1. GoldenEye 007 (N64)

GoldenEye 007 (N64)

Ik ben Bond, James Bond. Ik sta te schuilen achter een paar dozen. Ineens zie ik in de verte, een vijand staan op een wachttoren. Ik pak mijn sniper rifle, en ik zoom in op mijn doelwit. Ik wandel traag verder. Ik wacht nog even. 1, 2, 3, Bang!!! Raak!!! Hij valt dood neer. Ik sluip verder, en vind zo nog een paar vijanden, en schakel ze allemaal uit. Deze ervaring heb je heel vaak in deze game. Lees dus deze recensie als je er meer over wil weten.

De gameplay

In deze game vond ik de gameplay op veel momenten heel spannend. Ik zal eens een voorbeeld geven, van zo'n spannend moment. Ik sta met nog een beetje health, vlak bij de uitgang van een bunker. Er staat nog 1 wachter bij de uitgang. Het geluid in de achtergrond maakt de sfeer nog intenser. Rustig sluip ik dichterbij. Nog een paar meter. Ik zie hem staan. Hij heeft nog niet gemerkt, dat ik dicht in zijn buurt sta. Dit wordt alles of niets, als hij mij ziet ben ik er geweest. Ik val aan, en schiet hem neer. Ik heb het gehaald!!! Van deze momenten zijn er veel in deze game. De game heeft echt een leuke sfeer. En is niet al te moeilijk om te spelen. De missie variëren en zijn in veel dingen verschillend van elkaar. Elke missie heeft wel iets unieks. In deze game heb je meerdere vijanden die een hoofdrol spelen, en dat zie je niet veel.Vooral de typsche bond muziek zorgt voor een unieke ervaring als bond. Zelfs als je sterft hoor je een mooi deuntje.

Wat is het effect van de graphics, op de game.

De graphics in deze game, en dat vind ik persoonlijk wel jammer, zijn redelijk blokkerig. Je ziet dat duidelijk aan de lichamen van de personages. Ze komen niet ens dicht bij de kwaliteit van mario kart 64. Daar hadden ze echt wat meer tijd in moeten steken. Door 1 bepaalde cheat worden alle hoofden van je tegenstander en jij enorm groot. Dan zie je dat nog duidelijker, dat de graphics blokkerig zijn. Maar, en daar moet ik eerlijk in zijn. In sommige levels zijn de grapphics toch heel mooi, en denk je: Waarom hebben ze dat din die andere levels niet zo mooi afgewerkt. Dit vind ik 1 minpunt, aan heel de game. Maar dit bederft bijvoorbeeld de sfeer en de leuke gameplay van de single en vooral de multiplayer niet. Want daar let je dan echt niet op. Dan let je alleen op, waar je vrienden zich bevinden op de radar, of op je beeldscherm. Je kan er met 4 vrienden tegelijk, tegen elkaar spelen. Echt leuk, om je vrienden een lesje te leren in schieten. Dit is echt een fijne multiplayer waar je veel plezier aan kan beleven. Op deze graphic zie je wat ik bedoel met blokkerig. Het is een afbeelding van de multiplayer, maar geloof mij, dan let je cht niet op de graphics als je aan het spelen bent.

De wapens

Die zijn echt te gek in deze game. Je hebt zo veel variatie aan wapens in deze game, je wordt er bijna ziek van. Stel je voor dat je een grote groep soldaten op je af ziet lopen, en dat jij ze allemaal wegblaast met je rocketlauncher. Dat is echt een geweldig gevoel. Je voelt je met zo'n wapen, bijna onoverwinnelijk. Je kan ook een hinderlaag maken, door bijvoorbeeld mijnen te plaatsen, op slecht zichtbare plaatsen. En daardoor de vijand, of in de multiplayer 1 van je vrienden opblazen voordat hij het beseft. Kortom, de dingen die je allemaal kan doen met die wapens, zijn bijna oneindig. Als iets je teleurstelt in deze game, dan zullen het zeker de wapens niet zijn. Op de afbeelding hieronder, vind je zo'n mijn waarover ik het had. Er zijn natuurlijk wel meerdere soorten mijnen.

Voertuigen en gadgets.Yeah!!!

Dit vond ik persoonlijk het leukste aan de game. Eens lekker in een tank kruipen, en over als en iedereen heen rijden. Schieten gaat natuurlijk ook, maar het geluid dat je hoort als je over een soldaat rijdt, is gewoon om rillingen van te krijgen. Eerst een luide gil. Aaaaaargh!!! En dan hoor je zijn botten kraken. Walgelijk om te horen, maar wel leuk. Het enige dat ik jammer vind is dat die tank enorm traag is. De gadgets zijn ook heel leuk. Zo'n horloge met laser is soms best handig. Je kan er luiken mee open maken, of gewoon lekker even een vijand zijn hand mee verbranden. Al lukt dat wel niet zo vaak. Maar de game is leuk en daar draait het allemaal om. Pas maar op dat ik niet inbreek in jullie huis met zo'n laser. Jullie zijn gewaarschuwt!!!

Conclusie en beoordeling

Deze retrogame is echt een game, die de actie - en shooterfans moet aanspreken. Het bezorgt je een leuke ervaring, en de voldoening die je hebt als je de game uit hebt is groot en het geluid is geweldig. Als ik ook maar 1 reden zou vinden om de game niet te kopen, dan zijn het de graphics. Maar dat mag je niet tegen houden. De multiplayer is gewoon mooi gemaakt, je beleeft echt leuke momenten met je vrienden. Dus ik besluit hieruit. Deze game moet je gewoon hebben!!!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Leuke wapens.
 • Multiplayer!!!
 • Sfeer.
 • Gadgets.
 • Voertuigen.
 • Minpunten
 • Blokkerige graphics.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goed nieuws ;)

 • Gelukkig maar. :) Ik kijk hier eigenlijk nog best wel naar uit.^^ Net als de nieuwe serie SGU.

 • leuke serie hoop dat ze het niet verneuken

 • Stargate niks voor mij, net zoals startrek

 • Jaffa's moet Jaffa zijn:P

  verder hoop ik dat deze game niet zo'n flop wordt.. kijk wel uit naar een goede SG game

 • Altijd wanneer we denken dat de game er niet meer is, komt er nieuws over deze game uit.

 • IK hoop het echt dat ie komt wil zo graag deze spelen:)

  Maarja hoop dat star trek online ook snel komt:P

 • Wat hoop ik dat deze game snel op de markt komt en het leven in zich zal blazen.:P kijk er naar uit!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren