1. Star Fox Adventures: Dinosaur Planet (NGC)

Star Fox Adventures: Dinosaur Planet (NGC)

Ik start de game en bekijk een mooie intro. In de intro zie ik Fox lopen? ! Raar! Dat was het eerste wat in mij opkwam. Maar toch zag alles er mooi uit. Ik ga naar het hoofdmenu en start een file. What the? ! Wie is dat nu weer. Ik was met iemand anders dan Fox aan het spelen. Verrassend hé. Deze game zal jullie nog veel vaker verbazen. Of ik dat in goede of slechte zin bedoel zoek je zelf maar uit. Lees maar.

Fox en de hele bende.

Ja hoor, daar is hij weer. Alleen kruipt hij deze keer uit zijn vliegtuig en gaat hij al lopend op avontuur uit. En de hele bende is er ook weer bij zoals je op het screenshot kan zien. Peppy, Slippy, ROB, enz... , er zijn er ook een paar nieuwe. Namelijk Krystal. Zij is een blauwe vosachtige en je begint de game met haar. Je hebt een noodoproep gekregen en je gaat er al vliegend op een dinosaurus op af. Je komt eerst een vliegend schip tegen en gaat op onderzoek uit. Al snel kom je de grote vijand in deze game tegen. Genral Scales!!! Hij regeert met ijzeren klauw over Dinasaur Planet. En je weet maar nipt aan hem te ontsnappen. En het ergste is dat ze haar staf verloren is. Daarna ga je terug op zoek naar de plaats waar de noodoproep vandaan kwam. Na een tijd vind je een paleis dat volledig verwoest is. Nadat je een paar opdrachten en obstakels overwonnen hebt en ook met een paar dinosaurussen gepraat hebt. Krijg je toegang tot een Krazoashrine. Hier moet je een krazoa spirit zien te krijgen. Dat lukt ook, maar wanneer je de spirit bevrijdt, word je door Scales in een straal van de Krazoa geduwd. Daardoor word je in een kristal opgesloten en stopt daar het gedeelte met Krystal. Over die Krazoa spirits vertel ik later meer. Dan krijgt het schip van Fox een oproep van General Pepper. Ze moeten de Dinosaur Planet bevrijden van de tirannie van Scales. Al snel land Fox op de planeet en vind de staf van Krystal. Hier begint het avontuur pas echt. Het zal je meeslepen in een spannende en leuke ervaring.

Wat een mooie steentjes!

De planeet waarop je geland bent is niet compleet. Er hangen namelijk delen van de planeet rond te zweven in de ruimte. Hoe kan dat vroeg ik me af. Na even aan de besturing gewent te zijn ga ik op onderzoek uit. Na een tijd kom ik te weten dat er normaal SpellStones de planeet bij elkaar houden, maar die zijn gestolen door Scales. Hierdoor heeft de planeet zichzelf in verschillende delen gescheurd. Dit vind ik persoonlijk al heel origineel om een verhaal mee te beginnen. Na een tijd kom je ook nog eens een Krazoashrine tegen en bemachtig je de Krazoaspirit. Je krijgt de opdracht om die naar het Krazoapaleis te brengen. Je bevrijdt de spirit en fox ziet Krystal in dat kristal zitten. Hij neemt even de tijd om te kwijlen (niet letterlijk natuurlijk) en hij besluit om alle sprits te zoeken. Alleen als hij alle spirits kan vindt en ze daarheen brengt, kan hij haar bevrijden. Nu ben helemaal begonnen met het avontuur. Je moet nu de spirits en de SpellStones vinden. Ik werd persoonlijk meteen mee gesleept in het originele verhaal. Het is spannend en Fox zit eens een keer niet de hele tijd in zijn Arwing. Die heb je alleen nog nodig om naar de stukken planeet die losgekomen zijn van de planeet te vliegen. Omdat je daar ook naar SpellStones en de spirits moet zoeken. Op het screenshot aan het begin van deze alinea zie je Fox. Hij heeft paarse ogen omdat hij een Krazoaspirit draagt. Je ogen worden altijd paars als je er 1 bij je hebt. Alles in deze game is dus heel origineel en soms zelfs vernieuwend. Dat is wel mijn persoonlijke mening. Het is gewoon eens fijn dat je een keer uit die Arwing kan komen.

Mama!!! Help!!!

De bazen in deze game vind ik enorm mooi gemaakt en zijn best mooi afgewerkt. Ik kreeg vaak het gevoel in deze game dat ik maar een miezerig wezentje was. De bazen in deze game zijn namelijk heel vaak enorm groot. Zo is er bijvoorbeeld een enorme Redeye. Dat is een dinosaurus die heel veel op een T-Rex lijkt. Je kan je dus al voorstellen wat voor gevoel je krijgt als je voor zo'n enorm beest staat. Om even verder praten over de sfeer. Die is namelijk enorm goed en sleept je mee in het avontuur. Er komen veel soorten van sferen in voor. Droevigheid, spanning en natuurlijk ook een aangename en leuke sfeer. De muziek is ook mooi aan de game aangepast. Soms kon je het deuntje gewoon mee fluiten. En soms had je zin om de muteknop op te zetten. De muziek bij de bazen is soms zo irritant en opzwepend dat je dat ook soms doet. Er is dus bij elke situatie de juiste sfeer en dat komt volgens mij vooral door de muziek. Dat is mijn mening. Nu even terug over de bazen. Er zijn er genoeg in deze game. Je zal je dus niet snel vervelen. Elke baas heeft zijn eigen kwaliteiten en zwakke plekken. Je moet wel even zoeken om ze te vinden, maar als je ze vindt is het niet zo heel moeilijk om de bazen te verslaan. Je moet gewoon even logisch nadenken en dan weet je hoe je ze moet verpletteren. Heb ik dat gezegd? Op het screenshot hieronder zie je de baas waar ik het over had. Je voelt je dan echt miezerig, geloof mij.

Waar heb ik mijn cola gelaten?

De graphics in deze game zijn prachtig uitgewerkt. De omgevingen zijn namelijk zo mooi dat je denkt dat je op vakantie bent en niet op avontuur. Na een tijd denk je daar natuurlijk wel anders over. Maar dat maakt niet uit. De dinosaurusrassen in deze game zijn ook mooi tot in het detail uitgewerkt. Je ziet duidelijk dat de schubben en de kleding die ze dragen heel gedetailleerd zijn. Ja, je leest het goed. Sommigen dragen kleding. Bijvoorbeeld de shopkeeper. Die draagt redelijk stijlvolle kleding en heef teen irritante stem. Even over zijn shop praten. Je kan daar spullen kopen die je nodig hebt in je avontuur. Je moet heb betalen met scarabs. Dat zijn een soort van prehistorische kevers. Die kan je vinden onder stenen en in manden. Dat is zowat alles dat je over zijn shop moet weten. Nu terug de graphics. Die zijn perfect en bijna niets op aan te merken. Het mooiste aan de graphics vind ik persoonlijk het water. De golven de weerspiegeling, enz... . Kortom, er is niks mis met de graphics.

Ik sla je hoofd in!!!

Tot slot even over de gameplay praten. Je vecht namelijk niet met een gewone staf. Het is er een magische. Jullie zijn zeker niet verrast. Of wel soms? Maakt niet uit. Je kan namelijk later dingen bevriezen met je staf en nog zoveel andere dingen. Het is wel leuk dat je jouw vijanden ook op verschillende manieren kan uitschakelen. Je moet dus niet altijd met je staf op vijanden gaan meppen want dat zou gaan vervelen. Je kan ook met je Arwing op meteorieten schieten. Dat is wel veel minder belangrijk want je zal niet vaak in je vliegtuigje zitten. Dit zal misschien de fans van Fox een beetje teleurstellen maar dat mag de pret niet drukken. In deze game heb je ook nog een hulpje. Tricky namelijk. Hij is een prins van de Earthwalker Tribe en zal je heel goed van pas komen. Je moet hem wel eerst redden van Scales zijn leger maar daarna is hij heel handig. Hij leert namelijk commando’s die je heel goed kunnen helpen. Vuurspuwen enz... . Er zijn dus genoeg dingen die voorkomen dat je de game beu wordt. Dus kom ik tot dit besluit: over het algemeen is dit een heel leuke en meeslepende game die niemand zal teleurstellen.

Nu laat ik jullie met 1 vraag achter. Welke verrassingen ga je nog tegen komen? Dat zoeken jullie zelf maar uit. See ya

Conclusie en beoordeling

Dit is echt 1 van de leukere en betere games van de Gamecube. Het verhaal is mooi de graphics zijn geweldig. De game heeft gewoon alles wat een goede game nodig heeft. Ik laat aan jullie over of jullie het de moeite waard vinden om de game aan te schaffen of niet. Aan jullie de keus. Maar als jullie graag adventuresgames spelen dan zou ik het zeker doen. Dit is een topgame!!!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Fox is uit zijn Arwing!
 • Nieuwe personages.
 • De sfeer.
 • Omgevingen.
 • Enorm indrukwekkend verhaal.
 • Gigantische bazen.
 • De muziek.
 • Minpunten
 • De echte fans van Fox zullen misschien een beetje teleurgesteld zijn dat de Arwing er niet vaak meer aan te pas komt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hahah wel chill;)

  Voeg me maar toe voor gears 2:)

  Flamekillerrage

  Ben altijd wel in voor een potje

  heb alleen de map pack nog niet:(

  binnenkort wel:)

  Greetzz
 • Is het niet 'het' map pack? Verder wel leuk voor fans om Snowblind te downloaden.

 • blijven afzetters en de multiplayer zuigt nog steeds… geef mij maar weer een nieuwe cod modern warfare !!!

 • Zo moest Gears 2 in het begin zijn, niet een half jaar na de release

  ¬¬

 • Host zal in GoW2 altijd wel een voordeel hebben simpelweg omdat hij de host is en de minste latency (laagste ping) heeft. Waar je bij spellen zoals BF2 een ping tot onder de 100 (ong.) nog goed spelen kan merk je dit bij een erg snel spel zoals GoW2 veel sneller.

 • Tijd dat Fuel Depot er weer in zit, nu nog War Machine…

  Toch verandert het weinig want het is veel leuker om Fuel Depot gewoon in 1 te spelen.

 • Dat Snow Blind een vette toevoeging is mag duidelijk zijn, maar waar we pas echt vrolijk van worden is de onlangs uitgebrachte patch. Deze heeft er voor gezorgd dat Gears 2 nu eindelijk eens fatsoenlijk te spelen is zonder de helft van de tijd gefrustreerd te raken door lag of het wazige true skill-systeem.  Dan speel jij een andere Gears 2 dan ik, het is nog steeds waardeloos, en Nederlanders ben ik ok nog niet tegengekomen in public. Ga maar weer terug naar Gears 1.

 • ik zeg doen!

 • Hij is nog verre van perfect, maar ik vind hem nu iig fatsoenlijk speelbaar.  @Carmen  'Het' of 'de' kan allebei. Kijk hier maar:

  http://www.onzetaal.nl/advies/weblog.php • vreemd…misschien moet je je router eens nakijken, ik kom echt vaak genoeg nederlanders tegen. En tuurlijk is er wel af en toe lag, maar meeste potjes heb ik helemaal geen lag. En het zoeken van een match duur bij mij na de updates ongeveer 10-30 sec.

 • @BamBam, waarschijnlijk zit je achter een moderate/closed NAT. Ik heb ook last van dit probleem.

 • Ik ben vooral heel blij met die title update, eindelijk is het spel online weer een beetje speelbaar. Deze maps wil ik eigenlijk ook wel een keer halen, skip ik die combustile map pack wel.

 • Ik heb sommige games nog steeds serouisly lag hoor. Ik download deze map later wel eens. ;)

 • wat ik hier lees, daar valt mijn staart van af. Grindyard minst leuk en minst populaire map? Klopt nix van! Ik vind Grindyard echt wel de tofste map en ik heb al flink wat potjes snowblind gespeeld en bij zeker de 2/5 kwam Grindyard uit de vote. En vooral voor Horde is het een toffe map.

 • mooi die patch, die lag verpeste voor mij GoW2 online terwijl het wel heel vet was wannner ik een keer geen lag had.

 • is het gratis? meestal vragen ze 10 euro:P

 • Ik vind het niet echt iets, ik speel de mulitplayer al niet meer. Dan ga ik hier geen geld aan uitgeven natuurlijk!

 • Geen échte must have dus… Laat maar lekker liggen dan.

 • nee

 • goed cijfer

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren