1. Brothers in Arms: Earned in Blood (PC)

Brothers in Arms: Earned in Blood (PC)

Ok er zijn veel WWII shooters zo als medal of honor, call of duty 2 enz. En dan heb je nog brothers in arms EIB. Voor dat ik de game speelde dacht ik zo iets van dit zal wel weer een game zijn met dat je als een kip zonder kop wat rond gaat rennen, wat moffen lekker zonder na te denken neer knallen en dat allemaal in je eentje. Toen ik het spel opstarte dacht ik zo iets van oh leuk lekker muziekje bij het menu en bij extras heb je al 2 trailers van ghost recon 3 en een of ander WWII vliegtuig spel. Nou dat was al een plus punt...goed verzorgde menu. Toen ging ik maar eens beginnen en toen bij de moeilijkheidsgraad keuze stond er iets over als je easy kiest je zonder tactiek het spel uit kan spelen en bij medium en hard wel en dacht ik zo iets van oh leuk tactiek bij een WWII das wat nieuws voor mij en das ook dus weer een pluspunt.

verhaal

Deze WWII shooter is een van de weinige die een goed verhaal in bezit heeft. Je bent in de huid van Joe Hartsock die het verhaal vertelt tegen Marshall over zijn reis naar hill 30. Op het begin is al een dood gevallen en achter gelaten dood bij de crash van de vliegtuig. Daarna zegt hij de waarheid over wie nou echt de held is en wie cht voor versterking heeft gezorgd. Dat was Leggett terwijl iedereen dacht dat het Baker was.

graphics en psychics

Toen begon ik en hoorde je 2 soldaten wat praten en toen was er iets in een vliegtuig en zitten ze wat te schreeuwen dat het rood lampje groen moest gaan worden maar ze sprongen voor het groen werd en lieten ze een soldaat dood achter. Ok dan toen na dat filmpje begon je gehangen met je parachute aan een boom het spel. Een ander soldaat staat op de grond en zegt dat je je spullen maar eens moet gaan halen dus ging ik mijn geweer halen. Toen ik het geweer had was me opgevallen dat de game grafisch niet echt zo goed is. De geweer die je in je handen hebt reflecteert niet realistisch en anti-aliasing kan niet worden gebruikt.Maar HDR lighting wel. De schaduwen zijn weer wat minder en zijn ze dus ''projected'' of blob. Maar de graphics zijn toch nog oud ik bedoel als ze eens de zelfde engine als cod 2 gebruikt en dan nog met HDR gebruiken zal dit spel veel mooier zijn maar ja het gaat nog wel, de graphics. De psychics zijn goed de soldaten vallen realistich dood en dingen gaan realistisch kapot.

gameplay en A.I

Ok dan wat later moest ik gaan vechten tegen moffen en dacht ik zo iets van he makkie is dat. Maar ik kan dus ook een teamgenoot orders geven en dacht ik oh leuk je hebt dus een squad. Ik ging lopen en zette mijn team genoot achter een soort van struik. Ik ging om lopen en geef de order aan mijn team genoot dat hij de mof van voren aanvalt. Ik viel aan van op zei en had in de gaten dat alleen van voren schieten geen zin had want ze deden de hele tijd dekking nemen. Dus de A.I is...goed. De volgende level had ik een squad van 3 soldaten in bezit en vanaf een ander level 2 squads van 3 soldaten. Ik had dan een vuurteam en een aanvalsteam. Wat later had je een tank in plaats van een vuurteam. Het vuurteam is voor om de moffen op hun positie vast te pinnen en het aanvalsteam is om iemand frontaal of in de flank aan te vallen. Een tank is om moffen gewoon dood te schieten door dat de tank onverwoestbaar is is een tank zeer handig maar de tank is verwoestbaar voor een ander tank of door een panzerfaust of bazooka of iets dergelijks.

multiplayer

Je kan deze game in coop en multiplayer gewoon tegen elkaar. Ik vind dat de coop goed is maar de gewone multiplayer kon wat beter want als je de multiplayer van deze game vergelijkt met de multiplayer van cod 2 stelt die van deze game niks voor. Maar goed de coop is heel leuk je kan samen moffen neerknallen.

Conclusie en beoordeling

Als je meer gaat voor verhaal en team squad based gameplay in WWII setting ontvang je deze game met liefde. Ga je meer voor mooie graphics, goed of slecht verhaal, team squad gameplay en 21ste eeuw setting stuur ik je meteen door naar ghost recon advanced warfighter(3)
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • A.I
 • gameplay
 • verhaal
 • realisme
 • Minpunten
 • graphics
 • multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Mwah, bij een 2e wereld oorlog RTS heb ik direct mijn twijfels.. Niet veel WW2 rts games zijn in mijn ogen beter dan Company of Heroes.

 • Een RTS van Square? Hm, het thema 2de wereld oorlog is wel wat erg bekend.

 • Orgineel.. Iemand het verhaal van Call of Duty: World at War gespeeld??



  Ziet er wel mooi uit! Dat dan weer wel :P

 • Yes! Weer een WO II-game! :D

  Dit word zeker een game voor mij om in de gaten te houden! :D

 • OMG SE SE SE SE. Waar de fuck zijn die lui mee bezig. Een westerse RTS die er typisch westers uitziet. En vooral niet uitziet. Dit plaatje zal wel een early build zijn, maar jezus hoe lelijk en inspiratieloos.



  Als SE hiermee denkt de westerse markt te winnen. Ga toch doen waar je goed in bent…

 • Company of Heroes blijft toch wel de top RTS als het gaat om de Tweede Wereld Oorlog.

 • Ze geven het alleen maar uit. Wargaming.net maakt de game.

 • Sqaure Enix en een tweede wereld oorlog RTS?.. Voordat dit bericht geplaatst werd had ik het nooit gelooft.

 • Ze geven het inderdaad alleen maar uit. Beetje verwarrende berichtgeving naar mijn mening.

 • Heb nog nooit een WW2 RTS gespeelt lijkt me wel vet. In de gaten houden dus.

 • Leuk, doet me een beetje denken aan company of heroes:)

 • Square-Enix maakt de game zelf niet, ze geven het alleen uit…

  Maarja van een WWII game wordt ik niet echt warm van, maar eens zien hoe hij beoordeelt gaat worden.

 • Alweer een WWII-game … Dat thema is al zo uitgemolken.

 • ik geef Square Enix een kans, ze verdienen het

 • Ah ik zie het al, had er overheen gelezen. Wel een vreemde titel als het alleen de uitgever is overigens.

 • dit kan Square enix niet, maar ik hoop vanwel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren