in deze game! Je gaat terwijl je de game speelt ook nog andere voordelen aan FLUDD ontdekken. Maar dat merk je zelf wel. Kortom, dit is een mooie aanvulling voor de game.

Wat een *** opdracht!

Er zijn in deze game ook opdrachten waar ik gek van werd. Je moet soms opdrachten zonder FLUDD doen die heel moeilijk zijn. De eerste levels zonder FLUDD zijn leuk, maar hoe verder je komt hoe moeilijker ze worden. Na een tijdje lukt het wel om die levels uit te spelen maar je kan er soms lang over doen. Dit is eigenlijk 1 van de weinige minpuntjes in deze game.

In de stijl van Hawaï, yeah!

De omgeving voor dit avontuur vind ik mooi uitgekozen. Het lijkt echt op Hawaï. De bewoners dragen zelfs van die rare rokjes van palmbladeren. Het water van de zee golft er ook zo mooi, en de sfeer zit er mooi in. Dit eiland heet natuurlijk Isle Delfino. Het is mooi uitgewerkt en je ziet er veel details op de huizen. Grafisch is de game niet slecht dus. En een mooi deuntje in de achtergrond is er ook natuurlijk. Er zijn natuurlijk ook spannende deuntjes. Bij bazen bijvoorbeeld. Er is ongeveer 1 baas per wereldje. Zoek zelf de wereldjes maar. Haha. Nu terug verder over de bazen. Die zijn soms best uitdagend en meestal best groot. Meestal zijn er meerdere manieren om ze uit te schakelen. Je hebt wel altijd FLUDD nodig. Je hebt natuurlijk ook gewone vijanden. Die zien er soms best grappig uit. Er is er zelfs 1 die een beetje op Kirby lijkt. Die zijn vaak makkelijk te verslaan en vormen nooit een bedreiging. Af en toe kunnen ze wel eens irritant doen, maar dat beïnvloed het plezier van de game niet. De besturing van Mario is ook mooi uitgewerkt. Je beweegt heel soepel over de levels. De besturing doet deze Mario-game echt eer aan. Er is echt niets verkeerd aan. Dat was het dan. Even mijn zonnebril opzetten want de zon schijnt hier best fel. See ya.

Conclusie en beoordeling

None

Guess Who's back. Back again. Mario's back. Tell a friend. Yeah! Hij is er weer in al zijn glorie. Deze game is de Mario naam waardig. Hij is leuk en de sfeer zit er ook goed. Alles wat de game nodig heeft zit er in. Deze game is echt de moeite waard om te spelen en is dus een aanrader voor iedere Mario-fan. En ook natuurlijk voor mensen die nog nooit een game van Mario gespeeld hebben.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Hij is er weer met een avontuur!
 • De sfeer, graphics en muziek zijn goed.
 • FLUDD.
 • Minpunten
 • Missies zonder FLUDD zijn soms overdreven moeilijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oke, wel aardig, IG werkt alweer?! ^^

 • Die naam xD

 • Hihi ik kon vanmiddag gewoon posten, alleen zijn ze weggehaald ^^

 • Hmmm toch even de trial proberen :) (ookal ben ik op dit moment helemaal verslaafd aan Castle Crashers :P)

 • Ga de trial ook maar eens proberen kijken hoe moeilijk die is.

 • is dat niet gewoon de afwas samurai?

 • Lijkt me wel een grappige game, misschien maar een keer uitproberen.

 • niet mijn ding

 • Vind het wel een leuke game, maar idd erg moeilijk.

 • Castle Crashers is Wreed maar The Dishwasher is echt UBER !!

 • Die titel blijft grappig xD

 • @ Blapje NL:  Helemaal mee eens! Echt focking wreed.  Alleen wel erg moeilijk idd xD • Mwoah

 • Aardig is inderdaad het goede woord voor deze game. Maar dat is niet genoeg (in mijn mening) om de game te kopen.

 • Echt niet mijn ding.

 • Het is best wel een leuk spel en niet zo moeilijk als ik had verwacht. Ik haal hem wel op een dag.

 • Dit is zoiezo een Must-Have. De bazen zien er af en toe wat uitgerekt uit maar het spel is zeker moeilijk. Ik heb hem gewoon gelijk gekocht en ik vermaak me er nu al bijna 2 of 3 dagen mee. De arcade Co-op mode maakt het helemaal af.

 • het is 2 dagen leuk en dan niet meer

 • zeg me niets ?

 • Game is erg leuk om te spelen, alleen wel snel uitgespeeld.

  Vooral de online co-op mode is erg leuk om te doen. Dan blijft het ook langer leuk.

  Vind het magere verhaaltje ook erg grappig. Past goed bij de titel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren