1. Wario Ware Touched! (NDS)

Wario Ware Touched! (NDS)

ik hoorde van de Nintendo Ds en wou er gelijk meer informatie over hebben, dus ik ging op onderzoek. Ik hoorde van een dubbel scherm, waarvan het onderste scherm een touch screen was. Ook hoorde ik iets over een microfoon. Het leek me geweldig en ongeveer een maand voordat de Ds uitkwam in Europa kon je er even op spelen bij de Intertoys. Er zat een demo in van Warioware Touched. Ik ging spelen en werd helemaal gek. Wat is dit leuk zeg met zo´n stylus spelen. Het was een knettergek spel waar je zoal touch screen, microfoon als het dubbele scherm gebruikt. Ik ging heel vaak weer terug naar de winkel om het te spelen en was er helemaal van overtuigd dat ik dit spel als eerste bij de Nintendo Ds ging kopen……

Op een zonnige zaterdag ging ik dus naar de winkel om een Nintendo Ds te kopen met het spel Warioware Touched. Eerst ging ik de demo spelen van Metroid Prime Hunters die ik gratis bij mijn Ds kreeg en daarna stopte ik Wario in mijn splinternieuwe Ds. Ik wist al ongeveer hoe het spel in zijn werk ging. Het begon met een grappig introfilmpje waar Wario een Ds krijgt en er een spelletje op leert spelen. Aan het filmpje te zien had ik al het gevoel dat dit een knettergek spel is (positief bedoeld). Het was ook een heel raar spel!

Het verhaal

Het spel heeft niet echt een verhaal, maar voor elk level waar je een reeks minigames moet behalen zit wel een geinig filmpje bij. Bij dit spel moet je een serie minigames achter elkaar spelen. De minigames moet je steeds sneller behalen en ze worden ook steeds moeilijker. Om het verhaal uit te spelen hoef je niet zoveel moeite te doen. Je hoeft per verhaaltje dat bij een persoon hoort maar een stuk of 10/20 minigames te doen, wat niet zo´n hele uitdaging is. Als je een verhaal bij een persoon uitspeel kun je nieuwe poppetjes verdienen of Toys (Later meer daar over).

En nu verder?

Als je het verhaal hebt uitgespeeld kun je reeksen minigames gewoon oneindig doorspelen tot je af gaat. Hierbij kun je records halen. In totaal zijn er zo´n 180 minigames. Elke minigame heeft 3 vormen. Je kunt elke minigame ook nog apart uitspelen. Elk poppetje heeft zijn eigen soort minigames. Bij de een moet je allemaal ronde vormen gebruiken en bij de ander blaas je of moet je alleen maar klikken. Er is ook een poppetje die van allemaal oude spellen minigames heeft. Dit is zeker leuk voor de fans. Het zijn hele simpele minigames die eigelijk niet zo leuk zijn, maar omdat je het in hoog tempo achter elkaar moet spelen is het toch hartstikke leuk.

Hoe zijn die minigames nou eigelijk?

Bij de minigames is het dus de bedoeling dat je het haalt zonder een fout te maken en het binnen de tijd te halen. Bij de eerste keer dat je een minigame speelt moet je bijna altijd wel lachen. Een minigame waar ik hard om heb gelachen is het uitrollen van een wc-rol (zie plaatje hier boven). Ik zal nog 6 voorbeelden van minigames geven om je een beetje duidelijker te maken wat voor games het nou eigelijk zijn.

1. maak 10 ballonnen kapot door er op te klikken.

2. Snij stukken fruit doormidden door er met je stylus over heen te gaan.

3. teken een Japanse letter na die je op het bovenste scherm ziet.

4. strooi curry over een patatje.

5. Onderscheid de appels en de bananen met een streep er tussen.

6. blaas in de microfoon om een zeilboot te laten varen.

Toys

Eerder in deze review had ik het al over de Toys. Deze speeltjes kun je ontgrendelen bij de reeksen minigames. Als je een bepaald aantal punten haalt krijg je de toys. Je kunt zo ook nog wel op andere manieren krijgen, maar dat ik niet vertellen. Wat zijn nou eigelijk die toys? Het zijn simpelweg wat speeltjes die gebruik maken van Touch screen en Microfoon. Je kunt er eigelijk niets mee, het is gewoon voor de lol. Ik zal een paar speeltjes opnoemen. Je hebt bijvoorbeeld een papegaai. Als je wat inspreekt zegt hij het na. Dat is zeker grappig. Ook kun je een piano krijgen, waar je op de toetsen kunt klikken voor de bijbehorende toon. Er zijn ook nog wel wat nuttige toys zoals een rekenmachine en een kookwekker. Ik vind echter de Toys waarbij je een record kunt halen het leukst. Meestal als je het record verbreekt die zit ingeprogrammeert krijg je nog een toy.

Optiemenu

Het optie menu stel niet veel voor. Je kunt er maar 4 dingen doen. Bij Epilogue movies kun je allemaal geinige filmpjes bekijken van personen die in het spel voorkomen. Bij Chance hands kun je instellen of je links of rechtshandig bent. Daar word dan weer bij de minigames rekening mee gehouden. Bij Erase data kun je je saven er af halen. Je kunt maar 1 save hebben. En als je op Title screens klik word het spel weer opnieuw opgestart en kom je weer bij het introfilmpje.

Gameplay

Dit spel speelt echt heel lekker en is echt leuk om te doen. Je speelt het spel alleen maar met het touch screen en soms moet je ook in de microfoon blazen. Dit is vooral leuk als je nog maar net een Ds hebt, want het maakt optimaal gebruik van de nieuwe functies van de Ds.

Graphics

Geen spetterende 3d graphics, maar deze knettergekke graphics passen goed bij het spel en daar gaat het om. Het is leuk getekend en ook grappig dat er soms gewoon foto´s in het spel zitten. Zoals een foto van een kat die je moet aaien. Voor de rest is het gewoon heel vrolijk vol met mooie kleuren.

Sound

Leuke aparte geluiden zitten er in het spel. De muziekjes lopen uiteen van prachtige orkestmuziek tot simpele gameboy deuntjes en van snurkende mensen tot miauwende katten. De sound vind ik zeker een geslaagd punt.

Replay

Omdat het allemaal van die kleine spelletjes zijn en je even een recordje kunt proberen te verbreken is het gewoon leuk om af een toe weer eens te pakken en te spelen. Dat is zeker goed bij dit spel.

Langdurigheid

Het ligt helemaal aan je zelf hoe lang je het spel kunt spelen. Om het verhaal uit te spelen ben je maar een uurtje of 6/7 mee bezig. Als je er van houd om echt alles te ontgrendelen en er van houdt om steeds maar weer je record proberen te verbreken is dit een heel goed punt en kun je je uren vermaken met dit spel.

Gameplay: 9

Graphics: 8

Sound: 8

Replay: 9

Langdurigheid: 8

Eindcijfer: 8,3

samusheep www.dsnintendo.web-log.nl

Conclusie en beoordeling

Dit is een leuke game waar je vooral veel lol aan hebt als je nog maar net een ds hebt. Hoe lang je zoet bent met deze game licht aan je zelf. Dit is een best goede game
8,3
Score
83
Score: 85
  • Pluspunten
  • Sound
  • replay
  • vernieuwend
  • Minpunten
  • hoofdverhaal te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren