1. Unreal Championship 2: The Liandri Conflict (Xbox)

Unreal Championship 2: The Liandri Conflict (Xbox)

Na het succes van de Unreal Tournament serie op de PC, kon het niet uitblijven om een UT game op een console uit te brengen. Dit is de opvolger van Unreal Championship op de Xbox. Het grote verschil is dat je in Unreal Championship 2 de mogelijkheid hebt, om met melee wapens te strijden. Het is een game met een aparte stijl. Maar wordt hierdoor de game er minder leuk op?

Single Player

Je hebt 3 verschillende soorten campaigns. Je hebt de Ascension Rites. Hierbij volg je het verhaal van Anubis. Tien jaar geleden stapte hij uit het tournament om te zien of zijn ‘geliefde’ hem zou volgen. Dit gebeurde niet en dit keer is hij terug om wraak te nemen. Na elk gevecht wat je hebt gehouden, is er een cinematic filmpje. De gevechten zijn meestal gewoon deathmatch of capture the flag, alleen hebben ze in deze campaign er een verhaal omheen gebonden. Ten tweede heb je de gewone championship. Je kiest een character uit en je speelt alle gameplay modes. Hier is niets vernieuwends aan met de andere UT’s.

Ten derde heb je de Challenges. Dit is voor de mensen met veel skills. Zo moet je bijvoorbeeld in een team deathmatch potje 1vs2 25 punten halen. Je raad het zeker al, maar jij bent alleen. En dat is nog niet het enige, je vijand begint ook nog eens met 15 punten. En als al die campaigns nog allemaal niet genoeg is heb je ook nog de instant action mode. Hierbij kun je zelf instellen wat je wilt spelen, hoe moeilijk de bots zijn, enzovoort.

Gameplay

Het klinkt misschien raar in de oren, maar met Unreal Championship 2 is het mogelijk om met melee wapens te vechten dan alleen met futuristische geweren. Je kan je guns in 1st en 3rd person gebruiken, en de melee alleen in 3rd person. Het melee concept is heel erg goed uitgewerkt. Ook nieuw is het “Finish Him”, bekend uit de Mortal Combat series. De character wordt dan bevroren en je moet dan binnen een paar seconde een bepaalde toetsencombo indrukken om een dodelijke finishing move te maken.

Elke character heeft zijn eigen skills en stats. De ene charachter heeft heel veel agility maar heel weinig strength, de andere andersom en de ene heeft van beide evenveel. De strength characters slaan je in een paar klappen neer en hebben dodelijke skills. De agility characters kunnen in tegenstelling veel vaker walljumpen en de andere spelers in de war laten raken door het snelle bewegen. De skills van deze type characters zijn meer gebaseerd op iemand verblinden of een spiegelbeeld van jezelf te creëren. Ook heeft elke character zijn eigen soort wapen. Je kan hier bij denken aan zwaarden, bijlen, speren en noem het maar op. De skills zijn een stuk uitgebreider dan de andere UT’s, waar je alleen speed, booster, invisible en berserker hebt. Bij UC2 heeft elke character 9 verschillende soorten skills, onder andere een ondringbaar schild of iemand even te laten verblinden. Sommige skills kun je gebruiken als de helft van je adrenaline vol is en sommige als de adrenaline helemaal vol is. Deze game gaat heel erg snel, vooral met melee. Je springt omhoog, locked op iemand en je vliegt er als een duikende roofvogel op af. De balance tussen schieten en melee is er en de balance tussen characters ook. Maar toch zul je meer met de melee wapens spelen, het speelt zich wat fijner in de niet al te grote levels.

Unreal 2X Engine

Grafisch gezien is deze game geweldig. Het gebruikt 3 à 4 maal zoveel polygons als zijn voorganger, Unreal Championship. Elk level ziet anders, maar net zo mooi uit. Het ene level bevindt zich binnen, de andere in een ruïne met heel veel muren en smalle gangen of in een groot open slagveld. Je hebt in Unreal Championship 2 meer dan 40 speelvelden. Maar met al deze grafische pracht, wordt de framerate er niet minder op. Het loopt allemaal heel soepel, en is bijna altijd constant. Af en toe zakt de framerate wat omlaag, maar dat is als er heel wat dingen tegelijk gebeuren. De stabiele framerate kan mogelijk worden gemaakt omdat geoptimaliseerd is voor de Xbox en al zijn kracht eruit haalt. Ook is de Unreal 2X Engine de nieuwste engine van Epic voor de Unreal 3.0 Engine. Dit is grafisch gezien een van de beste games op de Xbox, zo niet, de beste.

Het geluid

Het geluid is ook een pluspunt in deze game. Zo heb je de oude Killing Spree stem erin. Alle stemmen zijn erg overdreven, maar dat is niet negatief bedoeld. Je hoort de granaten om je oren vliegen, wanneer iemand je voorbij vliegt, de uiteenspattende geluidseffecten als iemand vermoord wordt. De muziek past perfect bij de gameplay. Elk level heeft wel zijn eigen achtergrond muziek. Dan spreken we ook nog over meer dan 40 levels waar je uit kunt kiezen. Deze game ondersteund Dolby Digital, waardoor alle schoten en effecten haarscherp in je oren klinken.

Multiplayer

Met Unreal Champsionship 2 kun je op drie verschillende manieren met andere mensen spelen. Je hebt de Local Play, waar je met z'n tweeën in split screen kunt spelen. Met System Link kun je verschillende Xboxen met elkaar koppellen zodat je met maximaal 8 personen tegen elkaar kunt. En als laatste heb je de Xbox Live mogelijkheid, waarmee je met iedereen op de wereld kunt strijden met ook maximaal 8 personen.

Geen minpunten?

Jawel, het grote minpunt aan deze game ligt bij z’n Xbox Live optie.

Het minpunt van deze game is een grotere tegenvaller en door deze fout wordt het spel een stuk minder online gespeeld, namelijk de lag. De lag kan heel erg worden als er 8 man op een server spelen. De lag is gewoon onspeelbaar te noemen. Dit hoeft niet bij elke server te zijn, maar bij de meeste van de 8/8 servers wel. Epic en Microsoft hebben een patch uitgebracht voor de game. Deze bevat een aantal nieuwe characters en een paar speelvelden. Ook zouden ze de lag problemen hebben verholpen, maar dit is helaas niet tot nauwelijks gebeurd.

Nog geen Xbox 360 ondersteuning

Deze game is helaas nog niet te spelen op de Xbox 360. Dit ligt niet aan het spel zelf, maar gewoon door het feit dat Microsoft nog geen emulatie software voor deze game heeft ontwikkeld. Maar het is nog altijd mogelijk dat deze game wordt ondersteund in de komende backwards update van Microsoft.

Conclusie en beoordeling

Unreal Championship 2 is een heel goede game. Het brengt nieuwe gameplay elementen naar voren, waar je misschien als Unreal Tournament fan even aan moet wennen. De gameplay, graphics, sound zit allemaal goed. Alleen een groot minpunt is de Xbox Live functie. Als je dit niet zo’n groot probleem vind, is dit spel zeker geen zonde van je geld. Deze game is exclusief voor de Xbox verkrijgbaar.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Toevoeging van melee wapens
 • Indrukwekkende Graphics
 • De vele speelvelden
 • Sounds
 • Minpunten
 • Veel lag op Xbox Live
 • Nog) Geen Xbox 360 ondersteuning

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat doen ze toch best aardig :O

 • cool :)

 • Had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Toch wel knap.

 • Ik snap het gewoon niet?

  Waarom kopen mensen die waarschijnlijk al een ds of ds lite hebben, ook nog een dsi?

  En hoe willen ze hier het gebruik met de r4 kaart mee tegengaan?

  Ik ben zelf ook tegen een r4 kaart, het lijkt me wel leuk om te gebruiken voor emulators (heeft weer niets met het artikel te maken)

 • Klinkt toch als goede vekoopresultaten. Ik ken iemand die zijn DS lite verkocht en een DSi heeft gehaald. Volgens mij verwachten DS lite bezitters er toch nog wel veel van!

 • Doen ze goed, de DS blijft als een tierelier verkopen.

 • @paultje81  De DSi heeft zulke kaarten al geblokkeerd, maar er zijn inmiddels al i versies uit die deze blokkering omzeilen. Maar voor zover ik weet kunnen deze kaarten geen DSiWare of de enhanced DS spellen afspelen.

 • Waarom zou je een DSi kopen?

 • @Dead_End

  @ paultje81  Belangrijkste reden voor mij om mij oude DS Lite weg te doen en in te ruilen voor een DSi was de WPA encryptie.  Daarnaast is het scherm een stuk groter, en speel gewoon lekkerder.

  Ook het geluid is enorm verbeterd.  Ook de DS shop is een leuke add-on, en de DS Browser om smorgens snel even het weer of aandelen te bekijken. Ideaal…..


 • Eigenlijk is de DSi, DE DS die het had moeten zijn. Ik heb nog de eerste DS maar heb het gevoel dat ik daar niks meer aan heb eigenlijk.

 • Had ik ergens verwacht.

 • Wel terecht.

 • Zeker niet slecht. Veel mensen gaan toch nog steeds voor de DS Lite, omdat ze geen 30 euro extra over hebben, voor in hun ogen, slechts een camera. Ook al biedt het apparaat behoorlijk wat meer.

 • Ja niet slecht bezig dat is al een hele hoop. :)

 • wooowww!!! 300.000 all…. nie verwacht..

 • De Wii mag dan dalen qua verkoop, maar de DS en DSi doen het hem nog steeds.

 • Ha ik ben een van de kopers

 • Da's wel al een aardig cijfer, denk ik zo.

 • Heb een goeie smoes om er een te kopen.

  Mijn zoontje krijgt met zijn verjaardag mijn DS Lite met 1 of 2 nieuwe games en ik (zelfde dag jarig) krijg dan een DSi… ;)

 • niet slecht. Zou er zelf geen 1 kopen, zit nooit op zo ding.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren