1. Genji: Dawn of the Samurai (PS2)

Genji: Dawn of the Samurai (PS2)

Ik sta oog in oog met 4 vijanden. Er loopt een zweetdruppel over mijn gezicht. Ik zie dat ze de aanval op mij openen en gebruik snel mijn kamui techiek. 1 voor 1, versla ik ze. Wat een kick geeft het om zo soepel je vijanden te verslaan. Ze maakten gewoon geen schijn van kans. Dit is iets wat je echt vaak gaat denken terwijl je de game speelt. En dat is fijn. Wil je meer weten? Lees dan deze recensie.

Benkei! Sla die vijand tot moes!

In deze game speel je met Yoshitsune (Het hoofdpersonage) en Benkei (Een grote reus, en handlanger van Yoshitsune). Yoshitsune is een jonge volwassene met een zwaard als wapen. Ik heb me met dit personage echt uitgeleeft. De snelheid waarmee ik kon aanvalllen en lopen alleen al was geweldig. Bij Benkei kreeg ik dat gevoel ook. Hij heeft en enorme staf waarmee hij zijn vijanden kan verslaan. Ik vond het erg leuk om met Benkei, al mijn vijanden even door de lucht te laten vliegen. Hij slaat namelijk zo hard dat ze gewoon wel weg moeten vliegen. Deze personages geven je echt het gevoel dat je onoverwinnelijk bent, en dat maakt de game ook heel leuk. Natuurlijk ben je dat zeker niet, en dat zal je merken als je de game speelt. En je kan ook tijdens de game, vaak tussen de personages wisselen. Wat voor de nodige afwisseling zorgt. Op de screenshot hieronder zie je de twee hoofdpersonages.

Feal the beat!

Het geluid in deze game, hoort echt bij de sfeer. De achtergrondmuziekjes zijn echt mooi gemaakt. Ik dacht soms echt dat er een vijand ergens om een hoek stond te wachten gewoon door de muziek. De geluidseffecten zin ook mooi. Je hoort je zwaart echt door iemand heen snijden, of een piepende toon als je zwaard geblockt wordt. Het geluid is gewoon geweldig en daar valt eigenlijk niets meer over te zeggen.

Met 7 tegen 1! Dat is wel heel makkelijk voor mij

Voor deze game is een gevechtstechniek verzonnen, kamui genaamd. Eerst wordt je scherm wazig blauw. Daarna wordt de tijd vertraagt, en kan je door op het juiste moment op de juiste knop te duwen, je vijanden verslaan in 1 grote combo. Ik vond dat 1 van de best uitgewerkte dingen uit de game. De actie die je dan te zien krijgt door 1 knop in te duwen is geweldig. Soepele aanvallen die mooi in elkaar overvloeien. Bij de twee personages verschilt deze techniek natuurlijk fel, want ze hebben een ander wapen. Dit zorgt voor een leuke afwisseling. En om het een beetje realistisch te houden, bloeden je vijanden ook. En vallen ook op een natuurlijke wijze. Deze techniek is dus gewldig uitgewerkt. Rechts zie je een screenshot die een mooi voorbeeld geeft van de kamuitechniek.

Steentjes?

In deze game kan je je status opkrikken door 3 Amahaganecrystals te vinden. Als je die hebt kan je jouw health, strenght of defense omhoog doen. Daardoor kan je dus traag sterker worden. Je kan je status natuurlijk ook verbeteren door levens te stijgen, dat spreekt voor zich. Verder heb je niet echt veel aan die crystals, niks eigenlijk.

Weer een eindbaas? Ze blijven maar komen.

Ik dacht soms tijdens de game: Is daar nu weer een einbaas? De game zit er namelijk vol mee. En die zijn niet bepaalt allemaal makkelijk. Er zijn er enorm moeilijke en heel gemakkelijke. Natuurlijk zien ze er allemaal heel indrukwekkend uit. Dat geeft ook een heel spannende sfeer. Er zijn er zelfs die een hulpje gebruiken tijdens het vechten, of magische krachten gebruiken. Er zijn er natuurlijk ook die gewoon met een zwaard of met hun poten vechten. Je leest het goed, poten! Het zijn namelijk niet allemaal mensen waar je tegen vecht. Er zijn ook enorme beesten en levende stanbeelden bij. En dat maakt het alleen maar indrukwekkender. Hier rechts op het screenshot zie je zo 'n eindbaas.

Buttonbashen!

Er zit in deze game veel buttonbashen. Je moet wel, want anders haal je het niet. Er komen namelijk zoveel vijanden tegelijk op je af, zodat je niet anders kan. Dit drukt het plezier maar een klein beetje. Het heeft in het algemeen dus weinig invloed op de game. Het blijft leuk, en heeft voor een leuke sfeer. Dit is dus geen reden om de game niet te kopen.

Ik geloof mijn ogen niet

Tot slot de omgeving. De omgeving in deze game is over weldigend mooi. Je denkt soms dat het is opgenomen met de camera ofzo. Maar dat is niet zo. Je ziet echt dat alles tot in de details is uitgewerkt in deze game. Je ziet precies duizende blaadjes op een boom. Elke steen van een huis lijkt uitgewerkt te zijn. En het wordt dan ook nog eens op een heel goede manier belicht. Dit allemaal zorgt ook voor de juiste sfeer op juiste moment. Er is hier duidelijk veel moeite in gestoken. En ik denk dat iedere gamer dit wel fijn zal vinden. Je hebt bijvoorbeeld in een grot heel weinig licht en weinig details, en als je dan buiten loopt, is er veel licht en heel veel detail. Dit zorgt echt allemaal voor een heel gepaste sfeer. Kijk maar eens op de screenshot hieronder.

Zo kort?

1 van de weinige minpuntjes in deze game is: Het is zo kort!Dat is echt jammer want de game is heel mooi gemaakt. Ik had echt gehoopt dat het langer zou duren, want als je de game uitspeelt krijg je maar 1 gevoel. Is het al gedaan? Nu al? Jammer. Verder is er op de game niets wat je echt een groet minpunt kan noemen. Dus de game is zeker niet slecht.

Als jullie het niet erg vinden, ga ik van het uitzicht genieten.See ya!

Conclusie en beoordeling

None

Dit is een geweldige game, die alles in huis heeft om een topgame te worden. Alleen jammer dat het een beetje kort is. Anders had het zeker een kans gemaakt op de game van het jaar. Maar deze game is het zeker waard om te kopen. Je zal je er zeker niet me vervelen. Dus spelen die game!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Een geweldige sfeer.
 • Mooie omgeving.
 • Leuke muziek.
 • Vette eindbazen.
 • De kamui - techniek.
 • De leuke personages.
 • Minpunten
 • Buttonbashen. (klein minpuntje)
 • Te kort.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat download idee vind ik nogal minder. De rest klinkt wel weer oké. Ik zou wel eens beelden willen zien van dit apparaatje. Het zou namelijk leuk zijn als dit gerucht waarheid word.

 • yey :D i hope so :P like new thingies

 • Dit slaat nergens op er zijn wel vaker van deze onzin gekomen iets met psp 4000, waarom zouden ze uberhoud alles van umd weg halen dus geen films en games tekoop in de winkel. Denk je echt dat alle psp Fans en normale mensen die in de psp geintereseert zijn een psp kopen die je aleen kunt gebruiken als je shit download om games te krijgen dacht het niet, en dan maakt de bedrijf ook nog geen winst deze informatie is gwn een een groote bull shit zo als voor beeld dat de umd verdwijnen….

 • Ben benieuwd naar de nieuwe PSP. Moet nog maar even kijken of ik hem ook echt ga kopen.

 • Eerst stond er nog in het nieuws dat de UMD schijfjes zouden blijven. Ach, zolang de games ook nog maar games in de winkel te krijgen zijn.

 • Laten we het hopen dat ie rond de kerst komt.

 • wacht effe dus je kan alleen psp spellen dan van playstation store downloaden? dus mensen moeten een ps3 kopen om psp spellen te spelen? :S ik heb een ps3:)

 • lijkt me echt niks :( ik heb wel een gewone psp 1000 serie xD

 • @k.wesley88:  Tuurlijk niet, dit wordt dan ook in de nieuwe PSP software ingebouwd.

  Denk je dat ook maar IEMAND een PS3 zou kopen om voor de PSP spellen te kunnen kopen?


 • @ k.wesley88:  Er bestaat ook een PlayStation Store op de PC, dus een PS3 is hiervoor al niet nodig.

 • Dat werd tijd zeg, eindelijk een nieuwe PSP, laat maar zien wat ze er van gemaakt hebben.

 • Nou mooi hopelijk eindelijk eens twee analoge sticks deze keer sony !!!

 • Al die geruchten omtrent de nieuwe PSP, gewoon afwachten totdat Sony zelf met de bevestiging komt.

 • Hmm, mss wel cool idee. alleen dat aanraakscherm lijkt me niks.

 • Omg als dit gerucht waar zou zijn dan hoor je mij niet klagen :) Hopen dat ze er ook 2 analogesticks opzetten voor shooters dan hoeven de ontwikkelaren van de psp-spellen geen auto-aim te maken.

 • Wel leuk en aardig moet je zeker een CC hebben om dingen te downloaden van Playstation Store

 • Ik heb nu al zin in de e3 en tokyo

 • Die downloadable service is wel een commitment voor Sony om meer prepaid te gaan introduceren voor de PSS en dus kan de PS3 daarop meeliften.

 • No, niet downloaden :(  Dan ben je verplicht:

  - Mega memory stick (met memory stick van 2 GB heb je misschien maar 2 spellen)

  - Draadloos internet (bij mij valt die ondertussen steeds uit, dus gaat niet goed lukken als ik zo'n spel ga downloaden uit de ps store) • Mij maakt het eig niet veel uit ik ga hem toch niet kopen denk ik :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren