1. Spy Hunter (NGC)

Spy Hunter (NGC)

Klassiekers zijn er om weer terug in het leven te roepen, om weer een sterrenstatus te geven. We zagen het bij Metroid Prime bijv. Maar soms slaan developers de plank volledig mis. Dan heb je het over developers als Midway. Met goede bedoelingen brachten ze een oude arcade klassieker in een nieuw jasje op de markt genaamd Spyhunter uit op alle consoles. Eerst op de PS2, toen werd de game ook naar de GC en Xbox gebracht. De game werd bestempeld als middelmatig en werd meteen veroordeeld tot de budgetbak. De game kwam ook uit op de GC, dus besloot ik het ook als tussendoortje te kopen.

Maar misschien was dit niet zo’n goed idee. Sommige games moeten toch maar niet een remake krijgen of uit een stoffig hoekje worden gehaald. Maar toch halen developers het in hun hoofd om dat toch gezellig te doen. Is Spyhunter slecht? Nee, dat is hij niet als je naar de Playstation 2 versie kijkt. Daar heeft de game matige graphics, matige gameplay, een matig geheel en dus een matig cijfer. Maar de versie die werd gepoort naar de Gamecube, deze dus, is slecht qua graphics, matig qua gameplay en nog steeds matig als geheel. Wat poorten met alle fouten ernog in?! Daar houd ik dus niet van!

Slap verhaal, coole bak

Het verhaal, voor zover een car combat game een verhaal kan hebben , is zo saai als de pest. Het sinistere bedrijf Nostra wil de wereld overnemen, door vier satellieten op de wereld af te sturen, die wereld zal beroven van alle energiebronnen. Maar vrees niet, want de G-6155 Interceptor zal de wereld gaan redden! Inderdaad, zelfs nu klinkt het niet leuk… sorry. Dus begin je de game met een tutorial, die je wel redelijk makkelijk voltooid. De kennismaking met de Interceptor gaat wel redelijk, (het enigste ding wat wel mooi is in de game) en je leert dat de Interceptor kan transformeren in twee vormen. Naast de autovorm kan hij ook in een soort van speedboot kan veranderen zodat je dus over het water kan sjeezen. Die transformaties zijn niet altijd positief, want als de baddies de Interceptor te veel beschadigen, word de bolide een zielig motortje dat wel heel snel kapot gaat. Kan de Interceptor zichzelf niet verdedigen dan? Natuurlijk wel, zo heeft hij in het begin alleen nog maar machineguns, maar later in het spel zullen er meer wapens komen die je arsenaal gaan verrijken. Hoe laat deze zilveren auto zich besturen dan? Nou, dat valt nog wel mee. Het is een beetje stroef, maar de game is speelbaar… en dat is één van de weinige pluspunten.

Matig

Wanneer je eindelijk de missies gaat starten, staan er in totaal 13 missies op je te wachten. Elke missie heeft zo zijn “objectives”. Door deze objectives te voltooien, kun je een nieuw level unlocken en nieuwe wapens worden toegevoegd. Zo zul je later in het spel over raketten, vlammenwerper en een railgun beschikken, maar ook speciale mogelijkheden als olie laten lekken of een rookgordijn los laten op de vijand behoren tot de wapens van het hypermoderne karretje wat je bestuurt. De 14 levels die je uiteindelijk speelt, zijn lelijk. Laat ik het zo stellen: Als je niet beter wist, zagen de omgevingen eruit alsof ze uit een N64 game kwamen. NPC’s die meer op blokken duplo lijken dan op mensen. Maar de voertuigen die je belagen, die zijn ook lelijk. Ze zijn beter vorm gegeven dan de mensen die voorkomen in de game, maar mooi? Nee. Als je bijvoorbeeld auto’s of torens kapot knalt, dan lijkt het net of dat er een kwade peuter zijn Duplo met alle kracht op de grond gooit, zo blokkerig. De omgevingen zijn vrij inspiratieloos, zoals ook een level Venetië. Alle gebouwen lijken op elkaar, terwijl deze prachtige stad, bekend van zijn waterwegen en zijn mooie architectuur, het niet verdiend om zo lelijk te worden neer gezet. Dat geld niet alleen voor deze level, maar ook voor alle andere levels. Bagger zeg ik je, Gamecube onwaardig! Daarnaast zijn de levels behoorlijk eentonig. Het is altijd een mission objective die origineel is, maar voor de rest elk level hetzelfde! Vernietig 5 radars/auto’s/bootjes, verzamel vier satcoms, geen doden laten vallen (burgers). Wees dan maar blij dat je het spel ook gauw dan kunt uitspelen, want de duur van de levels is ook maar gemiddeld vijf minuten en de meerderheid van de objectives zijn voor de meeste onder ons geen uitdaging. Dus je kunt al na twee uur al klaar zijn met deze game. Wat heb je gedaan? Hersenloos schieten en keer op keer dezelfde objectives uitvoeren. Gelukkig kun je na het voltooien van deze game ook de oude arcade klassieker kunt spelen uit 1983? Laat ik het zo zeggen: Deze biedt net zoveel plezier als deze 3D versie…

Dat is pech, geld weg!

Na het spelen van Spyhunter heb ik mezelf een opdracht gegeven: nooit, maar dan ook nooit meer games voor tussendoor halen. Want dit is gewoon pure geld verspilling. Gewoon de bovengemiddelde en top titels kopen, dan geef ik maar een paar euro’s meer. Dan heb je ook nog wat. € 15 weg uit mijn leven. Daar had ik beter wat eten voor kunnen kopen, of lekker op een terrasje gaan zitten. Ach wat gebeurt is, is gebeurt. Mijn waarschuwing luidt dus:

of je nu een Xbox, PS2 of GC hebt, deze game is nog geen kwartje waard…

Conclusie en beoordeling

Spyhunter is het woord matig eens niet waard, het is gewoon slecht! Midway kwam ermee weg op de PS2, maar op de Gamecube of Xbox mag dit gewoon niet. Het is een schande Midway, een schande zeg ik je!
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • Gameplay gaat nog
 • Klassieke Spyhunter speelbaar
 • Interceptor is wel cool
 • Minpunten
 • Graphics zijn lelijk
 • Eentonigheid levels/objectives
 • Zelfde mankementen PS2 versie
 • Hier vragen ze € 15 voor?
 • Hele korte speelduur

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Jeuhj de eerste 2 fireteam bravo's waren tof, tactical strike was pruts

 • De eerste 2 delen nooit gespeeld, is er nooit van gekomen. Deze ga ik misschien wel een kans geven!

 • Ga zo door Sony!

 • Nice. Nog nooit echt een ocom spel gespeeld, moet ik toch maar is een keer proberen. ^^

 • Echt dit wordt het jaar voor sony, psp en ps3 krijgen geweldige games dit jaar! en de ps2 ook nog trouwens:)

 • De vorige delen op de PSP waren in orde, dus laat maar komen.

 • Alweer een SOCOM-game …

 • socom confrontation trok op niks dan zal deze ook wel op niks trekken.

 • @ sSspartanNn  Dat vind ik echt nergens op slaan. Als Confrontation niets aantrekt, dan de nieuwe voor de PSP ook niet. Confrontation zit vol met bugs en ook lagproblemen. Dat hadden de vorige PSP games niet.

 • Ik wou bijna Fireteam bravo 2 halen maar dan wacht ik nog wel effe op deze:D

 • Erg mooi dat Sony met al deze vette games de PSP een comeback laat maken.

 • @Mitc  dit is dezeldfe team als die tactical strike maakte xD  Zipper is bezig met MAG ;p


 • Ga ik misschien kopen denk van wel, trouwens Confrontation is niet slecht alleen mensen die Cock of duty 4 spelen zeggen dat. kut game.

 • cool komen al aardig wat mooi games uit, ik hoop op 1 die lijkt op tactical strike. die vond ik mooi eruit zien

 • ik heb hem ook hij is wel vet zeer goed vind ik zelf. als je van shooter s houd is dit wel een aardige game ik zou hem als je hem zou aanschaffen en je hebt geen headset zou ik het wel doen want dat maakt het wel een stuk vetter. althans mij mening

 • leuk voor de mensen met psp

  toch eens kijken naar e3 of ze geen 2de aankondigen

  anders koop ik me een psp ;p

 • jah socom 3 alweer zit denk ik alleen niet veel vernieuwends bij maar ga h em natuurlijk wel halen :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren