1. Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee (NGC)

Ik loop met Ganondorf over het mooie strijdveld van Hyrule Tempel. Ineens duikt Link op. Oh? Interessant! Ik ga het gevecht met hem aan en geef hem een reeks van harde slagen. Wat loopt die besturing lekker. Hoe leuk kan het zijn om de computer zijn ass te kicken. En wat een keuze aan personages en omgevingen. Dit dacht ik allemaal tijdens het spelen van de game. Welke ervaring heb je dan met zo'n game? Lees dat maar in deze recensie over een topper.

Wie ga ik nu weer gebruiken?

De keuze aan personages in deze game is echt enorm. In een party game zie je zelden zoveel personages. Mario party heeft er veel minder. Dit noem ik een party game omdat het eigenlijk de bedoeling is dit met je vrienden te spelen. Hierover vertel ik straks meer. Nu eerst de personages. Er komen een heleboel bekende personages uit de gameswereld in voor. Bijvoorbeeld Mario, Luigi, Dr. Mario, Ganondorf, Peach, Samus, enz... . Die personages zijn zo aangepast dat ze gewoon perfect in deze game passen. Ieder personage heeft zijn kwaliteiten en mindere kanten. Er zijn er die magie gebruiken, er zijn er ook die brute kracht gebruiken, er zijn er die snel of traag zijn. Kortom, er is voor iedereen wel een personage die bij hem/haar past. Mijn persoonlijke favoriet is Ganondorf. Die moet je wel vrijspelen, je hebt alle personages namelijk niet van het begin. Dat zou wat makkelijk zijn en het plezier zou ook minder zijn. Je moet bijvoorbeeld speciale events voltooien of aan bepaalde voorwaarden voldoen om sommige personages vrij te spelen. Nu even terug over mijn favoriet praten. Hij is traag maar enorm sterk. Hij kan soms zijn vijand met 1 slag van het veld slaan. Ieder personage heeft zijn eigen speciale aanvallen en hun kracht, snelheid enz..., verschillen enorm van elkaar. Er is dus genoeg gewerkt aan de personages hun vaardigheden. Het enige minpunt aan deze game is dat de personages veel op elkaar lijken. Hieronder zie je een screenshot met alle personages uit de game. Herken jij ze allemaal?

Welke mode ga ik nu doen?

De modes in deze game zijn uitgebreid. Je hebt 1-player mode en VS-mode. Beide hebben nog verschillende modes en zijn mooi uitgewerkt. Eerst vertel ik wat over de 1-player mode. Je kan daar bijvoorbeeld EVENT MATCH doen. Je moet dan verschillende soorten opdrachten uitvoeren en ze laten slagen. Je kan dan bepaalde dingen vrijspelen die de moeite waar zijn. Dat kan een trofee of een personage of omgeving zijn die je kan winnen. Even over die troffeën. Je moet er namelijk een heleboel verzamelen en die gaan allemaal over een game uit de geschiedenis van nintendo. Ik vond het dus de moeite waard om ze allemaal te verzamelen omdat er ook uitleg bij stond. Zo kwam ik veel meer te weten over verschillende games. Je hebt natuurlijk ook nog andere modes. Namelijk REGULAR MATCH, STADIUM, en TRAINING. Die zijn allemaal leuke aanvullingen aan de game.

Jij tegen mij!!!

De VS-mode is vooral bedoeld om met meerdere personen te spelen. Je kan daar verschillende dingen tegen elkaar spelen. MELEE bijvoorbeeld. Dat is een gewone match tegen elkaar en de beste persoon wint. Je Kan ook SPECIAL MELEE doen. Daar kan je in speciale omstandigheden tegen elkaar vechten. Bijvoorbeeld als reuzen tegen elkaar knokken of als mini wezentjes. Dit is dus eigenlijk de multiplayer van de game. Ik heb mij vaak geamuseerd tegen vrienden. Ik won bijna altijd dus vond ik het altijd leuk. Dat spreekt voor zich. Maar ja, dat maakt niet uit. De multiplayer draagt deze game eigenlijk naar het niveau van een topper en is gewoon uitzonderlijk leuk. Dat vat eigen lijk mooi deze mode samen. Hieronder zie je een MELEE match van 4 personen tegen elkaar. Ik verzeker je dat dit leuk is.

Als ik klaar ben met hem, kom ik achter jou aan!!!

De sfeer in deze game is ook heel aangenaam. Je amuseert je te pletter. Ik vind dit 1 van de leukste games die ik ooit gespeeld heb. Het sleept je mee in de gevechten en geeft je soms een oppermachtig gevoel. De persoon die van je verliest als je multiplayer doet heeft wel een totaal ander gevoel, maar dat maakt niet uit! Het gaat erom dat het leuk is en dat is het enige dat telt. Ik vond persoonlijk dat je moeilijk een game kan vinden die je zoveel plezier kan bezorgen.

Blijf staan of ik schiet!!!

Er zijn vele items in deze game die je kent uit andere games. Bijvoorbeeld een Freezie of een Bomb Omb. Deze items en nog vele andere kan je gebruiken als je aan het vechten bent. Sommige zijn handig maar niet gevaarlijk en andere zijn dan weer heel gevaarlijk. Er zijn er een heleboel dus je kan je vijanden op heel veel verschillende manieren uitschakelen. En het leukste is dat je in een interactieve omgeving vecht. De omgeving beweegt namelijk constant en dat kan je vaak in je voordeel gebruiken. Dat is wel niet bij elke omgeving. Er zijn er natuurlijk ook die gewoon stil staan. Nog wat meer over de omgeving te vertellen. Die is namelijk in de stijl van de game waaruit het komt gemaakt. Bijvoorbeeld Hyrule Tempel. Grafisch is de game mooi gemaakt. Het bestaat uit 2D en 3D beelden. Eerst heb je het 2D beeld als achtergrond en zijn er precies 3D beelden tegen geplakt. Een voorbeeld hiervan zie je op het screenshot hieronder. De personages zijn grafisch ook heel mooi. Zie zien er net uit zoals in hun eigen game en dat zorgt voor de fans ook voor een fijn gevoel. Ik besluit de recensie door dit te zeggen: "Wat een heerlijke game!!!".

Conclusie en beoordeling

Dit is 1 van de beste partygames ooit. Ik heb me zo geamuseerd met deze game. Je kan het niet geloven. Bijna alles aan deze game is goed uitgewerkt en zorgt voor een leuke ervaring. Ik zou me niet kunnen inbeelden dat iemand deze game slecht vind. Dus ik geef jullie deze raad: "Als je een partygamer bent, dan moet je deze game zeker hebben!".
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Grote keuze aan personages.
  • Heel leuk.
  • Bewegende omgevingen uit bestaande games.
  • Multiplayer is enrom goed.
  • Items die je kan gebruiken in gevechten.
  • Minpunten
  • Sommige personages lijken veel op elkaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren