1. Mario Kart: Double Dash!! (NGC)

Mario Kart: Double Dash!! (NGC)

Mario Kart 64 is één van de eerste games die ik ooit gespeeld heb. Als 8-jarig jongetje heb ik mij zeer vermaakt met dit spel. Na Mario Kart op de GBA ook helemaal zwart gespeeld te hebben was ik wel weer eens toe aan iets nieuws. Is deze Mario Kart het lange wachten waard geweest? Dat lees je in mijn recensie van Mario Kart: Double Dash!!

Speciale Power-ups

Het eerste wat je opvalt als je naar de screenshots kijkt is dat er nu twee personages in één wagen zitten. Door deze keuze heeft Nintendo weer een aantal nieuwe mogelijkheden op gebied van gameplay gecreëerd. Aan het begin van de race kies je twee characters (van de 16 in totaal) én een kart uit waarmee je wilt racen. De kart bepaalt de snelheid waarmee je racet, de characters bepalen de speciale power-ups (speciale krachten) die je tijdens het racen op kunt pakken. Elk personage heeft in deze Mario Kart namelijk een eigen speciale power-up. Zo heeft Mario een power-up waarmee je rode vuurballen af kunt vuren en heeft Koopa een power-up waarmee je drie rode schilden af kunt vuren (net zoals in de Nintendo 64-versie). Je moet dus goed rekening houden met de personagekeuze aan het begin van een race. Tijdens de race kun je de personages van plaats laten verwisselen met de Z-knop. Hier heb ik eigenlijk nooit gebruik van gemaakt, maar er zullen zeker mensen zijn die dit wel gebruiken.

Korte houdbaarheid singleplayer

Een nadeel is de korte singleplayer. Als je een beetje kan gamen ben je niet lang zoet met de singleplayer. De singleplayer is daarnaast ook te gemakkelijk, het heeft mij eigenlijk nooit moeite gekost om een race winnend af te ronden. Daarom raad ik Mario Kart: DD!! ook niet aan voor de singleplayer. Zonder vrienden (of gezinslid) biedt deze game gewoon niet een lange houdbaarheid. Gelukkig maakt de multiplayer veel goed. Met een gelijkwaardige tegenstander is het vooral erg leuk. Het is altijd weer lachen als je maat (of gezinslid) op kop ligt en hem net voor de eindstreep met een rood schild verrast. Gegarandeerde pret! Overigens zou ik als klein broertje wel oppassen met dit soort dingen, want soms kan zo’n situatie iets té frustrerend zijn voor een oudere broer.. :)

Kleurrijke pracht

Grafisch is Mario Kart: Double Dash!! dik in orde. Prachtige kleurrijke beelden spetteren uit je televisie. Sommigen zullen de beelden misschien kinderachtig vinden, maar er valt niet omheen te draaien dat de beelden er gewoon puik uit zien. Vooral de baan van Donkey Kong ziet er mooi uit, met afwisselende elementen zoals rotsen, jungle en een mooie vulkaan. Ook is de nieuwe Rainbow Road het vermelden zeker waard. Deze baan ziet er kleurrijker en fletser uit dan ooit. Rainbow Road is tevens de moeilijkste baan uit het spel. Het verreist aardig wat oefening om niet in het ravijn te vallen, helemaal als je tegen vrienden racet.

Personages

Bijna alle personages uit de vorige delen zijn weer van de partij, en er zijn ook een paar nieuwe toegevoegd, zoals Baby Mario en Baby Luigi. Anders als in vorige delen bepaalt nu niet het personage de snelheid van je kart, maar de kart zelf bepaalt de snelheid. Je kan dus zelf uitkiezen welk personage je in je kart zet, niet ieder personage is verbonden aan een bepaalde kart. Je moet er wel om denken dat sommige grote, dikke personages als Bowser niet in een kleine kart passen en dat sommige kleine personages zoals Toad niet in een grote kart passen. Voor de liefhebbers zijn dit de namen van alle 16 personages: Mario, Luigi, Peach, Daisy, Yoshi, Birdo (vrouwelijke Yoshi), Baby Mario, Baby Luigi, Koopa, Paratroopa, Toad, Toadette (vrouwelijke Toad), Donkey Kong, Diddy Kong, Wario, Waluigi (de slungelige broer van Wario), Bowser, Bowser Junior (de zoon van Bowser die je ook al in Super Mario Sunshine tegenkwam), Petey Piranha en King Boo.

Maar voldoet dit spel aan mijn verwachtingen?

Deze nieuwe Mario Kart heeft gedeeltelijk aan mijn verwachtingen voldaan. De multiplayer van Mario Kart: Double Dash!! is van een zeer hoog niveau. Het is ongetwijfeld de beste funracer op de markt. Toch is de singleplayer me een beetje tegengevallen. Deze is veel te kort en ook te gemakkelijk. Heb je weinig vrienden en hecht je veel waarde aan de singleplayer? Dan raad ik je dit spel niet aan. Heb je veel vrienden en speel je vaak multiplayer? Zeker kopen!

Conclusie en beoordeling

None

Mario Kart: Double Dash!! is een game geworden die zeer aantrekkelijk is voor mensen die veel multiplayer spelen. Voor de mensen die meer waarde hechten aan een goede singleplayer is dit spel niet echt aantrekkelijk.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Kleurrijke graphics
  • Zeer goede multiplayer
  • Perfect voor feestjes
  • Minpunten
  • Singleplayer te gemakkelijk
  • Singleplayer te traag

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren