1. Ghost Recon: Jungle Storm

Ghost Recon: Jungle Storm

Na Ghost Recon en Ghost Recon: Island Thunder (de tweede verscheen alleen op de Xbox), komt Ubisoft nu met de PlayStation 2 exclusieve, Ghost Recon: Jungle Storm. InsideGamer ontving een speelbare preview code en ging de jungle van Colombia in.

Ghost Recon: Jungle Storm bevat een achttal verschillende levels, een paar multiplayer mappen en de volledige Island Thunder missie. Jungle Storm biedt dus twee spellen voor de prijs van één, en dat voor een prijs van 30 Euro.

Wat zegt u?

De belangrijkste vernieuwing in dit deel is de toevoeging van de spraak commando’s. Met behulp van je headset kan je een aantal commando’s aan je teamleden geven, die daarop zullen reageren. Spelen zonder headset zal niet mogelijk zijn, want de enige manier om van teamleden te wisselen is met die headset. Zelf waren we niet zo zeer te spreken over de spraak commando. Zo kwam het meerdere keren voor dat de computer ons commando niet verstond, of het werd begrepen als een ander commando. En dat is niet fijn in het heetst van de strijd.

De missies zelf zijn van hetzelfde niveau als bij de andere Ghost Recon games. Elke missie heeft een aantal doelen die voltooid moeten worden. Dit varieert van objecten opblazen tot het elimineren van belangrijke rebellen. De setting van iedere missie is anders. De ene keer bevind je je in een stad, de keer daarop sluip je door dichtbegroeide bossen.

Ghost Recon onderscheidt zich van andere shooters door het hoge realistische gehalte. Als je twee keer wordt geraakt door een vijand, zul je dood ter aarde storten. Daarom is het van belang om elke actie goed uit te denken. Hierdoor is het spel erg traag, maar dat doet zeker niet af van de fun. Integendeel zelfs. Door het wat langzame spelverloop, stijgt de spanning. Elke keer als je radar rood aanslaat en je geen idee hebt waar de vijand zit, voel je het zweet over de controller lopen.

Het sterkste punt van Ghost Recon is wel de online mode. Op Xbox Live was Ghost Recon één de eerste Xbox Live spellen en Ghost Recon: Island Thunder één van de meeste gespeelde Live spellen. Ubisoft heeft dan ook hoge verwachtingen met Jungle Storm voor de PlayStation 2. Helaas konden we met deze preview versie nog niet online spelen. Maar over twee weken zal de review, inclusief online impressies volgen.

Geen enkel Ghost Recon spel heeft ooit de schoonheidsprijs gewonnen en dat zit er voor Jungle Storm ook niet in. Vijanden die op een grote afstand staan, zijn zeer moeilijk te zien. En dat komt niet omdat ze zich zo goed in een bosje verscholen hebben. Op het gebied van geluid boekt Jungle Storm wel vooruitgang. In de eerste twee delen overheerste de stilte. Met Jungle Storm is dat ook het geval, maar nu zal er op spannende momenten muziek uit de speakers knallen, die de spanning alleen maar verhoogt.

Afwachten

Het is jammer dat we nog niet hebben kunnen proeven van de online mode die Jungle Storm ons biedt. Ondanks dat, durven we nu al te zeggen dat Jungle Storm de moeite waard is. Het spel kost bijna niks en bevat een grote hoeveelheid aan missies. Over een week of twee komen we met het definitieve oordeel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • keb de demo gezien en van wat ik zag was er inderdaad een heel groot minpunt: de graphics, iets wat heel zonde is en de game toch een beetje verpest vind ik

  • Je moet echt van die adelaarsogen hebben om ver te komen in dit spel, is niet echt toegankelijk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren