1. Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (PS2)

Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (PS2)

Yes, de opvolger van Metal Gear Solid is er. Dat dacht ik toen ik Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty zag staan. Ik had alles wat er over te vinden was gezien en gelezen. Alles zag er heel mooi uit op de trailers, en de previews waren ook leuk. Dus ik moest deze game gewoon hebben. Toch was ik heel verbaasd toen ik de game begon te spelen. Er was zoveel veranderd aan de game. Ik moest er even aan wennen. Hebben die veranderingen in het voordeel of in het nadeel van de game gewerkt? In deze recensie kom je het te weten.

Er was eens een tanker.

Het verhaal begint op een brug. Jij (Snake) loopt op een brug en kijkt heel geconcentreerd naar het kanaal. Ineens begin je te lopen en je jas doe je uit. Door een hoog technologisch pak word je praktisch onzichtbaar, en je springt van de brug. Op die manier weet je onopgemerkt op een tanker te landen. Je pak is wel beschadigd dus heeft

verder weinig nut. En wat het nog leuker maakt is het feit dat er een nieuwe soort Metal Gear wordt vervoerd op het schip. Heel toevallig ben je niet de enige die probeert binnen te komen op het schip. Ineens zie je dat er ook Russische soldaten het schip proberen over te nemen onder leiding van Gurlukovich. Ze slagen redelijk snel om het schip bijna helemaal over te nemen. Hier begint je avontuur. Jij moet bewijsmateriaal proberen te verzamelen, zodat je kan bewijzen dat er een nieuwe metal gear is gemaakt. Dit level vond ik persoonlijk heel leuk om te spelen. Er was al na korte tijd een leuke sfeer en spanning aanwezig. Op het einde van het level kom je de naam van de metal gear (RAY) en nog veel meer te weten. Kijk maar eens op het screenshot om te zien hoe RAY eruit ziet. Maar Ineens komt daar Shalashaska (beter bekent als Revolver Ocelot) op het toneel. Hij waagt zich tussen Amerikaanse mariniers die de metal gear beschermde. Ineens duikt ook Gurlukovich op. En grijpt hij de baas van de mariniers. Maar niets is wat het lijkt. Ocelot verraad de Russen en schiet de baas van de mariniers en Gurlukovich neer. En gaat ontsnapt met RAY. Maar voor hij dat doet laat hij het schip zinken. En laat jou voor dood in het water liggen. Dit is nog maar het begin van een meeslepend avontuur vol met verassingen. En geloof mij het is de moeite waard om deze game te spelen.

Wie is dat?

Het verhaal gaat verder 2 jaar later. Je dringt binnen in een enorm olieplatform. Waarom? Omdat een terroristische organisatie het gebouw heeft overgenomen. Je zwemt in een speciaal duikerspak naar binnen. Als je binnen bent doe je het masker van het duikerspak af. Wath the hell?!!! Wie is dat nou? Je bent niet Snake maar iemand anders. Die persoon is Jack (Codenaam: RAIDEN. Ik schrok wel even toen ik dat zag, want ik dacht echt dat ik Snake aan het besturen was. Hier moest ik toch even aan wennen, en ik denk jullie ook. Die RAIDEN heeft veel vrouwelijke trekjes maar het is een man. Eigenlijk voelt dit personage een beetje geforceerd aan. En dat is mijn persoonlijke mening. Als je daar aan gewend ben kan je volledig in het avontuur opgaan. Het is net zoals in de vorige game veel sluipen geblazen. Dit is heel leuk want je mag niet gezien worden want anders gaat er een alarm af. Dus als je iemand tegenkomt, mag je die persoon uitschakelen op welke manier je maar wilt. Zolang die je maar niet gezien heeft is het goed. Je hebt hiervoor ook een groot arsenaal wapens tot je beschikking. Ik heb persoonlijk bijna altijd het verdovingspistool gebruikt omdat dat het handigste is. Ze kunnen geen alarm slaan dan en slapen de hele tijd. Beter kan het niet. Je kan ze natuurlijk daarna nog altijd doden met een gewoon geweer. Je hebt ook nog veel meer wapens tot je beschikking, maar dat zoek je zelf maar uit welke dat is. Hieronder op het screenshot zie je RAIDEN.

Easy big guy!

De game heeft ook genoeg bazen waar je een tijdje mee bezig kan zijn. Je hebt bijvoorbeeld Fatman. Dat is een lid van de terroristische groep Dead Cell die het olieplatform heeft overgenomen. Hij is een expert met bommen en is best vervelend om tegen te strijden. Heel moeilijk is hij niet, maar het is wel stom om de hele tijd die bommen te bevriezen. Je hebt dus ook een heleboel gadgets die je kunnen helpen. Tijdens en gevecht is er ook een leuk deuntje dat je een spannend gevoel geeft. In deze game zorgt dat niet echt voor zenuwen, maar het maakt de gameplay wel leuker. De muziek en de geluidseffecten zin namelijk mooi uitgewerkt. En zijn speciaal voor deze game gemaakt. De soundtracks zijn zelfs op cd verschenen, dus dat zegt al genoeg over hoe goed de muziek in de game wel is. Terug even verder praten over de bazen. Er zit veel verschil in de bazen. Elke baas heeft zijn eigen unieke vaardigheid. En die zijn soms indrukwekkend. Meestal zijn die redelijk makkelijk te verslaan als je het goed aanpakt. Af en toe is er natuurlijk ook een heel moeilijke. Dat hoort gewoon bij een game als deze.

Wat een prachtige omgeving

Vaak in deze game viel mijn mond open van de prachtige graphics. Dit soort graphics vind je in weinig games terug. Ze zijn zo mooi uitgewerkt, je kan het bijna niet geloven. Als je de intro gewoon al bekijkt weet je genoeg. Hier is enorm veel moeite in gestoken. Het lijkt soms zelfs of het bijna echte personen zijn. De omgeving is ook heel mooi in detail weergegeven. Er hangen zelfs posters van mooie vrouwen op de muren en kastjes. Oei, euh, vergeet dat ik dat gezegd heb. In ieder geval, De omgeving is mooi gemaakt. De golven in het water, het detail op de Metal Gear robots, enz... . Alles is gewoon mooi gemaakt. Dit bewijst dat het tijd kost om een mooie game te maken. Dit is geen reeks die op hoog tempo games uit de grond stampt. Nee, dit is een reeks die de tijd neemt om gemaakt te worden. Dit is gewoon een reeks van hoge kwaliteit. Veel is er echt niet op aan te merken. Kijk gewoon eens naar de grafische pracht van deze screenshot. Je ziet de regendruppels mooi vallen, de schaduwen zijn ook duidelijk zichtbaar. Dit is gewoon allemaal heel mooi uitgewerkt. Dat is mijn mening.

Wat een sfeer!

Ik vind de sfeer in deze game ook overweldigend. Het sleept je gewoon mee in de game. Als je begint met spelen is het heel moeilijk om te stoppen. Heel vaak hebben mijn ouders me uit mijn stoel moeten sleuren. Ik kon bijna niet stoppen. Er hangt bij sommige ruimtes een donker sfeertje. Dat vind ik soms best eng omdat je dan je vijanden moeilijk ziet. Boe! Haha. Ok dat was een beetje flauw. Maarja ik besluit deze recensie met dit besluit: "Wat een geweldige game!!!".

Ik sluip er even vandoor. Salu.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een topper van formaat. Er is bijna geen game die hieraan kan tippen. Behalve Metal Gear Solid 3 dan. Het is echt de moeite om deze game aan te kopen. Echt alles is bijna perfect aan deze game. Kortom, dit is een game die je moet hebben.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Heerlijke sfeer.
  • Prachtige graphics.
  • Snake!
  • Muziek.
  • Speelduur is niet te lang en niet te kort.
  • Minpunten
  • Raiden?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren