1. Scaler (PS2)

Scaler (PS2)

Ik was eens aan het rondlopen in de plaatselijke gameswinkel, en toen zag ik daar Scaler staan. Ik keek naar de prijs en werd aangenaam verrast. 20 euro!!! En dat voor een gloednieuwe platformgame. Dit kon ik niet laten liggen. Toen ik thuis was begon ik de game te spelen en ik merkte na een tijdje, dat deze game niet zo heel makkelijk is.Dat is wel al een tijdje geleden maar toch heeft deze game mij echt niet teleurgesteld. Willen jullie meer over deze game weten? Lees dan deze recensie.

Aaaah! Ik ben een hagedis!!!

Het verhaal begint bij jouw thuis en jij bent Bobby 'Scaler' Johnson. Je merkt dat er iets raar aan de hand is in de kelder van je buurman en je gaat op onderzoek uit. Even later zit je vastgebonden aan een stoel en verander je in een hagedis. Een paar ogenblikken later ontsnap je en spring je in een mysterieuze warphole. Wat later wordt je wakker en zie je een tropische omgeving om je heen. Je schrikt je te pletter als je ziet dat je nog steeds een hagedis bent. Eerst denk je dat het een droom is, maar wat later wordt het je snel duidelijk dat dit echt geen droom is. Dit wordt allemaal getoont en uitgelegt door 1 groot introfilmpje. Daarna begint een leuke uitdagende platform game met een leuk sfeertje.

Wow! Wat een uitzicht!

Deze game speelt zich af in en mooie tropische omgeving. Die is naar mijn mening best mooi afgewerkt. Je voelt je er vaak op je gemak. Maar niets is minder waar. Het zit er namelijk vol met vijanden. Die zijn vaak simpel te verslaan. Je moet er alleen de nodige reflexen voor hebben. Het beste aan de omgeving zijn de platformen, je moet vaak van het 1 naar de andere springen. En dat alleen al maakt van deze game een pure platformer. Er is zoveel afwisseling in de soorten platformen dat je gewoon de kans niet krijgt om je te vervelen. Nu iets meer over de omgeving zelf. Die staat vol met mooi afgewerkte planten, giftige waterpoelen, enz... . Dit ziet er graffisch allemaal geweldig uit. Het is misschien een goedkope game, maar dat wil niet zeggen dat de game slecht is. Er valt namelijk heel weinig op die graphics aan te merken. Je kan op het screenshot zien wat ik bedoel met een tropische omgeving.

Thats a big guy

De bazen in deze game zijn vaak enorm en zijn vaak moeilijk te verslaan. Ze vormen een echte uitdaging en geven enorm veel voldoening als je ze verslaat. Ze hebben ook nog speciale vaardigheden die je kunnen verrassen. Ze kunnen veel van je leven wegvagen met 1 enkele aanval. Dus de mensen die zeggen dat deze game voor jongere gamers bestemt is, hebben het mis. Het vormt namelijk minstens een uitdaging die je kan vergelijken met bijvoorbeeld de Gex games. Je gaat dus nooit iemand horen zeggen dat de game gemakkelijk was. Op het screenshot links zie je een voorbeeld van zo'n baas. Ik vind persoonlijk dat die er best indrukwekkend uitziet. En hij is nog eens sterk ook. Ik heb aan deze baas echt een kluif gehad. Hij gebruikt schokgolven en nog van die dingen. Je moet dus wel wat moeite doen om de bazen te kunnen verslaan. Meestal krijg je dan een ei als beloning. Je moet namelijk alle eieren zien te vinden om deze game uit te kunnen spelen. Vaak moet je daarvoor een groot parkoer afleggen, die natuurlijk vol met vijanden en platformen zit. Het duurt dus een tijdje voor je al die eieren verzamelt hebt. Als je dat gelukt is moet je tegen de eindbaas. En daar heb ik maar 1 ding over te zeggen: "Veel succes!". Hij is namelijk niet gemakkelijk.

Even van gedaante wisselen.

Je kan in deze game nog in 5 andere wezens veranderen. Dit zorgt nog voor wat extra afwisseling en je hebt die gedaantes ook nodig om verder te komen in de game. Elk wezen heeft zijn eigen kwaliteiten. De ene kan bommen gooien de andere kan op hoog tempo door het landschap rollen. Kortom, enorm veel variatie. Op het screenshot zie je 1 van de wezens. Best origineel ontworpen vind ik persoonlijk. Het geluid in deze game is ook best goed. Meestal is er een leuk deuntje in de achtergrond en dat zorgt voor een leuk gevoel. Bij bazen speelt er natuurlijk een deuntje dat je opzweept. Zo is het moeilijker om je te kunnen concentreren. Over het algemeen vind ik dat de muziek dus bij de game past en niet stoort. Even nog iets vertellen over die vaardigheden. Je kan in deze game ook als je gewoon scaler bent speciale vaardigheden gebruiken. Hij kan namelijk een enorme stroomstoot aan zijn vijanden geven. Die is zo krachtig dat de gewone vijanden ofwel verlamt zijn en anders dood. Je kan natuurlijk ook met je staart of tong aanvallen. Je hebt dus genoeg mogelijkheden om je vijanden uit te schakelen.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een heel uitdagende game, die je gewoon niet kan teleurstellen. Het heeft een heel leuke sfeer en sleept je echt mee. Er zit ook enorm veel variatie in de game, dus dat is ook al leuk. Conclusie: dit is een enorm leuke game.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • De tropische omgeving.
 • De wezens.
 • De sfeer.
 • De pure platformstijl.
 • Minpunten
 • Soms moeilijke gamelay.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Voor deze achievement is nog een achievement unlocked.  \"2,5 Miljard Achievements Unlocked\"

  . 1000G


 • Dat is wel gestoord veel….

 • Heb ik toch wel bijgedragen met al mijn achievements van Dead Space die ik dit weekend heb uitgespeeld.

 • Wow dat zijn er lekker veel en ben ik ook een klein beetje verantwoordelijk voor (natuurlijk ook andere gamers). Heb samen met me vriendin de Xbox360 nog geen 11 maanden thuis staan, maar wel al een GameScore van 23.077 erop ( we hebben er dan ook meer dan 50 games op hahaha en nee de Xbox360 is niet omgebouwd )

 • Ha! ziek veel:P Ik heb er 'maar' 7000 ofzo..  mensen games spelen die ze normaal gesproken nooit zouden aanraken, enkel voor de punten

  Daar maak ik mij gelukkig niet schuldig aan. Weet wat dat kost man? Al die games als Bee Movie ed enkel voor de puntjes.. pff..


 • Avatar TLA zou nooit verkocht zijn zonder de achievements.

 • Hoewel als je er logisch over nadenkt het nergens op slaat om virtuele puntjes te verzamelen vind ik het concept toch echt enorm goed (en een reden waarom ik uiteindelijk ook best fan van de 360 ben geworden). Het verlengt vaak toch de speelduur als een ontwikkelaar echt leuke achievements heeft bedacht. Van mij zou er ook in reviews best wel wat aandacht aan achievements gegeven mogen worden (of ze leuk zijn of niet). Ditto natuurlijk voor Trophies.

 • hah nice;) heb ik ook aan bijgedragen;):P

 • Wow dat zijn er lekker veel en ben ik ook een klein beetje verantwoordelijk voor (natuurlijk ook andere gamers). Heb samen met me vriendin de Xbox360 nog geen 11 maanden thuis staan, maar wel al een GameScore van 23.077 erop ( we hebben er dan ook meer dan 50 games op hahaha en nee de Xbox360 is niet omgebouwd )

  sorry maar dat vind ik echt heel erg triest.  Dit is geen aanval op jou maar als jij in 11 maanden 23077 bij elkaar gamed kan ik toch wel met enige stelligheid zeggen dat jou leven ZEER weinig inhoud heeft op het gamen na.  Ik heb mijn 360 iets meer dan 2 jaar en heb ongeveer 5000 punten.
 • Ik vind 't ook een geniaal systeem!! :D

 • Woow :O

  Zo zie je maar weer hoe goed dit systeem werkt

 • ik heb er dit moment 8889:pmar tcoh ken ik er op van op dit moment van 42000:s

 • Zeker een goed systeem, imo beter als het trophies systeem voor PS3. Op 360 zie ik het meer als een beloning. Als je op PS3 een trophy unlocked, merk je het soms niet eens.

 • Wauw, dat is echt veel! Ga zo doorgaan, xbox360 bezitters!

 • Wat is dat nou weer voor onzin trig :P

 • ik heb mijn xbox 15 maanden en heb 19.000 GS en heb ook nog

  27d 11h online cod4 gespeeld.. :0 En daarnaast werken, leren, vrienden en een vriendin….

 • Guilty as charged.. 19,000 GS atm

 • Natuurlijk is Dash of Destruction de oorzaker hiervan

 • Mooi

 • ik snap het niet zo goed met die Punt van 360…

  is het net alles ps3 Trophies ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren