1. Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super Smash Bros. Melee (NGC)

Super smash bros melee was een van de eerste games die ik op mijn nintendo gamecube gespeeld heb. Het was ook een bijzonder leuke game, een game die ik om de zoveel tijd nog wel eens uit de kast pak. Door de vele personages en de multiplayer is dit spel, een spel om te hebben.

Modus

In Super smash bros melee kun je veel verschillende dingen doen, die uitlopen van een adventure mode waarbij oude speelvelden tegenkomt van eerdere Mario games, tot aan zandzakken wegslaan in een stadion. Omdat er zoveel modus zijn leg ik ze even uit.

De 1-player mode is onderverdeeld in een event mode, adventure mode, stadium mode, en training mode. Training mode: De training mode is gewoon gemaakt om zonder doel even iemand in elkaar te rossen. Je kunt de gewenste personage uitkiezen, uiteraard ook die van je tegenstander en ook de moeilijkheids graad en level uitkiezen. adventure mode: In de adventure mode krijg je levels van oudere spellen voorgeschoteld, zoals Mushroom kingdom en andere klassieke speelvelden. Ook is het weer de bedoeling om te vechten en je tegenstander het veld uit te meppen. classic mode: Hier is het gewoon de bedoeling om elke tegenstander die je uitdaagt verslaat. Jammer is dat je de classic mode en adventure mode heel snel hebt uitgespeeld dit is echt een mintpunt. Dit wordt weer goed gemaakt door de vele personages die je vrij kan spelen, door bijvoorbeeld de adventure mode met tien verschillende personages uit te spelen.Stadium mode: De stadium mode is ook weer onderverdeeld in drie uitdagingen, je kan hier een zandzak proberen zo ver mogelijk weg te slaan. In deze mode heb je ook weer de mogelijkheid om personages vrij te spelen. Er is ook een target test waarbij je de zoveel mogelijk targets moet vernietigen. En tenslotte de multi man melee hier is de bedoeling zo veel mogelijk vijanden uit het veld te meppen in zo min mogelijk tijd.

personages

In super smash bros melee zijn de personages van groot belang, ze bepalen je vechtstijl en je strategie om je tegenstander het veld uit te meppen. Daarom heeft nintendo zijn best gedaan om er zoveel mogelijk in te persen. Leuke toevoegingen zijn dat je de kleuren van de huid en kleding kan aanpassen. Een andere leuke toevoeging is de geheime personages deze kun je vrijspelen door bepaalde opdrachten uit te voeren. Omdat sommige mensen het leuk vinden om personages te verzinnen. Heb ik ze allemaal op een rijtje gezet dr. Mario, Link, young Link, Mario, Donkey Kong, Gannondorf , Captain Falcon, Yoshi, Kirby, Luigi, Jigglypuff, Pikachu, Pichu, Mewtwo, Roy, Marth, Mr. Game and watch, Bowser, Princess Peach, Samus,

Ice climbers, Ness, Fox, Zelda en last but not least Sheik. Er zijn er “maar” 25 dus nee als 100000 muntjes hebt krijg je geen Charizard en ook niet Snorlax. Het vechtsysteem is goed uitgewerkt je kan op allerlei manieren je tegenstander uitschakelen. Je kan hem simpelweg het veld uitgooien of door allerlei voorwerpen die over het speelveld verspreid zijn wegblazen. Maar om dit allemaal te kunnen doen moet je de tegenstander eerst verzwakken. Je kan aanvallen van dichtbij gebruiken of van een afstandje.

Trophies en Multiplayer

Door het spel heen verzamel je muntjes deze kan je inwisselen voor trophies, waarvan er wel meer dan 300 zijn. Deze trophies zijn echt heel goed uitgewerkt je kan inzoomen en van alle kanten bekijken. Dit soort dingen voegt toch wat toe aan spellen, het beïnvloedt de manier waarop mensen de game onthouden. Als ze later terugdenken denken ze echt “wat was dat een goed spel wat heb ik daar en lol mee gehad”. De multiplayer bij deze game is heel goed uitgewerkt, je kan wel toernooien organiseren waarbij 64 deelnemers meedoen. Weliswaar 4 menselijke spelers en 60 computergestuurde maar dan nog. Tijdens die toernooien heb je ook nog de mogelijkheid naar de wedstrijden te kijken waarbij jezelf niet deelneemt.

Minpunten

Zijn dan ook nog minpunten bij deze game, jazeker. Een van deze minpunten zijn de personages, deze lijken super veel op elkaar. Zo heb je dr. Mario en Mario zelf, ze hebben alleen een ander pakje aan voor de rest zijn ze het zelfde. Dit is ook het geval bij young Link en Link, young Link is wat kleiner en heeft een andere pijltjes maar voor de rest is hij precies hetzelfde. Nog een punt om nader te bespreken zijn de platformen waar je op speelt deze vind ik niet zo goed uitgewerkt. Sommige kantelen soms maar verder zijn ze maar saai en eentonig.

Conclusie en beoordeling

dit is een meesterwerkje zeker een must-have voor je gamecube en zeker nu die voor 25euro te koop is.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • multiplayer
 • vele personages
 • trophies
 • vechtsysteem
 • Minpunten
 • personages lijken op elkaar
 • platfotmen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • jorisjox



  nee ik laat het wel bij me dsi

 • @Jorisjox

  Alhoewel ik je mening snap, is het misschien ook leuker om een betere motivatie erbij te zetten…

 • Hou je ds(i) maar :p. Die i-pod touch hype stelt niks voor, de games stellen niks voor en hij gaat veeeeeeeel te snel kapot (niet laten vallen).Mooi apparaat maar niet vergelijken met een handheld (gemaakt om te gamen).

  Hoeveel dsi's kun je kopen tov een i- touch? is het niet jorisjox?

 • Ik krijg steeds meer zin om een Dsi te kopen :P

 • Nintendo: Please zet een goede console neer volgende generatie, die naar mijn mening 2015 mag beginnen.

 • jorisjox heeft gelijk en killerservice een beetje met dat ipod touch snel kapot gaat

 • Wat een kutreacties hier zeg … -_-'



  Er komen heus wel meer games voor de DSi Shop hoor. Bij de Wii was het ook kalm in het begin.

 • Nintendo. <3

 • Ik zit zelf te denken om WarioWare Snapped! en Dr. Mario te kopen (als die laatste al beschikbaar is) als ik een DSi koop. Wat de iPod Touch niet heeft is namelijk die 1000 gratis Nintendo Points!

 • mixed mesagges: supër game! ;)

 • die nieuwe game voor de dsi vind ik helemaal niks,

  kheb hem gedownload, beetje zonde van mn 500 punten..

 • Hopelijk word het nog is wat dat dsi ware

 • Oke nice :)

 • Komt vast nog wel wat uit dit jaar en anders heb je altijd nog wat om op terug te komen.

 • @ Xian



  Nog altijd kalm, wat opstootjes, maar meer niet tot nu toe :P

 • Ja, maar de Virtual Console brengen ze wellicht ook naar de DSi Shop, dus …

 • Ja, misschien voor NES, SNES, GB(A) games

 • Alex the Kid owned de wereld!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren