1. Fable: The Lost Chapters (PC)

Fable: The Lost Chapters (PC)

Daar sta je dan, in Oakvale als een kleine ukkepuk. Een ukkepuk die langzaam ouder en ouder wordt, quests doen die jou aangedragen worden. Moeilijke en makkelijke keuzes maken, mysteries en puzzels oplossen. Het kwaad vernietigen of het kwaad zelf worden. Zelf bepalen wat je gaat doen, alleen de quests die jou wat opleveren? Of alle quests doen zodat je beroemd word?

Je staat daar in als een kleine jongen Oakvale, eerst krijg je wat instructies over de basis van het spel. Hoe je moet praten met mensen, lopen en slaan. Al gauw krijg je de smaak te pakken en begin je aan je eerste keuzes. Bijvoorbeeld, een vrouw in oakvale zoekt haar man, al zoenend met een andere vrouw zie je haar man later staan. Wat doe je nu? Je neemt de 1 gold aan van de man of vertel je de waarheid aan zijn vrouw? Of juist allebei! En zo zal je later in het spel vele cruciale keuzes moeten maken.

Het verhaallijn van deze game vond ik zelf interessant en zette mij aan het continu doorspelen van Fable: The Lost Chapters (kijkt nog steeds naar zijn 2 van zijn Nederlandse repetitie). Je begint in Oakvale als een kleine jongen, de bandieten vallen je dorp binnen en vermoorde iedereen en zette alles in brand. Even later kan jij je moeder, vader en zus niet meer vinden, en je ontmoet een magische magiër genaamd Maze. Jij besluit om met hem mee te gaan naar zijn Guild en daar in te trekken. Daar maak je kennis met je Guildmaster die je wat geavanceerdere gameplay aanleert zoals boogschieten, zwaard vechten en spells gebruiken. Nadat je dit alles hebt gedaan begint de echte game. Je gaat naar buiten en doet allerlei quests (main quests die met de verhaal lijn hebben te maken, en normale quests die niks met de verhaallijn hebben te maken bijvoorbeeld een vrouw helpen iets te vinden). Je zult in deze game dingen ontdekken over Albion (de plek waar je woont, speelt en rondtrekt), die als puzzel stukjes in een puzzel zullen vallen. Benieuwd hoe het verhaal verder gaat? Dan raad ik je aan om de game zelf te spelen.

De 3 atributen stenght, skill (agilty genoemd in de meeste games) en will (wat hetzelfde is als mana). Met strenght zal je meer leven krijgen, meer damage doen en meer damage opvangen. Met skill zal je sneller kunnen schieten/slaan, meer accuracy krijgen en guile (assasin technieken) wat inhoudt dat je minder opvalt, en meer dingen sneaky kan doen. En je krijgt ook speciale stealth spells. Met will kan je meer will krijgen (ofwel meer mana points) en spells leren (en upgraden).

Verder is deze game zeer real-time. Als het ’s avonds worden zie je mensen lampen aandoen, en sluiten sommige winkels. Als je veel slechte daden hebt gedaan zullen mensen bang voor je zijn en wegrennen, maar als je veel goeie dingen hebt gedaan zullen mensen een luid applaus geven als ze je zien. Je armor heeft ook invloed, als het er donker en kwaadaardig uitziet zullen de mensen eerder bang zijn dan als je met een normaal armor aan komt lopen.

Het vechtsysteem zit simpel maar leuk in elkaar. Met een klik sla je, en als je een aantal keer hebt geslagen krijg je wapen een paarse gloed en dan doe je een rechter muisklik en doe je extra veel damage. Het spell systeem zit ook leuk in elkaar, alleen is het gebruiken ervan soms wel wat minder. Je hebt maar 2 muisknoppen, de rechter en linker. Dus je kan maar 2 spells hotlinken (of meerdere als je zo tactisch bent als je kan scrollen etc. tijdens vechten).

Grafish vond ik het spel geweldig, dit spel zal wel bijna op elke PC zijn te spelen. Op low heb je gewone normale graphics, op medium/high krijg je al gauw schaduwen, lichteffecten en nog talloze extra’s. Het geluid vult de game ook perfect aan, mysterieus en angstaanjagend in afgelegen donkere gebieden. Zeer vrolijke muziek in de drukbevolkte steden met rondrenende kinderen die je hoort lachen. De graphics en muziek vormen samen een ultieme game sfeer waarmee je veel plezier zult beleven in de game. De replay waarde van deze game is erg hoog, omdat je vele keuzes kan maken vraag jij je zelf altijd wel af vraagt wat er zou gebeuren als je die keuze had gekozen in plaats van wat je had gekozen.

Conclusie en beoordeling

None

[i]Fable: The Lost Chapters[/i] is perfect omgezet naar de PC (met uitzondering de spells besturing). Het verhaallijn is zeker interessant voor de meester gamers denk ik. Grafish en muziekaal top in orde. Met de speelduur is het picobelo in orde, en de hoge replay waarde draagt zijn steentje ook bij. Ik kijk met smacht uit naar Fable: 2!
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Zeer goed verhaallijn
  • Grafish en muziekaal goed in orde
  • Vele keuzes die je kan maken
  • Good en evil side
  • Hoge replay waarde
  • Minpunten
  • Irritante spells besturing
  • Spel toch net iets te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren