1. Mario Power Tennis (NGC)

Mario Power Tennis (NGC)

Jaaah! Jaaaah! Woooaaaaah. Hah! Wow! Jonges!(?) Hahaaaaah! En zo wordt Mario Power Tennis geopend met een knap staaltje power tennis van Mario. De baan is vrij, de birdo's, koopa's, Yoshi's en shy guy's kunnen spelen en het Mario Gaross is geopend.

Een stofzuigende stofzuiger

De titel zegt het al. Mario power tennis (mpt) is, verrassing, een tennis spel. Maar uiteraard geen gewoon tennis spel want Mario zit er in. En zoals altijd bij Mario sportspellen is het een gemiddeld tennisspel in een vrolijk jasje en met een twist aan de gameplay. En dat zijn twee dingen. Als eerste het powershot. Dit schot is weer voor elk personage anders maar doet in feite het zelfde. Met een krachtige offensieve powershot kun je de tegenstander tot aan de rand van het tennisveld duwen, shockeren met elektriciteit of verwarren met de liefdeshartjes. Zoals al gezegd is dit voor ieder personage anders dus kies verstandelijk. Naast het offensieve powershot heb je ook het defensieve powershot. Dit stelt je in staat om zelfs ballen aan het eind van de baan op te vangen via een straal van bloemen, een stofzuigende stofzuiger of met snelle draai er naar toe. Elk powershot is vergezeld met een animatie. En dan beland je ineens bij het eerste minpunt. Tuurlijk is het in het begin aardig, leuk,aardig, mooi, heb ik aardig al gezegd, en wel maar als je al 100 keer Donkey Kong uit een kanonton heb zien ''vliegen'' begint dat te vervelen. Helaas heb je geen knop om de animatie uit te zetten, wel heb je er een om geen enkele powershot meer uit te laten voeren. En zo komen we terug in het ouderwetse tennis waar alleen op de a en b-knop zal worden gedrukt. Lob, smash en inhalen dat punt.

Lezen we nu even wat regels terug. Ik ben jullie nog een tweede type gameplay verschuldigd. Dat ligt hem in de tennisbanen. Op deze gimmick courts moet je tennissen in een situatie dat in de mario-wereld eigenlijk heel normaal is. Tennis je bijvoorbeeld in het Delfino Plaza uit mario sunshine dan komen er modderspuwende piranha-planten tevoorschijn. In het oerwoud van Donkey Kong sla je de bal tegen over het net lopende krokodilletjes die de tegenstander bijten. En in de fabriek van Wario tennis je op een lopende band. De gimmick courts zijn erg leuk alleen niet leuk genoeg om het spel langer te spelen.

Mpt+vrienden=fun

Maar ja. De meeste Mario spin-offs zijn gemaakt voor meerdere spelers. En ook nu wordt die traditie niet verbroken. Mpt blijft op zijn best met 2, 3 of 4 spelers (tenzij er een vervelend klein neefje tussen zit). Er zit wat beperking aan het multiplayer deel maar dat ligt eigenlijk alleen in het minigame gedeelte wat begrijpelijk is. Het blijft leuk om mijn vrienden te horen zeggen: Ik wil bij Michael horen, nee ik. Zucht, ik ben zoo populair. Maar dat terzijde; Klein nadeel echter. De camera blijft op een plek staan. En als je dus ‘’achter’’ staat is het inschatten van de bal wat lastiger. Desondanks blijf je dezelfde leuke/irritante gezichtsuitdrukkingen en uhum stopwoordjes horen dat je telkens weer hoort bij Mario spin-offs. De formule voor lachen. Mpt+vrienden=fun.

Tic-tac….teen?

Al eerder genoemd in deze tekst: minigames. Ben je dat potje tennis eventjes beu? Don’t worry. Minigames to the rescue. Oké, zo leuk zijn de minigames niet. De moeilijkheidsgraad wordt alleen maar verhoogd (lees: levels). Maar zo zit er ook nog eens een ‘’boss’’-game in, een spelletje tic-tac-toe (zacht van buiten, fris van binnen, maar het stinkt enorm) wat zeer waarschijnlijk boter kaas en eieren is. En dat alles in tennis vorm. Uiteraard kent iedereen het verfspelletje waarin je Mario en co kan inkleuren. Maar, aankomend op ‘’da core’’, het is gewoon onaf. Er zijn best veel spellen enzovoort, enzovoort, maar ze zijn gewoon veel te kort. En tja, het heet dan ook MINIgames maar ik heb liever een lange minigame dan 10 korte. Of in elk geval wat leukere. Want ik zei het al. Het is na kort verloop van tijd saaaaaaaaaaaaaaaaaai. Helaas. Want in hoeveel tijd ik er op uitgekeken ben? Een half uur. Hoogstens.

En tja. Dat is een major minor punt. Minstens 4 punten van het eindcijfer. Het is kort en saai. Goed. Dat eerste is niet zo erg. Te verwachten eigenlijk van een spinn-off. Maar saai. Oké. Ook te verwachten van een spinn-off… Maar dat neemt niet weg dat het slecht is. Want Mario power tennis is kunstmatig verlengd. Dat wil zeggen: alleen maar verhoging van moeilijkheidsgraad, saaie inspiratieloze toevoegingen. Noem het maar op. Dit moet nu het bedrijf voorstellen van de ds en de revolution? Dat Nintendo dit toelaat. Het spijt mij ontwikkelaar Camelot.

Oftewel

Mario power Tennis is in het begin erg leuk en afwisselend en blablabla, maar de levensduur is niet levenswaardig te noemen. Het enige wat redelijk lang meegaat is de multiplayer, wat de enige reden zou kunnen zijn om deze game te kopen.

Conclusie en beoordeling

Deze game heeft ,ondanks zijn vele mogelijkheden, een korte levensduur. Na een week lag hij al stof te happen. €60? Verspild! En dan te bedenken dat dit spel een keer is over gedaan. Dus het kan nog slechter. Helaas, helaas. Voor de betere sportgame ga naar overbuur mario smash football
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • simpele goede gameplay
 • powershots
 • gimmick courts
 • multiplayer
 • minigames
 • Minpunten
 • levensduur ( en let op. Dit is een GROOT minpunt. Geloof me)
 • alleen voor de ''multiplayers''

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Amper wat van gehoord en het lijkt me een vrij overbodige game eigenlijk. Toch een vrij hoog cijfer nog voor een tof idee dat slecht is uitgewerkt.

 • Doet me denken aan Magic the Gathering. En jammer van al die minpuntjes :/

 • nooit van deze game gehoord :O

  Ik zou m ook niet halen en inddjammer van de minpuntjes

 • @Kaoz: Ik ook niet! :S

 • ben ik de enige hier die hem best wel leuk vond jmmr dat het zo weinig is geworden

 • Lijkt me geen zak aan :').

 • Geef mij die schaal M&M's maar:)

 • Het idee was interessant, jammer genoeg is de uitwerking slecht.

 • 1 pluspunt dat de kaart goed werkt en dan een 7?

 • 1 pluspunt^^ en dan een 7-… ok

 • Als er een schaal met M&M’s wordt neergezet op een tafel, dan gebeurt er altijd iets interessants. De ene keer worden alle gele binnen no-time geconfisqueerd, terwijl een andere keer de blauwe als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. Op de één of andere manier willen we toch allemaal net die ene kleur hebben, terwijl het geen fluit uitmaakt.  Normaliter pak ik de schaal en vreet hem in mijn eentje leeg :'-D  OT: Zoals vele goede ideeën een eenzame dood sterven… jammer. Oh en de mensen die een 7- niet vinden passen bij maar één pluspunt, je moet ook wel de hele recensie lezen, dan zie je het geheel.


 • Saaie game

 • Als ik de plus -en minpunten vergelijk is een 7- nog redelijk veel… :P

 • Nog nooit van gehoord en daar moet ik ook blij met zijn denk ik.

 • heb eigenlijk niks van deze game mee gekrege:p

 • De Bèta een dikke maand gespeeld, de game schiet wat tekort. Het idee zelf is erg goed gevonden en bepaalde elementen in deze game zijn echt sterk zoals de co-op missies. Alleen het werd mij snel duidelijk in de bèta dat dit geen succesnummer ging worden. Het mist gewoon de klasse van andere rts games.

 • Weet er niks van af, misschien ook maar beter zo.

 • leuke inleiding haha

 • Ik speel deze beta al ongv. 4á5 maanden?

 • Ik heb nog nooit van deze game gehoord, tot nu toe dan. Had ik niet gehoeven zie ik al!  @Ralphieboy, Ma Lama

  Niet als ik ze al heb! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren