1. Fire Emblem (GBA)

Fire Emblem (GBA)

De storyline

Ik word wakker. Voor mij staat een meisje, die zegt mij gevonden te hebben in de velden. Ik stel mijzelf voor. Ze noemt Lyndis. Na een leuke kennismaking, hoort ze geluid buiten. Ze wil dat ik binnenblijf. Even later komt ze terug binnen en vertelt dat er bandieten zijn. Zij wil ze op haar eentje verslaan, maar zo bezorgd als ik ben, wil ik met haar meegaan. Aangezien ik niks van de zwaardkunst ken, word ik haar tacticus. Na een paar slimme zetten, herroof ik het tentenkamp van de nomaden, die bedreigt werden door Batta the Beast. Na zo'n gevecht is een goede nachtrust wel verdiend. De volgende ochtend, net wanneer ik wil vertrekken, vraagt ze of ze mee mag reizen. Ik wil natuurlijk niet dat haar ouders zich ongerust maken, dus wil ik dat ze toestemming vraagt. Ze vertelt het verhaal dat haar ouders 6 maanden geleden zijn vermoord door bandieten. Ontroerd door dit verhaal neem ik haar onder mijn hoede, want ze wil naar Caelin om haar grootnonkel te ontmoeten. Wat denk je? Op weg naar Caelin.

Gameplay

Wie Advance Wars 1,2 en Dual Strike al eens heeft gespeeld, is wel bekend met de besturing. Je kiest een unit en beweegt deze tot voor de vijand. Dan heb je verschillende commando's aan jouw hand. Kies je voor een aanval of vertrouw je op het Luck lvl van je unit en wacht je? Je gaat je tegenstander natuurlijk niet verslaan door maar de hele tijd te blijven staan op dezelfde plek. Maar je gaat heel het avontuur niet alleen zijn. Zo zal je Ridders en Magiers tegenkomen die zich bij je aansluiten. Met ieder hun eigen specaliteit, kun je het gevecht naar jouw hand zetten.

Niet elk lid van je groep zal kunnen aanvallen. Zo zijn er Clerics, die je met hun magische krachten kunnen herstellen en Bards die je een unit die al heeft bewogen over het strijdveld, opnieuw laten bewegen. Buiten dit allemaal moet je ook aan de Attack-Triangle denken. Zo zal licht meestal winnen van duistere magie. Zo gaat dat ook met wapens. Je lans zal het bijna nooit halen van een bijl maar zal een zwaard als een twijgje breken.

Graphics

Voor een GBA-game, zijn de graphics echt zeer goed gelukt om op zo'n klein scherm te passen. Tijdens je Chapters, zal Lyndis of een andere unit je iets vertellen en merk je hoe goed ze zijn uitgewerkt. De strijdvelden, zijn daarin tegen nogal blokkerig, maar dit wordt dan weer goed gemaakt door het strijdveld van de aanval.

De wapens worden perfect gehanteerd door de units dat het net een echt middeleeuws gevecht lijkt. Dus wel echt magnefieke graphics voor GBA.

Sounds

Vergezeld met een vrolijk deuntje, kun je ook lekker ontspannen op de muziek van deze Fire Emblem. Natuurlijk zal er strijdmuziek zijn te horen terwijl je je vijand tracht te verslaan. De victoriemuziek blijft toch het mooiste klinken, als je begrijpt wat ik bedoel. Zo is er voor bijna elke actie die er is een deuntje. Als je unit bevoorbeeld naar zijn zwaard grijpt, zal je een soort van 'Ting' geluid horen.

De Bad Guy

Maar zoals in elke game is er een Bad Guy. Deze keer is dat de broer van Lyndis's vader, die het op de titel van Lyndis's grootnonkel heeft gemumd. Hij zal je natuurlijk niet zomaar laten binnenlopen om Lyndis Grootnonkel te redden, aangezien die vergiftigd word. Aan jou om deze Bad guy te verslaan en al zijn obstakels te overwinnen. Red Lyndis haar grootnonkel!

Genoeg van single?ga Multi

Als een van de weinige GBA-games, heeft deze de optie om met 4 tegelijk een gevecht te houden. want na zo'n slopende story mode, wil je wel 's zien of je beter bent dan je vriend. En dan die verbazing op je vriend zijn gezicht als je zijn laatste Knight met een precies gericht schot van je boogschutter aan flarden schiet.

Conclusie en beoordeling

None

Voor mensen die Advance Wars beu zijn, is dit echt een aanrader.
9,3
Score
93
Score: 95
  • Pluspunten
  • Perfect uitgewerkte Sounds
  • Mooie strijdveld Graphics
  • Krachtige Storyline
  • Minpunten
  • Het strijdveld zelf waar je je units op beweegt

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren