1. 1080 Snowboarding (N64)

1080 Snowboarding (N64)

Klik, klik, (*Vincent’s gedachtes*) hmmm laat ik effe op Insidegamer kijken, 'K heb eigenlijk wel zin om een mem... Hè!? Geen memberrecensie van 1080 snowboarding op de Nintendo 64? Gek, want dit spel is één van de beste snowboardspellen; vorige generatie. 1080 Heeft een goede singleplayer, een perfecte multiplayer en ziet er ook nog eens goed uit, verder zijn de muziek en snowboardsounds subliem en staan ze nog helder aan de geest (Iets wat erg knap is, vind ik) Ja, Nintendo had goed z’n best gedaan om dit spel een succes te maken. Maar goed genoeg voor de huidige generatie gamers is het natuurlijk niet meer, maakt helemaal niet uit. De herinneringen koesteren we nog of zoiets dergelijks. Genoeg gebabbeld, let’s get to business. Tijd om dit spel eens effe lekker onder jullie (de gamers) aandacht te brengen.

Want dat verdient het ook, na een best geslaagd voorfilmpje krijgen we de keuze: Wat zal ik eerst gaan doen? De singleplayer of course. Je krijgt een aantal banen voorgeschoteld die je natuurlijk allemaal moet proberen te ‘Masteren’. Je kan weer de nodige boards en personages unlocken. De juiste formule voor een snowboardspel maar kan het lang genoeg boeien? Ja en Nee, de Singleplayer duurt niet zo lang, maar dan is er nog de Multiplayer. Dit is gewoon splitscreen met z’n tweeën, en bezorgt de nodige lol. Want de Singleplayer zoals ik al zei duurt niet zo lang. Je kan het hebben uitgespeeld in ongeveer 10-20 uurtjes. Misschien iets langer als je echt alles eruit wilt halen.

Wat me vooral nog bijstaat zijn de extra’s in het spel, zo kan je natuurlijk levels vrijspelen en boards unlocken maar zo kan je ook in je eentje ‘trainen’. Je zet een tijd neer op een baan om daarna tegen je ghost (een replay van je vorige tijd waar je tegen kan snowboarden, jullie snappen het denk ik wel…) het op te nemen. Ook dit verlengt de duur van het spel (zo heb ik nog aardig wat uurtjes achter de Nintendo gezeten om m’n broer z’n tijd te verbeteren). Ik heb zelfs ook cheats gebruikt toen het spel een beetje saai werd (verborgen characters enzovoort.) waar ik nog de genoeg uurtjes mee gegamed heb. Ik denk met al die extra’s in het spel dat je er nog wel een paar weekjes extra zoet mee bent. Maar wat zit ik te lullen over extra’s Hoe zit het met de graphics?

Sommige (Sony) fanboys zullen misschien zeggen dat Nintendo kiddy is, maar dan kijken ze alleen naar spellen zoals Mario of naja… Mario dus (en eventuele spin-offs). Als ze verder kijken dan ‘hun neus lang is’ dan zullen ze zien dat Nintendo steeds meer serieuze spellen maakt. Een goed voorbeeld hiervan is dus 1080. Ze hebben aardig hun best gedaan om het er realistisch uit te laten zien. Dit is met name te zien aan de personages, de snowboarders dus, maar ook aan de omgevingen zoals de bergen de sneeuw en eventueel helikopters en wat er allemaal bij snowboarden komt kijken. Als je dit spel vergelijkt met andere (snowboard)spellen dan kun je best tevreden zijn. Een + dus.

Ook de muziek en snowboardgeluiden zijn prima in orde, als je dit spel gespeelt hebt dan zul je nog heel wat dingen herinneren; zoals de snowboarders’ kreten, of de befaamde soundtracks. Leuk om dit allemaal nog een keer terug te horen, want Nintendo staat natuurlijk bekend om hun grappige maar toch ook mooie sounds, zoals de soundtrack bij Zelda of Mario. 1080 haalt dat niveau bij lange na niet maar het klinkt gewoon goed in de oren en is dan ook een dikke + waard.

Nintendo komt nu alweer met de revolution(codenaam) aan, waar de gameplay totaal verandert zal gaan worden. Ik kan me zo snel niet een spel herinneren van Nintendo dat geen goede gameplay heeft gehad. Zo zijn er altijd wel wat mindere games, maar 1080 slaat (alweer) de spijker precies op de kop. Zo zit de gameplay uitdagend en simpel in elkaar, je stuurt met de control stick, springt met A en glijden maar, in het spel komen natuurlijk ook jumps voor; neem je deze met een grote sprong dan kan je ook nog Z gebruiken voor een zachtere landing, ook kan je Z gebruiken om sneller te gaan, maar dan kan je minder goed sturen. Een goed concept voor een snowboard game en natuurlijk (Nintendo) werkt het ook gewoon.

Maar is er dan alleen lof over deze game? Nee, de framerate kan soms nog wel eens zakken, de snowboarder is soms een beetje onbestuurbaar. Maar het zijn niet echt dingen dat je denkt: Daar erger ik met echt dood aan… Oftewel een succesvol en geslaagd spelletje deze 1080 snowboarding.

Conclusie en beoordeling

None

Als je kijkt naar andere snowboard spellen blinkt deze er gewoon tussenuit. Punt.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Nog steeds goede gameplay
 • Goede graphics
 • Lekkere muziek
 • Minpunten
 • Framerate zakt soms een beetje
 • te weinig courses

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lol ik ben benieuwd of het wat word :P

 • Nintendo releases:

  Eerst Japan, dan USA en dan pas EU. Kan best meer dan 3 maanden gaan duren.  Ik weet het niet hoor met die motionplus. Denk niet dat ik m'n geld daaraan ga besteden.


 • Ik kijk hier wel naar uit, vooral om de EA sport games ermee te spelen.

 • Ik vraag me ook wel af dat gaat worden. :P

 • Ik ben ook zeer benieuwd naar dit spel. Denk op een of andere manier dat deze wel in huis komt… :)

 • 10 juli in Nederland :)

 • En nee weer iets dat ik niet ga halen allemaal.

 • Wat dat aangaat is nintendo te vergelijken met een melkfabriek melken melken maar hoogstaande games zijn ver te zoeken .. . .

 • Resort kan me nix schelen.  Ik hoop dat motion plus het goed gaat doen

 • Hmm, nu met verbeterde controls :) lukte dat niet in de eerste Wii Sports dan?  Ik vindhet leuk dat er weer wat te doen is op de Wii, maar Wii sports vind ik eigenlijk te casual.

 • Mij best, als ze ook maar updates uitbrengen voor spellen die al bestaan vind ik alles goed.  Wii motion plus update voor redsteel, wii sports en vele andere games zullen worden toegejuicht

 • Hmm, maar die EA sports games met motion plus komen toch eerder al uit?

  Zou wat raar zijn als die games er al wel zijn, maar de uitbreiding nog niet…

  Anyway, ik kijk er wel naar uit, wil zelf wel eens ervaren of het nou zo'n groot verschil maakt.

 • Dit hadden ze bij de release al moeten hebben.

 • Inderdaad

 • @ broodje frikandel ja ja ja! altijd weer mekkeren tegen alles wat nintendo is!.

 • En nadat het uit is, ondersteunt elk spel het?  @ deftones  dat is bullcrap • Ben benieuwd of dat Wii Motionplus echt zo beter werkt als gezegd wordt.

 • Kan niet wachten :), hoop dat het goed werkt

 • Eén van de weinige Wii games die me nog kunnen boeien.

 • ik denk dat een paar snelheidsmeters niet veel verschil geven

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren