1. Diddy Kong Racing (N64)

Diddy Kong Racing (N64)

Ik kom als tweede de bocht uit met mijn kart, ik zie de laatste rechte lijn voor me, en mijn tegenstander. Ik heb nog 1 geleide raket bij me. De spanning is te snijden. Ik vuur de raket af. Mijn tegenstander word geraakt vlak voor de finish!!! Ja, ik heb gewonnen, wat een opluchting!!! Oei, ik vertel al teveel. Als je meer wil weten dan lees je de review maar.

Het verhaal

Het verhaal begint doordat je te horen krijgt dat Wizpig(Je vijand in deze game) alle racetracks en ballonnen gestolen heeft, en dat jij ervoor moet zorgen, dat je al die races en balonnen terugkrijgt. Wat niet makkelijk is, omdat er 4 basissen zijn, met elk vier races en een battle. En dan ook nog een eindbaas die je moet verslaan.

De characters

De game is uitgerust met verschillende soorten characters, met elk hun goede en slechte kwaliteiten. Persoonlijk vond ik de kleinere characters waaronder Tiptop(de schildpad) heel fijn om mee te racen, omdat die heel soepel stuurden. Jullie vinden dat misschien niet zo maar iedereen heeft zijn eigen stijl. Er zijn ook speciale characters die je moet vrijspelen een op een bepaalde manier. Deze characters zijn T.T.(een klok) en Drumstick(een haan). Deze zijn natuurlijk niet zo makkelijk vrij te spelen maar het is wel de moeite waard als het lukt. Er is voor idereen wel een character, die de stijl van racen heeft, die jij leuk vind.

De gameplay

De gameplay is geweldig. Stel je eens voor dat je in drie verschillende voertuigen(vliegtuig, boot en auto) en met verschillende wapens, probeert als eerste de finish te halen. Dit is gewoon erg spannend. Vooral als je ineens, iemand zomaar voor je ziet opduiken uit het niets. Hoe kan dat vraag je je dan af. En na even gezocht te hebben vind je ineens een afkorting. Deze dingen kan je echt in je voordeel gebruiken. Het fijne aan de gameplay, is vooral dat je veel afwisseling krijgt in de races. Geen enkele race is hetzelfde. En wat alles de moeite waard maakt, is dat je bij elke basis 1 grote baas hebt, waartegen je moet racen. Als je die baas verslaan hebt, krijg je de opdracht, om in elke race ook nog eens 8 zilveren munten te zoeken, en als eerste te eindigen. Als je hierin geslaagt bent, moet je nog eens tegen de baas. Als je hem weer verslaan hebt krijg je een stuk van een Wizpig amulet. Je kan nu ook trophy race doen. Dit is een tournament waarbij je alle races van die basis moet doen, en in totaal de meeste punten verdienen, om een beker te winnen. Ik vond dit persoonlijk niet zo heel gemakkelijk, om dat allemaal te doen. Ik vond één van die bazen enorm irritant, maar de trophy races vielen goed mee. Als je alle delen van het amulet verzamelt hebt, kan je tegen de grote baas. Wizpig!!! Nadat je de game uit speelt, zijn er nog verschillende extra's, die echt de moeite waard zijn om te spelen.

Je vijand

Je vijand in deze game, is een groot varken, met een ring door zijn neus. Vroeger toen ik klein was, kreeg ik altijd schrik toen ik tegen hem moest racen. Ik dacht altijd, nog voor de race begon dat ik ging verliezen, en dat kwam hierdoor: Eerst laten ze een best wel indrukwekkende intro zien. Dan laten ze terwijl je aan het racen bent tegen hem, ook nog eens een irritant muziekje horen. En het feit, dat Wizpig dan ook nog eens de hele tijd zit te lachen, en bijna letterlijk op je hielen zit, is ook vervelend. Van al deze dingen bij elkaar kreeg ik echt enorm veel zenuwen. Kortom, hij is gewoon de perfecte eind baas.

De graphics

Voor die tijd, zijn de graphics eigenlijk heel redlijk. Ze hebben aandacht geschonken aan details en het uitzicht van het geheel. Op de screenshot zie je duidelijk dat de zeilen, en algen enz..., mooi zijn af gewerkt voor die tijd. Ook een duidelijk voorbeeld is sneeuw dat uit de lucht valt. De races en de personages zijn echt mooi uitgewerkt en origineel.

De wapens

Dit vond ik echt het leukste uit deze game. Je haalt wapens uit verschillende soorten balonnen, bijvoorbeeld: Uit groen haal je een olievlek. Het was echt grappig om iemand te zien uitglijden over een olievlek, of door raketten beschoten word. Je wapens maken echt een groot verschil tijdens een race. Je kan hiermee winnen als je ze op de juist manier gebruikt. Stel je voor: Je zit in de laatste ronde en je hebt 1 geleide raket. Er zit nog maar 1 iemand voor je. Je schiet je raket af juist voor de finish, en kan daardoor nog net winnen. Als je dit eerder had gedaan, dan had je tegenstander misschien nog het zelfde met jou kunnen doen, omdat die dan nog de kans had gehad, om een wapen te pakken. Wapens zijn dus heel erg belangrijk.

Het geluid

Elke race heeft zijn eigen unieke liedje, dat je hoort op de achtergrond, als je aan het racen bent. Het liedje zorgt er ook voor dat de sfeer van die race, meer naar voren komt. En dat zorgt dan ook voor een unieke ervaring bij elke race. Vooral bij de grote eindbaas (Wizpig) speelt dit echt een grote rol. Je krijgt echt zenuwen, van dat liedje op de achtergrond. Ik vond dat deuntje echt vreselijk irritant. Zelfs als je gewoon rondrijdt op het eiland, is er een vrolijk deuntje te horen. De speciale geluidseffecten in game zijn ook mooi, vooral bij de kleine tussenclipjes en de wapens zijn ze duidelijk te horen. Als je bijvoorbeeld een raket afvoert, hoor je een piepende toon, en een knal als de raket inslaat op je tegenstander. Het geluid speelt samen met de wapens, een heel grote rol tijdens het racen. Het geluid is in deze game dus echt onmisbaar.

Multiplayer

Er zit ook een multiplayer bij deze game.Je kan met vier tegelijk tegen elkaar. En dat vond ik persoonlijk, geweldig. Het is echt heel leuk om tegen je vrienden te racen, want dan weet je ook direct hoe goed je eigenlijk bent, en je beleeft er veel plezier aan. Het niveau van het racen ligt dan ook veel hoger, omdat je tegen vrienden aan het racen bent, en niet tegen een redelijk domme computer. En het is natuurlijk ook wel leuk om één van je vrienden te verslaan.

Conclusie en beoordeling

None

Deze retrogame is echt een topper van de N64. Als je een fan bent van racen, en nog steeds N64 games speelt, dan moet je deze game zeker in je collectie hebben. Het is het echt waard om deze game nog aan te kopen. Het is gewoon een game die je meesleept terwijl je hem speelt. Dus als je deze game niet hebt. Dan moet je hem zeker kopen.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Leuke gameplay.
 • Mooie graphics voor die tijd.
 • Een multiplayer.
 • Veel variatie.
 • Minpunten
 • Soms een irritante eindbaas.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ik hoop dat het wat gaat worden en dat hij snel uitkomt

 • zolang het maar een goed spel word

 • Dat had ik zeker niet verwacht, hopelijk blijft het wel die vibe houden en wordt het niet iets cartoony.

 • wat bedoelen ze met cell-shaded?

 • ^Zelda: The wind waker is bijvoorbeeld Cell-Shaded. :)  Hopelijk wordt het nog wat en behouden ze hun stijl iig.^^

 • Ow, nou het was voor mij een instant buy, maar nu het cell shaded wordt hoef ik hem niet meer.

 • Oh… das wel een domper. Ik dacht dat dit een machomachoman spel zou worden maar met celshaded grafics gaat dat niet meer op voor mij. Helaas.

 • Cel-shaded is niet meteen in The Wind Waker-stijl he mensen. Ik wacht in ieder geval af tot ik screens en bewegende beelden zie, voordat ik oordeel. Het zou de boel voor mij juist best wel eens interessanter kunnen maken. Machomanspellen hebben we genoeg.

 • Cel-Shaded is de teken style :)

  De laatste Prince of Persia was ook Cel-Shaded.

  Ik vind dat niet mooi.

  Ik vind normale graphics (lees: graphics als Cod 4 o.i.d. (realistische dus)) veel mooier.

  Miss nog wel iets • Dit klinkt echt niet leuk. Ik vond die trailer wel vet, maar als ik er een cartoonactige-stijl bij bedenk vind ik het meteen niet meer leuk.

 • Het zal mij persoonlijk echt een worst wezen. Ik wil die game spelen!

 • Ik gaf Zelda: The Wind Waker alleen als voorbeeld he? ;)

 • omg! is dit een late 1 april grap ofso? O_o  … naja… kan misschien wel vet worden :p

 • Geen goede zet IMO … Heb het concept van dit spel nooit leuk gevonden, maar nu die cell-shaded word heb ik er helemaal geen zin in.

 • Ik vind dat niet mooi.

  Ik vind normale graphics (lees: graphics als Cod 4 o.i.d. (realistische dus)) veel mooier.  Persoonlijk vind ik cel-shaded mooier, maar dan moet het uiteraard wel bij de game passen, niet dus bij Borderlands. Die stijl in de header vind ik geweldig, hoe willen ze in godsnaam die vibe houden in CS?


 • Lijkt me echt drie keer niks.

 • Dat cel-shaded stijltje is meestal wel tof. Hopelijk zal dat bij Borderlands ook het geval zijn.

 • Cel-shaded? Dat is een onverwachte wending (en niet naar mijn smaak).

 • Niet echt mijn stijl, maar we zien wel ;)

 • crap

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren