1. Burnout: Revenge (X360)

Burnout: Revenge (X360)

Donderdag 16 maart moest ik tot half 4 naar school *zucht*, ik ben toen Burnout revenge in de stad gaan halen. Ik heb toen de bus gepakt en ging op weg naar huis maar het wilde niet echt opschieten, elk stoplicht zat tegen en het was erg druk met als gevolg dat ik pas om kwart over vier thuis was (voor mijn doen erg laat). Geërgerd stopte ik de DVD van burnout revenge in mijn 360 begon te spelen………en ow wat is het heerlijk om je even af te reageren op het verkeer!!!!

Even voor de gene die onbekend zijn met Burnout, burnout is een race game waar het niet alleen om als eerste over de finish te komen, maar ook om je tegenstanders “af te maken” en dat kan je best letterlijk nemen, zo moet je, je tegenstanders van de weg duwen, rammen en laten crashen en zoals ik al aangaf is dat erg goed om je dagelijkse stress in kwijt te kunnen. Heb je dan je tegenstanders laten crashen, krijg je weer meer boost en ga je nog sneller en dan met de nadruk op nog.

Snel….sneller……..sne……crash!!!

Burnout is naar mijn mening een van de weinige race games die je ook echt het gevoel geven dat je snel gaat, zo vliegen de “erg mooi uitziende” gebouwen voor bij. Ook zijn de straten vol met verkeer waar je langs kan scheuren en schansen waar je overheen kan jumpen. En dan is het heerlijk om met nog 5 andere weggebruikers door de straten racen en hun lekker tegen het tegemoetkomende verkeer op laten crashen.. Er zijn vele manieren om je tegenstander te laten crashen (ook wel takedownen genoemd) maar de leukste daarvan is de verticale takedown waar bij je jou auto boven op een tegenstander parkeert waarna hij zo plat als een dubbeltje is. Buiten het racen waar je als eerste over de finish moet komen zijn er ook nog de onderdelen wegmisbruik (maar zo veel mogelijk takedowns), turbo ronde(ze de beste tijd neer over een ronde), afvaller(de laatste valt elke ronde af), het crash onderdeel( maak zoveel mogelijke schade) en het niewe tekeer in ’t verkeer(ram zoveel mogelijk auto’s van de achterkant). Door dat ze dit onderdeel toe hebben gevoegd is het dus mogelijk om in elk onderdeel alle auto’s van de achterkant te rammen. Maar dan ook alleen de auto’s en niet de bussen, trams, vrachtwagens of het tegemoet komende verkeer, velen vinden dat hierdoor het echte Burnout gevoel verdwijnt, waar ik het zelf wel mee eens ben, maar ook vind ik dat hierdoor de game een stukje “relaxter” wort, zo hoef je niet heel de tijd erg op het verkeer te letten en kan je, je meer bezig houden met je rivalen.

De volle 100%

Om burnout revenge helemaal maar dan ook helemaal uit te spelen ben je best wel even bezig, want zo heeft elke race circuit bestaand uit echte steden en plaatsen in de wereld zijn eigen doelstellingen van een stuk of 8. deze doelstellingen bestaan uit bijvoorbeeld een verticale takedown te maken, takedowns tegen een bepaalt gebouw of 3 revenge takedows waar bij je eerst door een tegenstander ge takedowned word en daar na wraak op hem neemt (weet je ook meteen waar de titel vandaan komt). Deze kunnen best lastig zijn omdat je niet zo snel 3 keer getakedowned wordt en dus ook niet 3 keer wraak kan nemen. Maar ben je dan eindelijk 3 keer getakedowned komt het zweet op je handen te staan…..gaat het me lukken, neem ik drie keer wraak, maar als het dan gelukt is, wow dan speel je zulke supercars vrij naast die andere toch al exotische auto’s. dus maken die bonussen het zeker de moeite waard om de game helemaal voor 100 % uit te spelen.

De verslaving

Toen ik burnout 3 kocht was dat het begin van een nieuwe verslaving voor mij, na die dat deel heb ik ook nog Burnout revenge voor de PS2 en de 360 aan geschaft(geeft maar aan hoe erg verslaaft ik ben) de game speelt even lekker alleen ziet het er op de 360 gewoon beter uit en komt er ook schade aan jou auto, maar ik heb hem ook gekocht op de 360 met online spelen in mijn achterhoofd, helaas heb ik dit nooit kunnen testen omdat mijn xbox live het niet goed doet. Dus heb je revenge al op een andere console koop hem dan niet voor je 360 tenzij je hem heel erg graag online wilt spelen. Heb je nog geen een game uit deze serie dat is het tijd om hem aan te schaffen en samen met mij verslaaft te worden.

Je rivalen

Wat mij wel erg opgevallen is en ik heb het ook ergens gelezen is dat de tegenstanders het altijd even goed doen als jou, rij je 2 perfecte ronden achter elkaar rijden ze nog vlak achter jou, en crash je in het begin al dan heb je ze zo weer ingehaald. Soms was ik hier erg blij mee maar het kan ook erg irritant worden. Door dit alles schommelt de mogelijkheidsgraat een beetje, want het is niet echt moeilijk om de game uit te spelen(door de ranking elite te bereiken) maar om de volle 100% te halen is dat erg lastig. Ook zit er af een toe(of dat alleen bij mij is weet ik niet) grote bug in, zo zak je soms gewoon door de grond naar de middle of nowere, dit kan erg grappig zijn maar is soms ook er irritant.

Conclusie en beoordeling

Burnout Revenge is een echte burnout game die een zeer waardigge opvolger is van de andere burnout games, ook ziet het er op de 360 allemaal goed uit. De online mogelijkheden heb ik niet kunnen testen dus kan ik ook niet vertellen of het goed is of niet, en voor mensen die nog nix van deze serie hebben is het nu wel eens tijd om er aan te beginnen met burnout revenge.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • de snelheid
 • de wagens
 • de jumps
 • de graphics
 • en natuurlijk de takedowns
 • Minpunten
 • je rivalen
 • die bug(bij mij)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • geen? jammer:(

 • was RTCW ook niet, met uber nazi`s, mummies, zombies en \"spoken\"  RTCW heb ik denk ik zo een 6 x uitgespeeld XD

 • Lijkt mij toch wel duidelijk als je de gameplaybeelden ziet :P

 • Marketing, lekker in het nieuws blijven met uitspraken die we allemaal al weten!

 • Tuurlijk is het geen WO II shooter, het klopt totaal niet met de geschiedenis. En dat ik de reden waarom ik nooit van Wolfenstein gehouden heb… ik heb liever realistiche WO II shooters :P

 • Zeer boeiend, zolang die game maar vet wordt, vind ik het best.

 • hij wordt zowizo de max!!

 • lkkr boeie…

 • Eindelijk geen WO II, deze tijd is zo veel gebruikt als thema, dat elke oorlogsgame bijna dit thema heeft!  Ik verlang naar deze game! :D

 • lees je wel killer_gamerz? het spel speelt zich af tijdens de 2de wo maar is geen 2de wo game snap je

 • Dit is toch dat spel waar je Nazi's in doodschiet?

 • Logisch toch?…  @ Seva

  Heb je het stukje tekst onder de titel ook gelezen??

 • Waren die vorige dat wel dan? Er zaten toch ook geen über-nazi's in WO II?

 • Zullen we nog wel zien.

 • Haal de essentie van de game maar weg helaas.

 • schokkend!

 • Waarom wordt deze uitspraak gemaakt als iedereen snapt dat het geen 2e W.O. game is… We zijn niet dom hoor Eric Pakjebiesseman.  Ik ben zeer bang dat dit spel de kwaliteit van zijn voorganger bij lange na niet gaat halen, we'll see.

 • Dus je schiet geen Nazi's af met de gebruikelijke wapens? Het enige verschil met een WOII game is dat er nu wat gevarieerdere vijanden en een paar extra wapens in voor komen, voor de rest is het een WOII game.  Waarom wil trouwens niemand meer WOII games maken, WaW deed het fantastisch in de verkopen. Als je gewoon een goede WOII game maakt en alle elementen van WolfET laat terugkomen in een modern jasje zit je goed.

 • Nee dan ken ik die Nazi's van iets anders.

  Srry, my bad.

 • @Diedje:  dat denk jij ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren