1. Metroid Fusion (GBA)

Metroid Fusion (GBA)

Zoals ik al ooit schreef, waren mijn ogen geopend na het spelen van Metroid Prime. Ik heb dit spel beloond met een 10-, waar sommige het met me eens waren, terwijl volgens anderen het spel dit cijfer niet mocht verdienen. Tja, als deze een discussie met me aan willen, mogen ze gerust doen. Anyways, na deze magistrale aflevering op de Cube, liep ik ergens een Intertoys voorbij en zag ik dat de winkel Metroid Fusion aanbood voor het aardige prijsje van € 20. Nou, hoe vaak heb ik wel niet gehoord hoe goed de 2D versies waren van Metroid? Je wilt het niet weten hoe vaak. Dus besloot ik de game te kopen, kreeg mijn GB-player weer wat te doen, want ik had het hebbedingetje lang niet meer gebruikt...

Tevreden met mijn aankoop, was ik op weg naar huis toen ik ontdekte dat de versie van Metroid Fusion in mijn handen, de Amerikaanse versie is. Gelukkig wist ik dat GBA spellen regiovrij zijn, maar ik vond het wel vreemd. Want Intertoys is geen keten wat zomaar spellen uit het buitenland haalde. Na een mailtje te hebben gestuurd naar de Nintendo helpdesk, stuurde deze mij zoals het hoort, een mailtje terug. Dit was niet de eerste keer dat gamers naar hun mailde dat ze een game kochten bij de Intertoys en dat ze eigenlijk de Amerikaanse versie in bezit hadden. Nintendo is op dit moment bezig om Intertoys duidelijk te maken om geen Amerikaanse versies van games naar Nederland te halen. Niet dat jullie de volgende keer bij de Intertoys tot de ontdekking dat je de Amerikaanse versie hebt gekocht…

Give me Samus!

Genoeg over mijn aankoop van Metroid Fusion, jullie willen Samus! En Samus zullen jullie ook krijgen! Maar niet in haar normale vorm. Tijdens een missie word onze dappere premiejaagster geinfecteerd door X – parasieten en maken haar dusdanig ziek, dat de doktoren bij de federatie haar niet van haar powersuit kunnen scheiden. Er is maar een manier om Samus te redden en dat is een vaccin toe te dienen die cellen bevatten van metroids. Deze zijn de natuurlijke vijand van de X-parasieten. Samus blijft leven, maar haar pak is een soort van levend onderdeel van haar lichaam geworden. Ze gaat daarna op weg naar een ruimtestation, waar de X parasieten zijn binnen gedrongen. Dat is niet het enige, ergens in dat ruimtestation loopt de SA-X rond, die het uiterlijk en wapentuig van Samus heeft overgenomen. Stront aan de knikker voor onze heldin....

3D naar 2D

Ik maakte me enigzins zorgen toen ik de game opstartte. Ik was bang dat ik dit avontuur telkens ging vergelijken met Prime op de Gamecube. Hoewel gamers die al het origineel en Super Metroid hadden gespeeld zich al helemaal focusde op het 2D aspect omdat daar de roots liggen van de serie, heb ik pas kennis gemaakt met de serie toen het de overstap maakte naar 3D. Zou ik een 2D versie van Metroid wel cool vinden? Na een half uur te hebben gespeeld, kon ik al zeggen dat ik deze game heel vet vond. Die 2D heeft een bepaalde charme om zich heen hangen, vooral door de kleine details. Een voorbeeld die ik kan geven is de manier waarop Samus haar pak lijkt te kloppen, alsof het een hart is. Maar ook de monsters en eindbazen, zien er goed uit . Ook de omgevingen zijn aangenaam om naar te kijken: er zijn verscheidene zones in deze game die je moet bezoeken en moet ontdoen van hun problemen. Zo heb je een zone waar alleen nachtwezens wonen, maar ook een water zone enz. Een beetje cliche, maar daarom niet minder leuk. Maar gelukkig is er in deze game diezelfde kern zoals in zijn Gamecube broer: zoeken.

The hunter hunts

In alle Metroid games is het de bedoeling dat je op zoek moet gaan naar nieuwe power-ups, om zo weer nieuwe gebieden te openen en te ontdekken. Deze upgrades zijn er in de vorm van wapen up-grades, speciale vaardigheden of een nieuw pak. Zo zullen er weer veel deuren no voor je gesloten zijn, maar naarmate je meer up-grades vezamelt zuller meer deuren voor je open gaan. Waar je in Metroid Prime niet wist waar je moest beginnen, wordt dit in Fusion versinpeld. Elke zone heeft een paar navigationrooms, alwaar je opdrachten krijgt van Adam, een computer die allerlei data van de federatie doorgeeft aan Samus. Wanneer het duidelijk is wat je opdacht is, kun je op pad. Wat meteen opvalt aan het spel, is dat het niet een makkelijk game is. De vijanden die tegenkomt, zullen je behoorlijk in de weg liggen, vanwege je gebrek aan energytanks. Gelukkig kun je vijanden proberen te ontwijken door te springen, of te schieten. Dit werkt lekker, de gameplay is lekker makkelijk en niet moeilijk. ( wat wil je ook anders, het is een GBA titel) Wat ik persoonlijk ook wel heel tof vond waren de bosses in deze game. Deze bosses, allemaal X parasieten die de gedaanten en vaardigeheden van de bewoners van het ruimtestation overnamen, waren nou niet echt een “a walk in th park” Bij sommige had ik echt het gevoel dat ik tegen een boss uit Metroid Prime 1 of 2 aan het vechten was. Sommige waren belachlijk makkelijk, maar sommige lieten weten dat mijn okslels het nog doen. Ik was zeer blij met het feit dat Ridley zijn vuige gelaat liet zien, maar deze keer was ik hem te slim af. Ik kijk alweer uit naar de volgende ontmoeting met onze gevleugelde viend. Op dat punt is deze game geweldig. Wat helemaal niets te zeiken over deze game? Jawel ik heb het spel voltooid in 3 uur en 43 minuten. Dat is supersnel en dan begin je te twijfelen of dit € 20 waard is. Ik vind persoonlijk van wel, want je kunt nog op zoek naar alle up-grades die zijn verstopt in het spel.

2D Metroid whoops ass

De conclusie is simpel: deze game is heel vet, of je nu een GBA, een DS of een gbplayer onder je cube hebt zitten. Het spel mocht dan te snel voorbij zijn, maar ik heb me in die 3 uur en 43 minuten me goed vermaakt. Of het nu 2D of 3D is, op zakformaat of op de televisie, de Europese of Amerikaanse versie, de games over de premiejaagster zijn gewoon cool. Metroid Fusion is een game van zeldzame klasse die je moet hebben gespeeld op je GBA of GB player of zelfs op de DS. Dit is een avontuur die je niet gauw zal vergeten en waarschijnlijk nog wel eens een keer gaat herspelen. Combineer dit met de toffe graphics, goede gameplay en de vele vijanden en je hebt een must have titel voo je handheld. In de woorden van Lau: Samus owns all bitches!

Conclusie en beoordeling

None

Metroid Fusion is een musthave voor je portable. Heerlijk speelbaar, leuk om naar te kijken en veel actie. Wat wil je nog meer? Misschien meer speelduur, maar dat is het enige waarschijnlijk. Meer van dit graag!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • D is tof
 • Gameplay is soepel
 • Bosses
 • Lekker zoeken
 • Samus!
 • Minpunten
 • Te korte speelduur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm, da's ook eenmanier, ipv een game uitbrengen en dan steeds een beetje geld verdienen via uitbreidingen/DLC, maak je een stukje hardware die je dan steeds beter afsteld en daar geld aan verdient!  Alsof Microsoft een nieuwe Xbox360 controller maakt met een betere D-PAD of Sony controllers gaat maken die wel in europese handen lekker liggen (lees groter).  Dit is dezelfde truuc als een DSi uitbrengen en roepen dat het allemaal zo fantastisch is, terwijl de oude DS prima is.  En betekent dat ook dat je met de motion plus ene voordeel hebt online tov mensen die diut niet kopen en vinden dat een console moet werken as it is?

 • Ja heb je eigenlijk dus nog niks aan die motionplus, als ze er nou voor hadden gezorgd dat ie op iedere game had gewerkt was dit wel het aanschaffen waard.

 • @ Srebseig  Microsoft heeft al een controller met een betere D-Pad uitgebracht…

 • Aight ben benieuwd :D

 • Ik wil wel eens weten wat dat gaat worden ;P

 • wii motion plus

  vet ga ik wel eventjes naar kijken

  maar eerst ga ik me wat meer op me ps3 richten

 • Nice, het moet zijn wat de wii mote eigenlijk al had moeten zijn.

 • Ze moeten dat spel gewoon gratis bij dat ding geven. Op zichzelf is het gewoon een slecht spel.

 • kicke nu wacht ik nog op de zelda met wii motion plus

 • Sommige van hier zijn wel echt kinderreacties. Maarja mss zijn ze ook wel zo oud :)

 • Let op over een half jaar werkt er geen nieuw spel meer zonder die motion+….. Jammer dat ze zich vooral bezig houden met hoe ze nog meer kunnen verdienen, ipv dat ze hun klanten gelukkig maken met nieuwe goede games(NINTENDO).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren