1. Gun (PS2)

Gun (PS2)

Ik rijd op mijn paard rustig door de open vlakte. Ineens zie ik een grijze wolf lopen en herinner me ineens, dat een indiaan me de opdracht had gegeven die te doden. Ik klim af mijn paard en sluip geruisloos verder. Ik pak mijn boog en neem rustig de tijd om een schot te wagen. Ik vuur. Splatt!!! Recht tussen zijn ogen. De wolf valt dood neer en mijn opdracht is geslaagt. Dit is 1 van de vele opdrachten die je in deze game zal moeten uitvoeren. Meer uitleg vind je in deze recensie.

Ik zal je vreken vader!!!

Het begint allemaal wanneer jij (Colton white) met je vader (Ned White) aan het jagen bent. Jullie besluiten na het jagen een schip te nemen omdat je vader daar iemand moet ontmoeten. Veel tijd met die persoon krijgt je vader niet. Want even later wandelt Reed (Een duistere vijand) Die persoon achter na en vermoordt die. Niet veel later wordt het schip aangevallen en ben je gedwongen om je te verdedigen. Dat lukt je heel goed, maar je wordt toch samen met je vader in het nauw gedreven. Je vader ziet geen uitweg meer en zegt dat je van boord moet springen. Je aarzelt maar doet het toch. Je ziet hoe het schip opgeblazen wordt, en je krijgt een grote plaat tegen je hoofd. Een paar dagen later wordt je door een arme gozer gevonden en die zegt je dat het schip een paar dagen geleden vergaan is. Je zweert dat je de moordenaars van je vader zal vinden en vermoorden. Zo begint een verhaal met heel veel diepte en indrukwekkende actie. Op het screenshot zie je jij en je vader jagen. En jullie moeten jezelf verdedigen tegen wolven die jullie vangst willen stelen.

Ik hoop voor jou dat je even goed kan schieten als je beweert!!!

In deze game zit er af en toe eens een leuke eindbaas. Er zijn er die je vanaf hun paard beschieten, een andere kan maar zien door 1 oog en draagt een ooglapje. Kortom er zit variatie in de eindbazen. En deze zijn best een grote uitdaging, want ik heb vaak een baas opnieuw moeten doen. De vaardigheden van elke baas zijn uniek, net zoals hun wapens. De meesten hebben een enorm krachtig geweer bij hun, of gebruiken enorm handig hun omgeving. Dat maakt het natuurlijk nog veel spannender want dan moet je echt opletten met wat je doet. Meestal ben je wel een kwartiertje bezig om er 1 te verslaan. Soms zijn ze zelfs laf. Ze gebruiken namelijk soms handlangers om je uit te schakelen. Dit was voor die westerntijd heel normaal. Het zorgt er wel voor dat je hun eerst moet uitschakelen, want anders gaan ze je echt in de weg zitten wanneer je de baas aanvalt. Daar komt ook nog eens bij, dat er een deuntje in de achtergrond speelt waardoor je ook nog eens zenuwen kan krijgen. Maar dat mag niets uitmaken als je met de baas aan het vechten bent. Op het screenshot zie je een baas. Nu even meer vertellen over de muziek en de geluidseffecten. Die zijn namelijk heel goed. Je hoort altijd wel een typisch westerndeuntje in de achtergrond, het maakt niet uit waar je bent. Soms geeft je dat een rustig gevoel en soms een gespannen gevoel. Dat maakt de game alleen maar leuker. De geluidseffecten zijn ook heel goed. Het schot van elk geweer klinkt echt anders. Dat is best uniek en zorgt voor een kick bij elke knal.

Zal ik je met de sniper of met de shotgun doden?

Er is een redelijke variatie van wapens. Je begint met een gewoon revolver, maar je krijgt steeds meer wapens gedurende de game. Alleen kan je ze niet allemaal kopen bij een shopkeeper, je moet ze ook verdienen. Daarom krijg je meestal als je een belangrijke persoon verslaat, een uniek geweer. En dat geweer heeft dan meestal ook meer vuurkracht dan het geweer dat je had. Je kan ook nog een ander wapen gebruiken, namelijk een boog. Dit is best handig als je heel stil iemand wil uitschakelen. Je zal het niet geloven maar er is nog een soort wapen. Na lange tijd gespeelt te hebben kom je in je omgeving ook nog kanonnen tegen. Dit vond ik heel leuk, want ik kon daar tientallen vijanden tegelijk mee wegvagen. Stel je dat gewoon eens voor. Er zijn ook nog andere dingen in je omgeving die je als wapen kan gebruiken. Explosieve tonnen bijvoorbeeld, en zelfs je paard kan een dodelijk wapen zijn. Je kan namelijk je vijanden vertrappellen. Je moet dan wel ervoor zorgen dat je paard niet gedood wordt. Het laatste wat ik vertel is over je revolver(s). Je kan namelijk de vaardigheid quickdraw gebruiken als je revolvers hebt. Dat vertraagt de tijd even, en daardoor kan je meerdere vijanden in een korte tijd doden. Op het screenshot zie je een mooi voorbeeld van een kanon dat afgevuurt wordt.

I can kill you anytime!!!

Je moet niet altijd de goeierik spelen. Je kan ook herrie schoppen in een stad en zo een showdown veroorzaken. Een showdown is een schietgevecht tegen mensen uit de stad. Die vallen jou aan omdat je hun hebt aangevallen en de rust in hun stad verstoort hebt. Ik heb mij vaak bij zo'n showdowns kunnen uitleven. Het is namelijk heel leuk om mensen neer te schieten op welke manier je maar wil. Soms kan je dit ook problemen opleveren. Je kan bijvoorbeeld zonder munitie raken. Maar dat is niks erg want er liggen genoeg kisten om je munitie terug aan te vullen. Kortom, je moet niet altijd de "brave jongen" uithangen. Je wordt er toch niet voor gestraft, en het beïnvloed het verhaal ook niet. Laat je dus maar lekker gaan als je daar zin in hebt.

Even zorgen dat de pony express vlotjes loopt.

Er zijn ook heel leuke sidemissions waarbij je bijvoorbeeld moet zorgen dat de postkoets veilig aankomt. Terwijl je die koets beschermt, merk je ook dat alles graffisch heel mooie is afgewerkt. Er is niks waarvan je zegt dat het slecht is gemaakt. Je kan op veel dingen de details zien. Bijvoorbeeld op je twee revolvers, die zijn echt mooi afgewerkt. En de tussenfilmpjes zijn ook van hoge kwaliteit, soms denk je dat het met de camera is opgenomen. In de omgeving hebben de makers ook enorm veel moeite gestoken. Bij de rivier zie je ook de golfjes als er een kano van indianen door vaart, of gewoon golfjes door de stroming. En als je met je paard in het water springt zie je dat ook opspatten. Graffisch is het spel dus ook geweldig. Even terug naar die sidemissions. Er zijn namelijk nog andere soorten. Je kan bijvoorbeeld bandieten die op "wanted posters" staan gaan vangen, of een boer helpen met zijn kudde. Allemmal heel leuke dingen die voor nog wat extra afwisseling zorgen.

Moet ik weer naar daar?!

Tenslotte het enige minpuntje aan heel de game. Je moet verschrikkelijk vaak heen en terug tussen steden, en dat werkte soms op mijn zenuwen. Je zou soms echt schreeuwen : "Weeral!!!". Maar er is ook een voordeel aan al dat backtracken. Je kent dan namelijk na een tijd het hele landschap uit je hoofd. En dat kan echt van pas komen als je achtervolgd wordt. Doordat ik het landschap zo goed kende kon ik vaak zonder munitie te hoeven verspillen aan vijanden ontsnappen. Voor de rest is er niks op de game aan te merken.

See you next time. Yiiiiiiiihaaaaaa!!!!!!

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een topper die niet de aandacht gekregen heeft die het verdiende. Het heeft alles in huis om een leuke en spannende game te zijn. De makers moeten dat ook gedacht hebben want de game is op elke console uitgekomen. Elke gamer moet zich af en toe herkennen in het hoofdpersonage van deze game. Er zit veel variatie en een heel diepgaand verhaal in. Kortom dit is een game die bijna elke gamer die van westerngames houd moet hebben.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • De sfeer.
 • De sterke bazen.
 • De verbluffend mooie landschappen.
 • De western deuntje.
 • De schietijzers.
 • Een heel diepgaand verhaal.
 • Minpunten
 • Misschien iets te vaak backtracken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmmm… lijkt wel vet.

 • worden quick time events niet altijd op specifieke momenten toegepast…..???  ot: doe maar een demo, ik wil deze wel eens uitproberen.

 • nog even geduld jongs

 • Ik dacht al dat het wel iets leuks zou worden. Bij het geweldige aanbod van goede spellen van tegenwoordig moet het wel ECHT iets bijzonders worden! Ik hoop op een demo!

 • Hopen dat dit iets word

 • Lijkt me niet echt mijn ding, maar even afwachten.

 • Waarom noemen jullie hem Wolfman?

  Een Wolverine is geen wolf. Wolfman indiceert dat het een wolf is.  Details, sure, maar mierenneuken hoort erbij.


 • dit gaat zeker wat worden  @ Tyler D.  nee je hebt gewoon gelijk • Leuk dat er eindelijk eens een filmgame is die het stereotype beeld over dit genre games kan doorbreken. Nu alleen nog hopen dat hij hier in slaagt ook.

  En omdat het over Wolverine gaat, ben ik nog eens extra geïnteresseerd. :D

 • hopelijk komt er een demo van ik wacht wel af

 • Lijkt me wel vet :D

 • Ziet er best aardig uit, maar dat zegt natuurlijk niet alles.

 • Wolverine is koning..

 • Hmm, klinkt best interessant, maar vraag me af of het ook langer leuk blijft.

 • Wolverine blijft altijd de beste en ik heb laatst de Workprint van de film gezien(dat houd in dat de special effects nog niet goed bewerk zijn maar het verhaal wel al goed gespeeld is dus je ziet kabels hangen en computer dingen allemaal nog in basics) maar die was helemaal geweldig dus t spel lijkt me erg leuk:D

 • Ik houd deze game nu al een tijdje in de gaten :)

  Hoe het er nu naar utiziet, is ie best nice :)

 • Wel oké, maar Batman Arkash Asylum lijkt me vetter! :D :P

 • Leuk om te horen dat ze er tijd in hebben gestoken.

 • Ik hou niet zo van spellen die iets te maken hebben met film

 • \"Maar mocht de film tegenvallen (en dat lijkt toch wel een beetje het geval te worden gezien deze al uitlekte op het internet) dan hebben we gelukkig nog een videogame die de wolfman eer aan doet.\"  Nu al slecht praten over de film terwijl die nog geen eens uit is. Eerst wachten, dan naar de bios en dan zeiken..Dank je wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren