1. Star Wars Episode I: Racer (N64)

Star Wars Episode I: Racer (N64)

Ik zit in mijn podracer door het landschap te razen. Er zijn nog 2 podracers voor mij. Ik neem een afkorting. Ineens is er een splitsing. O nee, een rots op de weg!!! Ik kan niet meer ontwijken, en bots er tegenaan. Dit ga je in deze game echt vaak tegenkomen. Deze game is leuk om te spelen, maar word naar het einde toe echt fustrerend moeilijk. Waarom? Dat lees je hier maar.

Vroem!!! Vroem!!!

Dat is ongeveer het geluid dat je podracer maakt bij het begin van de race. De podracers zijn in deze Star Wars game, echt tot in de details uitgewerkt. En dat vind ik prachtig. Je ziet echt de laser tussen de motoren, de tekening die op hun podracers staan, en ook typische vormen aan sommigen hun podracer. Daardoor kon ik tijdens het racen, vaak zien wie er voor mij was. Nog iets leuk is, dat je aan je podracer kan sleutelen. Ja hoor!!! Je leest het goed. Je gaat dan eerst naar de shop van Watto. Een vliegend mormel(vind ik). Hij bied je dan verschillende parts aan, voor een prijsje natuurlijk, Waarmee je jouw podracer kan opvoeren. Na een tijdje heb je dan een racemonster, dat tegen 500 km en meer, door het landschap raast. Het spreekt dan natuurlijk voor zich, dat dan het besturen ook niet zo makkelijk is. Ik heb daar soms echt moeite mee gehad. Bijvoorbeeld: Ik ben rond de 600 km door het landschap aan het razen. Niets aan de hand dacht ik. Mis! Ineens is daar een enorm scherpe bocht. Ik probeer de bocht nog goed te nemen, maar ik faal daar in en ik val in de afgrond. Dan denk je echt: " Had ik maar wat beter opgelet." Gelukkig kan je bij Watto ook droids kopen, om je podracer te herstellen. Die herstellen niet alleen na de race je podracer, maar ook tijdens de race. Dit is allemaal best origineel. Aan de gameplay is dus weinig mis. Alleen dat op het einde, het heel moeilijk word om te winnen. Maar dat mag je niet stoppen dit te spelen natuurlijk. Op de screenshot hieronder, zie je de hangar waar je droids je podracer herstellen. Je kan ook duidelijk de details zien, die heel mooi zijn uitgewerkt.

Wat een lelijke kop, heeft die aliën!!!

De personages in deze game zijn bijna allemaal, oerlelijk. Wat normaal is als je een aliën bent. Alleen Anakin ziet er goed uit. Bij de meeste van die aliëns, hangen er wel wat extra dingen aan hun lijf, of zien ze er gek uit. Bijvoorbeeld: 4 armen in plaats van 2, een enorm hoofd met benen en armen eraan, of wat dacht je van wat slierten aan je hoofd. Soms kwam ik gewoon niet meer bij van het lachen, er waren er echt bij die er heel grappig uitzagen, en natuurlijk ook een paar lelijke. Ach ja, toch is dit allemaal heel origineel uitgewerkt en past het bij de game.Toch zal je veel van de personages herkennen uit de film. En Sebulba ontbreekt natuurlijk ook niet.

He, kijk daar, een dinosaurus. Een dinosaurus?!!!

Ja, soms was ik echt verrast door de omgeving. Je bent echt aan het racen in een interactieve omgeving. Voor degene die niet weten wat dat betekent: Dat is een omgeving die de hele tijd in beweging is. Ik zal eens een voorbeeld geven: Ik zit rustig aan het racen, en zie daar twee luiken staan. Ik ga door degene die op dat moment het meeste open staat. Ineens zie ik in de verte een schaduw naderen. Eerst dacht ik: Oh, een schaduw. Maar wat later zie ik ineens dat het een T-Rex is, en kan ik hem nog net ontwijken. Dit is 1 van de vele voorbeelden die ik je kan geven over de interactieve omgeving. De omgeving is trouwens best mooi afgewerkt, en er zit genoeg variatie in. Daardoor ga je dus nie snel vinden dat de game saai wordt. Want dat is de game dus niet. In de screenshot hieronder, zie je een voorbeeld van de omgeving.

Eet mijn stof

Hiermee bedoel ik dat je je vrienden, in de multiplayer van deze game, bijna letterlijk je stof kunt laten eten. Als 1 van je vrienden vlak achter je rijdt, krijgt die namelijk een grote wolk zand en stof in zijn gezicht(op zijn scherm natuurlijk). Hierdoor ziet hij dus bijna niets, en is de kans groot dat hij ergens tegenaan rijdt. Ik spreek uit ervaring, omdat ik ooit het zelfde heb meegemaakt. Wat niet leuk was voor mij. Maar als het je lukt dat bij iemand te doen, dan is je kans groot dat je die race wint. Deze multiplayer is gewoon leuk om met je vrienden te spelen, omdat je uit veel opgevoerde podracers kunt kiezen uit de single player. En ook omdat je tegen een mens speelt, en niet een computer. Hieronder zie je een duidelijk voorbeeld, over wat ik bedoel met stof happen.

Ta tatata, ...

Oei, sorry. Zat even met het deuntje van Star Wars in mijn hoofd. Dat komt namelijk ook voor in deze game. Er zijn natuurlijk ook nog veel liedjes gemaakt voor de verschillende races. Sommige geven je een rustig gevoel, en de andere zorgen er dan weer voor dat je haar bijna uitvalt van de spanning. Een voorbeeldje dan maar? Ik was eerste en zat in de laatste lap. Er zat nog 1 podracer achter mij, die me serieus op de zenuwen werkte. En dan was er ook nog eens dat deuntje, dat er voor zorgde dat je die nog erger kreeg. Daardoor botste ik tegen een grote rots. Dan denk je echt: "De volgende keer zet ik het geluid af!!!" Maar dan hoor je de geluidseffecten niet meer. En dat is jammer, want die zijn erg goed. Je hoort echt tijdens de race je motor, en die van de anderen draaien. En ook als je crasht hoor je een mooi geluidseffect. Kortom, aan het geluid is niks mis. Vooral dit geluidseffect sprak me aan. Boem!!! De recensie is gedaan.

Conclusie en beoordeling

None

Dit is gewoon een leuke game om te spelen. Er is weinig mis aan, en is mooi afgewerkt. De omgeving is ook wel een leuke verassing. En er zitten veel personages uit de film in. Als je een fan bent van racen, of Star Wars natuurlijk. Dan moet je deze game zeker hebben.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • De personages.
 • Het geluid.
 • Je vrienden stof laten happen (multiplayer).
 • Omgevingen.
 • Je podracer opvoeren.
 • De snelheid waarmee je over het landschap gaat racen.
 • Minpunten
 • Op het laatste frustrerend moeilijk.
 • Af en toe moeilijke besturing.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Klinkt héél goed!

 • Ziet er erg leuk uit

 • Schijnt dat er nogal wat bugs in de preview code zitten ( misschien geen ondenkbaar gegeven in een open wereld ). Dat zou wel erg jammer zijn. Ook geen idee wat ik grafisch moet verwachten. Ik hoop wel dat het grafisch over GTA4 heengaat, want dat vond ik af en toe niet echt geweldig…zeker qua framerate en po-up.  Maar…gameplay > graphics natuurlijk

 • Echt geen game voor mij :P

 • Echt een game voor mij. :P

  Crackdown maar dan nog vetter.

 • Lijkt me helemaal top!

 • Lijkt me wel een vette game.

 • ik verheug mij hierop

 • Nice!

 • Lijkt me wel een toffe titel, zolang het maar niet eentonig wordt.

 • Toffe game :D

  En Jelle. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft je laatste uitspraak :P

 • k kan niet wachten…dat word de eerst volgende echte topper voor mij:D

 • peppie spel man ga me langste body surf trophy halen!

 • Ooohhww heb je die groene Kawasaki gezien op het einde? Dat ben ik binnen een paar maand se :p

 • wacht nog even af wat de rest zegt.. lijkt me erg chaotisch en erg buggy

 • hebbeee! xD

 • klinkt zekers goed, vooral omdat ik bang was voor framerate problemen door de chaos, maar zo te horen is dat niet zo. Die hebben ze in elk geval al binnen ( als het in de uiteindelijke versie ook zo is natuurlijk :D)

 • zeker wel vet lol vind het wel een heel klein beetje iets hebben van assasins creed

 • Lijkt me geen spel voor mij

 • goed verhaal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren