1. Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (X360)

Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter (X360)

Tom Clancy’s Ghost Recon, een serie waar jullie waarschijnlijk wel een spel van in jullie kast hebben staan. Het begon allemaal eind 2002. Toen kwam de eerste Ghost Recon uit. Nu ruim 3 jaar later is er een nieuwe game in de serie genaamd Ghost Recon: Advanced Warfighter. Dit keer niet alleen op de huidige consoles, maar ook op de next gen console van Microsoft de Xbox 360. In deze review begeleid ik jullie door de immense wereld van Ghost Recon: Advanced Warfighter.

Ik houd natuurlijk rekening met de mensen die nog nooit van Ghost Recon gehoord hebben en voor hen volgt nu een kleine inleiding. Ghost Recon is om te beginnen een Third Person Shooter, ontwikkeld door Ubisoft. Het spel speelt zich af in de nabije toekomst en er woedt een oorlog. In Ghost Recon is het de bedoeling om met jou team terroristen uit te schakelen. Om dit te doen kun je kiezen uit een heel arsenaal aan wapens en high tech snufjes. Het doel van het spel is het bewaren van de wereldvrede, iets dat in de realiteit op het moment hard nodig is en waarschijnlijk ook in de toekomst.

Hoe zit het nou met de story mode?

Het nieuwe spel van Ubisoft begon goed, meteen nadat ik de game uit het hoesje haalde kwam er al een goed gevoel in mij te boven. Mooie screens op het hoesje, wat natuurlijk niet alles zegt. Nadat ik de disc in mijn 360 geplaatst had, begon ik aan de story mode. Het verhaal speelt zich af in 2013, jij als speler leidt een team genaamd: Ghost’s. Bij iedereen is vast wel bekend dat bij zo een beetje elk schietspel er een trainings level is, hierbij worden je de knoppen bijgebracht en leer je met een van de wapens omgaan. Na deze trainings missie, ben je klaar voor het echte werk. Met een team Ghost’s ga je de eerste missie aan. Toen ik aan deze missie begon werden mijn ogen blootgesteld aan prachtige graphics. Meteen een pluspunt, in mijn opzicht. Het verhaal is leuk gedaan, maar heeft mij niet echt onder de indruk kunnen krijgen. Het is de bedoeling een paar Mexicaanse militairen in de boeien te slaan. Als dit eenmaal gelukt is, krijg je te horen dat je eigen president ontvoerd is. Aan jou de taak, om de zaakjes recht te zetten. Uiteraard doe je dit met een arsenaal aan wapens en een team Ghost’s. Af en toe krijg je ook eens de hulp van een blackhawk helikopter of een tank.

Een ander klein minpuntje naast de saaiheid van het verhaal is de vrijheid. Als je maar een stukje uit het patroon van de missie loopt krijg je een waarschuwing en even later valt je hele radar systeem uit. Je wordt dus min of meer gedwongen om de missie te doen, want zonder radar ben je redelijk kansloos.

Eindelijk, ik kan mij weer vermaken op Xbox Live!

Na een paar missies was ik de story mode wel zat, hele mooie grafics, maar ik ben een fan van online gaming. Al eerder is naar voren gekomen dat je met GRAW (Ghost Recon Advanced Wafighter) met zijn 16e co-op modus kunt spelen. Dit vind ik werkelijk een leuk onderdeel van dit spel. Het is namelijk iets wat je niet vaak meemaakt. Lekker met zijn 16e schieten op wat terroristen en missies voltooien. Ook met de normale online modus zit het goed. Je kunt 8 tegen 8 spelen, waarbij je de keuze hebt uit ranked gamen en unranked gamen. Kies je voor ranked gamen, dan ga krijg je een bepaalde score als je wint, als je verliest krijg je geen score. Zo kun je omhoog klimmen van rank 1 tot - -. Hoe hoog weet ik uiteraard ook nog niet, het hoogste wat ik heb gezien is 7. Kies je voor unranked gamen, dan kun je gewoon voor fun schieten zonder dat er een score aan vast zit. Ook bij deze ghost recon heb je weer de keuze uit bepaalde online modussen. Zo kun je sharpshooter spelen waarbij je constant kunt respawnen. En daarbij kan je dan ook weer kiezen uit team elimination of iedereen voor zichzelf. Vooral het sharpshooter- team elimination is populair bij het xbox live volk. Je hebt ook nog de keuze uit alleen Team elimination, hierbij kun je niet respawnen.

Zoals Johan cruiff altijd zegt, elk voordeel heeft zijn nadeel. Zo ook bij Sharpshooter- team elimination, omdat je elke keer opnieuw spawnt heb je weer van die oervervelende spawncampers(ze kunnen waarschijnlijk niet anders). Voor de mensen die niet weten waar ik het over heb, je spawnt elke keer op dezelfde plaats(ongeveer) en je hebt dan van die mensen die het leuk vinden om je vlak na je spawn dood te schieten(en dit keer na keer). Gelukkig heeft Ubisoft een 3 sec no combat ingesteld waardoor je 3 sec niet kunt schieten en niet beschoten kunt worden. Gelukkig zeg ik? Eigenlijk niet, de spawncampers gaan gewoon op een afstandje zitten en richten van daar uit op de spawn, zodra de 3 sec voorbij zijn ben je dood.

Heilige Ubisoft, zijn er weer leuke High Tech snufjes?

Een standaard ritueel in de Ghost Recon serie’s zijn de High Tech snufjes. Het opvallendste is nu het Cross-Com systeem. Het Cross-Com systeem is een beeldje links boven in je scherm waarmee je allerlei opdrachten kunt geven. Zo kun je je eigen Ghost team opdrachten geven om aan te vallen of juist te verdedigen. Ook kun je, als je eenmaal een helikopter als back-up hebt, de helikopter opdrachten geven via het Cross-Com systeem. Een heel leuk snufje als je het mij vraagt.

Is de gameplay wederom goed?

De gameplay in Ghost Recon is wederom goed. Het werkt allemaal goed en ik heb geen één keer zitten klooien. Online kun je zelfs in FP(First Person) spelen, deze methode wordt meestal gebruikt in clanmatches. Een leuk puntje is ook dat je de richter van schouder kunt verwisselen ("waar de fuck heeft hij het over" denk je zeker?). Je kunt dus de richter aan de linkerkant van je lijf zetten of juist aan de rechterkant, het is natuurlijk maar waarvan je houdt.

Conclusie en beoordeling

None

Ghost Recon Advanced Warfighter is grafisch super mooi! Ook het ritueel met de High Tech snufjes zijn de mannen bij Ubisoft niet vergeten. Online is hij ook super en heeft het maar een paar kleine steekjes laten vallen. Verder had het verhaal misschien beter gekund, maar het is nog steeds super leuk om te spelen. Kortom hou je van shooters met mooie graphics en een leuke gameplay en is je portemonnee toevallig gevuld, dan is GRAW de perfecte game.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Grafisch adembenemend
 • Online Goed
 • Cross Com
 • Minpunten
 • Verhaal saai
 • Hier en daar wat irritaties online

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Cijfer ik al verwacht toen ik de andere reviews zag (heb hem nog niet gelezen), volgens mij zijn er trouwens nog geen reviews van Stormrise en Red Alert 3: The Ultimate Edition, he?

 • ik wil de recensie van C&C 3 voor de ps3 en stormrise

 • ik dacht dat deze uitbreiding heel anders was

 • Helaas, deze latenwe liggen. En een PS3 recensie van RA3 zou niet misstaan, een demo in PSS ook niet :-)

 • goede uitbreiding, EA games lijkt het weer wat beter te doen met C&C, mss moeten ze toch maar eens vaker kijken naar Westwood

 • -deze game is wel mooi9

 • Ziet er goed uit

 • Zonde, het had zo mooi kunnen zijn. :(

  Maar je kunt deze game dus ook niet skirmish tegen elkaar spelen? :S

 • Niet echt een hoge score.

 • RIC FLAIR!!!!

 • EA je moet omhoog, omhóóg.

 • @ Srebseig: Volgens mij staat er een demo in de US Store.

 • ziet er goed uit maar een 6? ik had anders verwacht

 • Had wel hoger verwacht hoor, jammer dat er geen multiplayer bij zit net als bij Generals Zero Hour en Kane's Wrath dat zou leuker zijn geweest en dan had ik hem ook gekocht nu dus niet.

 • Command & Conquer: Red Alert 3: Uprising voegt wel wat leuke en mooie singleplayer elementen toe.

 • aaaaaaiiiiiii jammer

 • Hou je van RTS dan kan je je geld beter uitgeven aan Dawn of War 2 of Company of Heroes: Tales of Valor..  Imho..

 • Jammer om te lezen dat de uitbreiding niet veel bijzonders is. Moet Red Alert 3 nog altijd een keer spelen.

 • Ric flair op de frontpage  WOOOO  Onntopic: Niet echt al te goed cijfer • kan je die nieuwe units dan ook niet online gebruiken op xbox live? pas wel heel jammer! hier had ik echt wel meer van van wacht :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren