1. Cold Fear (PC)

Cold Fear (PC)

Gamecube bezitters ( al zijn ze met uitsterven bedreigd, ze bestaan nog steeds) steken de loftrompet over de horrorgame Resident Evil 4. Verlangend naar een sterke horrortitel voor de PC, kocht ik Cold Fear. Als de Game een beetje zou tippen aan Resident Evil 4 was ik al tevreden. Deuren op slot, licht uit, het geluid hard en griezelen...Of toch niet???

Inleiding:

Cold Fear begint op een Russische walvisvaarder, tijdens een heftige storm. In de rol van Tom Hansen is het de bedoeling zo simpel mogelijk alle vijanden te elimineren. Zonder een minimap en met slechts een klein pistooltje, voorzien van een zaklamp, probeer je een weg te banen op het rommelige schip. Het stormt, het regent, golven komen het schip binnen en slaan delen weg. Russische mannen en zomboies proberen je om te leggen en je moet oppassen dat je niet in de ijskoude zee valt.

Ministapjes:

De game begint best horrorachtig. Met het verlaten schip in de duisternis, een paar zombies en een onophoudelijke regen. Al snel verliest het spel echter zijn kracht. Dat komt ten eerste door de bediening. De game speelt ontzettend onhandig, waarschijnlijk omdat hij geport is van de console. Daarnaast loopt onze vriend Hanson met ministapjes. Laat je hem bewegen in auto-aim positie, dan tilt hij zijn voeten niet eens op en schuifelt hij over de boot. Daarnaast heeft het spel geen minimap, dus in een moordend langzaam tempo zoek je in de stromende regen naar de goede weg. Om het nog erger te maken zijn er maar een paar save-punten en dus geen quick- of autosaves. Ben je eindelijk waar je zijn moet -nadat je tien keer dezelfde weg hebt bewandeld in een slakkengang- schiet je uit pure verveling op een paar olievaten. GAME OVER. Kun je helemaal opnieuw beginnen. Gelukkig weet je dan inmiddels wel de weg.

Schrikken:

Verder is de game echt niet eng, en dat is toch de basis van een horrorgame. Soms verschijnt in he tlicht opeens een zombie voor het raam of valt er een lijk uit de kast. Als je het voor de derde keer ziet is de spanning er snel van af. We hebben hier geen resident evil 4 game liggen, maar Cold Fear heef toch ook zijn sterke kanten. Zo is de manier waarop het schip beweegt en hoe de golven breken waanzinnig goed nagedaan. De game heeft sterke licht- en schaduw effecten en nog betere weereffecten, zoals druppels op de camera. De geluidseffecten versterken dit nog.

Helaas maken de sterke kanten het niet goed voor de game. hij is gewoon helemaal niet eng. Dus licht weer aan, computer uit en wachten op de volgende horrorgame.

Conclusie en beoordeling

In plaats van een horrorgame een horrible game. Het heeft geen angst en spanning. Jammer voor de pc- bezitters. Maar er schijnt ook goed nieuws te zijn. Het gerucht zegt dat resident evil 4 op de pc zal verschijnen, en voor de filmfans: Cold Fear wordt verfilmd, maar ik zou er niet te hard op rekenen
5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Graphics
  • Geluid
  • weereffecten
  • Minpunten
  • waardeloze bediening
  • repetieve gameplay
  • Niet eng

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren