1. Tetris DS (NDS)

Tetris DS (NDS)

Dit word een van mijn grootste uitdagingen ooit, een recensie over tetris schrijven, hoe pak je het aan, waar ga je eerst over schrijven, word ie lang of kort? Allemaal vragen die door mijn hoofd stromen, Na een tijd te hebben te ijsberen ben ik er uit. Ik probeer het gewoon, wat maakt het uit als ie slecht word waarom zou ik mij daar aan gaan iriteren Achja back to the story... Tetris is en blijft moeilijk te beschrijven en dit zal zeker niet makkelijk worden.

level 14 Eerst ga ik het maar eens hebben over de "Normal mode" tevens ook een van mij lievelings modi. Hier slaat de klok gewoon om zoveel mogelijk rijen vol te krijgen, opzich heel makkelijk voor de mensen die niet snappen wat Tetris is. Maar dan heb je het goed fout, Tetris is voor bikkels hoe meer levels je omhoog gaat hoe sneller het gaat. Een van de leukste toevoegingen is dat er een Retro spelletje van nintendo boven het scherm afspeelt. De eerste honden rijen is Super mario later balloon kid, Zelda, Metroid enz, Verder kan ik hier niet meer over vertellen ondanks ik nog maar in Level 14 ben met mijn Hi-score van 1,2 ton. Toch als je dit leest en niet veslaaft bent geweest aan de vorige tetris en er niks mee hebt Je dit wel eens kunnen overhalen om dit prachtige spel te kopen, want dit mag je absoluut niet missen in je DS collectie.

multiplayer en Co Multiplayer is de troef van het spel je kan maarliefst met tien mensen tegelijkertijd, teven dacht Nintendo zeker dat wij allemaal tien vrienden hebben, helaas is dit niet en moet ik het doen tegen vier andere. Toch is dit zo uber-vet-cool-geil-jippie-de-pippie-cool

(Hoezo kinderachtig) je hebt allerlei items onder andere rode schilden bananen en sterren die je tegen je vriend of vijand kan gebruiken, prachtig.

Orgineel of niet? Nu zul je wel stuiten op de vraag "is het spel orgineel" Antwoord "ja" er zijn maar liefst zes vershillende modussen met allemaal een leuk en vooral een orgineel concept. Zo is er de metriod modi en een yoshi cookie mode waarin je moet puzzel, ook een mission modi is van de partij waar je onder andere een "tetris" moet scoren of een 2 lijnen weg werken met een bepaald blokje, maar de leukste mode vind ik zelf de touch mode, hier moet je via het touch screen een blokje aanraken om hem te bewegen of om te draaien Klinkt heel simpel, maar in de praktijk is het anders, Je moet namelijk maar net het goede blokje verschuiven om die rijen weg te krijgen.

Gameplay doet het wat de andere tetris games deden, Ja is het antwoordt De normal mode is gelijk aan de oude tetris en de nieuwe modes zijn vrijwel perfect, het is zeker niet afgeraffeld, en er is de tijd voor genomen om dit zeker een van de betere titels is die je momenteel voor je DS kan krijgen, Of wil je zeggen dat je liever Burnout legends speel? Nee toch, je speelt toch liever die Evergreen tetris. Mischien klinkt dit fanboy achtig, Maar de playstation portable heeft nog geen een goede puzzel titel. Oke lumines is best aardig maar de grap raakt er zo van af, net zoals die velen paroieden die op Tetris zijn gemaakt. Uiteindelijk de paroieden verliezen en tetris gaat met de eer strijken. Zo hoort het, Tetris is the bomb. Alles stuurt zo lekker en de D-pad is lekker simpel te besturen alhoewel hoe verder je komt hoe onbestuurbaar het word.

Ehhh...Graphic eehhh... grafisch is het spel, goed vooral dat 8-bit spelletje dat zich boven op het schermpje afspeeld is leuk en goed vorm gegeven, daardoor zijn er twee mogelijkheden in een modi, je kunt je concentreren op het fimpje dat boven het scherm afspeelt, en vervolgens bij level 6 afgaan. Of je kan je storten op de hoogste score te behalen. Maar oke back to the point, terwijl je tetris speelt zie je over al bewegende beelden yoshis die komen, en soms valt er zomaar een banaan naar beneden. tja eigelijk een gezwam grafisch is tetris niet het sterkste punt, ik had liever een filmpje gezien van mario 64 of metroid prime hunters... Of zeur ik nou?

conclusie Tetris is een goede game die je hoe dan ook in je collectie moet hebben, ook al vind je 44,99 een beetje duur voor een puzzel game, dan heb je het goed mis. Tetris is namelijk beter dan ooit er zijn heel veel modes en de replay is daarmee dus oneindig, Online is alleen al een groot feest. Alhoewel je moet wel vroeg opstaan om de beste er in te worden ik verloor namelijk nog wel eens....

Conclusie en beoordeling

None

-
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • modes
  • Old skool filmpjes
  • Online
  • Multiplayer
  • gameplay
  • Minpunten
  • maar drie onlines mogelijkheden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren