1. The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (X360)

The Elder Scrolls 4: Oblivion

Hoe schrijf je nou een review over een game die zo uitgebreid is, dat je niet alles kan beschrijven. Ik heb de game inmiddels al twee weken en ik ga het proberen, het zal me lukken. Lees hier mijn recensie over The Elder Scrolls 4: Oblivion.

Moeilijke keuze

Wat zou je doen als je te horen krijgt dat de dood je op zit te wachten? Nee, niet in een klein hoekje, maar de dood staat recht voor je. Inderdaad ik zou ver weg vluchten en in een hutje in de rimboe gaan leven. Zo overkwam ook de Emperor van Tamriel dat.

Het zijn zware tijden in het rijk. Het eind van de wereld zit er aan te komen en de dood kijkt je recht in de ogen. Hij zegt tegen je dat het binnen enkele ogenblikken gebeurd kan zijn. Je denkt terug aan vroeger, toen je nog speelde in het gras en de hertjes dicht bij je zijn. Maar zo is het nu niet meer, het is donker op aarde en er is niks aan te doen.

Maar gelukkig zijn er nog dappere helden die de strijd met de dood aan durven te gaan.

De rassen

In Oblivion zijn er veel verschillende rassen aanwezig met ieder zijn speciale vaardigheid.

Argonians zijn bestand tegen ziektes en kunnen een hele poos onder water, het zijn namelijk reptielen. De Elven hebben ook allemaal speciale vaardigheden, zo houdt de ene meer van rondsluipen en de andere meer van magie. De menselijke rassen zijn de Bretons, Imperials, Nords en Redguards. Ook deze hebben allemaal speciale vaardigheden, zo kan de ene beter handelen, en is de andere beter in het vechten en weer een ander kan meer wapens en schilden dragen. Er zijn natuurlijk ook nog Orcs aanwezig, ze kunnen goed wapens en schilden repareren maar ook zijn ze sterk in het aanvallen.

Gevangenis

Nadat ik mijn ras heb gekozen kan ik verder gaan met mijn game.

Het is donker, je hoort de tralies achter je dichtgaan en veel goede woorden hoor je niet. Het enigste leven wat je ziet is een worm die over de grond kruipt. Je loopt naar de tralies en je hoort een man praten. Hij heeft het over de dood en dat hij zo snel mogelijk weg moet komen. De tralies van je cel gaan open. De bewaker gebied je om zo ver weg van De Emperor moet gaan staan. Ik gehoorzaam hem, ik heb het benauwd, wat zal hij met mij gaan doen. Ineens hoor ik hem zeggen dat ik degene ben die hij in zijn dromen ziet. Hij vertelt mij over zijn lot, dat het einde nabij is, dat hij hier weg moet zien te komen. Hij doet een geheime opening open. Hij zegt me te volgen. De guards begrijpen hem niet. Waarom zou hij een misdadiger mee nemen? Maar gelukkig heb ik het voorrecht om met hem mee te komen. Als we in de donkere gangen onder de grond zijn heeft vertelt de Emperor over zijn zonen, als die nog leven is er niks aan de hand, maar zijn ze dood, dan zal het einde van de wereld nabij zijn. Uit de zogenaamde Oblivion Gates zet het kwaad zich voort. Er komen allerlei vreemde wezens uit. Mijn taak is om de Oblivion Gates te sluiten en de wereld te redden. Hij geeft me een amulet waar ik goed op moet passen, en 5 seconden later word hij aangevallen door een eng monster en heeft hij rust gevonden. Eenmaal later vind ik mijn weg naar buiten.

De vrijheid

Ik kijk in het rond, het kwijl komt me uit de mond. Ik zie water en bergen. Het is adembenemend stil. Zelfs een vriend van me zegt niks. Als ik naar het water kijk, zie ik het zo natuurlijk golven. Ik spring erin en ga naar de overkant. Ineens word ik aangevallen door bandieten. Ik trek mijn zwaard, en maak ze een kopje kleiner, ik kijk wat de bandieten bij zich hebben en pak het af, en trek het zelf aan. Na een poosje gelopen te hebben, ben ik aangekomen bij de hoofdstad van Tamriel: Imperial City. De poorten gaan open en ik zie een heleboel mensen voorbij lopen. Nu heeft het wel weer lang genoeg geduurd dacht ik bij me zelf. En ga naar de plaats waar ik de amulet moest afleveren. Na dat hele stuk gelopen te hebben, ben ik op de plaats aangekomen, ik geef de amulet aan een priester en rij op mijn paard terug naar Imperial City.

Eenmaal aangekomen, ben ik een kijkje gaan nemen in het Market District. Als ik nog maar amper 4 stappen binnen heb gezet, loopt er een vrouw naar me toe die vertelt dat er een man spullen verkoopt voor een verdacht lage prijs. Ik ga eens een praatje houden met een zekere Thoronir. Eenmaal aangekomen in zijn winkel, zie ik dat de prijzen inderdaad schokkend laag zijn. Ik heb het over zijn inventaris, hij gaat zich verdacht gedragen. Als ik weer buiten ben wacht ik net zo lang totdat hij naar buiten komt. Ik volg hem en even later, praat hij met een andere man over zijn inventaris. Ik besluit de andere man te volgen, ik ga naar zijn huis maar ik kan er niet in omdat er spullen voor de deur staan. Ik wacht totdat hij weg is en breek in, loop naar zijn kelder en zie dat hij van graven plundert. Ik vertel mijn verhaal aan Thoronir, hij reageert geschokt, zegt dat hij er niks vanaf wist. Hij meld me dat ik hem s’nachts eens moest gaan volgen. Ik volg zijn raadt op en ga het graf naar binnen, maak de bedrieger een kopje kleiner en krijg de beloning. Zo ben ik al ongeveer 2 uur bezig geweest zonder nog maar 1 keer een Oblivion Gate gezien heb.

Geld te kort?

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen. Er is namelijk een Arena waar je moet vechten voor je geld en met line-quest is ook aardig wat geld te verdienen. Maar als je niet van vechten houdt kun je natuurlijk ook altijd als Thief gaan spelen. Zo sluip ik midden in de nacht door Imperial City, ga voor een winkel staan en kraak het slot in de hoop dat niemand me gezien heeft. Sluipend door het huis, steel ik alles wat nuttig is, van boeken tot wat brood. Maar dit is nog niet genoeg voor mij, als ik zachtjes de trap op sluip kom ik echter weer voor een deur te staan. Ik kraak het slot en zie daar een groot bureau, maak het open en pak alles wat er in ligt. Als ik eenmaal buiten sta, ren ik snel weg van de plaats van het misdrijf en doe zo normaal mogelijk.

Hou je toch van vechten, dan is de Arena wat voor jou. Je meld je aan, en even later sta je oog in oog met je vijand. Na een poosje gevochten te hebben, komt de ‘finishing touch’ en ligt je vijand op de grond. Je keert weer terug naar de ‘Brotherhoods’ en vangt je geld op, meld je weer aan voor het volgende duel, en gaat weer vechten. Als je zo’n halfuurtje bezig bent in de Arena heb je toch aardig wat geld gewonnen om leuke spullen van de kopen.

In Oblivion zijn ook aardig wat Guilds te vinden. Zo is er de Fighers, Thiefes, Mages en Dark Brotherhood Guild, ieder met zijn eigen specialiteiten. Zo moet je bij de Dark Brotherhood Guild wezens vermoorden en bij de Fighters Guild mensen juist helpen. Als je de opdracht goed vervult krijg je geld, en als je ongeveer 3 keer een opdracht goed hebt voltooid ga je een rank omhoog in de Guild.

Is deze game perfect?

Ik rij door de prachtige bossen, kijk om mee heen, ik zie de vrede en ik hoor de prachtige muziek, die zo mooi kan overvloeien naar kwade muziek als er een vijand in de buurt is. Ik stap van mijn paard af. Ik ga een stukje rennen door de bossen. Alles wat ik wil doet mijn Imperial Warrior. Al slaand door de bossen, gaat mijn personage zo natuurlijk mee met de bewegingen, dat ik zelf bijna denk dat ik het ben. Maar na 2 minuten gelopen te hebben, zijn er 4 framedrops geweest en wat laadtijden. Ik ren het dorpje Bruma in, en het wachtten duurt lang. Eenmaal binnen, zie ik een huisje, ik loop zachtjes naar binnen, weer die verschrikkelijke laadtijden.

Dat zijn de enigste minpunten van het prachtige spel: The Elders Scrolls: Oblivion.

Deze review is voor Gamerscenter.nl

Conclusie en beoordeling

None

Al met al is The Elder Scrolls: Oblivion een grote topper geworden. De graphics zijn zo oogverblindend mooi en de gameplay loopt zo soepel dat de kleine minpuntjes in het niets vallen. Deze game verdiend makkelijk een 9+ en een plaats op het lijstje van 'beste games ooit gemaakt'.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • De vrijheid
 • Geluid
 • Graphics
 • Veel keuzes
 • Minpunten
 • Soms framedrops
 • Laadtijden

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als grap heeft Bethesda de prijs van Horse Armour DLC juist verhoogd. Deze downloadable content kreeg bijzonder veel kritiek te voortduren omdat er vier euro neergelegd moest worden om een stuk nutteloos pantser aan een paard te hangen.

  Ik zie de grap er niet echt in.


 • Ik wel.

 • tsja , het is nog steeds een topgame!!!!

 • Beter laat dan nooit!

 • netjes

 • Goeje grap!  En uhm… die expansies, die staan toch op de GOTY editie van Oblivion? Voor de PS3 i.i.g. wel. En die kost echt geen drol meer, al heel lang niet meer. Of is diteen XBOX360 exclusieve (een NON-GOTY editie van Oblivion en dan apart betalen voor de expansions?).

 • Als grap heeft Bethesda de prijs van Horse Armour DLC juist verhoogd. Deze downloadable content kreeg bijzonder veel kritiek te voortduren omdat er vier euro neergelegd moest worden om een stuk nutteloos pantser aan een paard te hangen.

  Nutteloos? Ik heb er vijf euro voor betaald! FFFFFFFUUUUUUUUU… >_< :P  Maar spelers van Oblivion: Haal KotN en Shivering Isles als je die nog niet hebt, geweldige uitbreidingen.


 • ja die uitbreidingen zijn idd super dik :D ( heb em op de PC)

 • Leuke actie :)

 • Haha ik zie de lol er zeker wel van in xD

  Oblivion = nog steeds de beste game die ik ooit heb gespeeld!

  Wat zeg ik.. game? Wereld! Gevoel! DING!

 • vooor een stuk om aan je paard te hangen 5 euro betalen:P haal ik liever 5 hamburgers bij de mac donald's daar heb ik veel meer plezier aan:P

 • Deze ga ik dan morgen maar eens halen :D

 • Wat een humor hebben ze daar, dat ze maar harder gaan werken om de problemen rond The Pitt op te gaan lossen.

 • eindelijk weer is een leuke actie!

 • eindelijk weer is een leuke actie!

 • Beter gooien ze die DLC ook op Playstation Network. Ik heb destijds de gewone versie van Oblivion gekocht waar alleen Knights of the Nine op stond, geweldige expension, maar ik wil nu ook graag het nieuwe stuk land van The Shivering Isles.

 • nog steeds niet uitgespeeld

 • leuke actie

  ga gelijk even kijken vanavond Heb wel zin in een paar extra uurtjes avontuur.Ik doe mijn zwaard om en pak mijn toverspreuken boek en open de poorten naar oblivion

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren