1. Conflict Desert Storm 2 (PC)

Conflict Desert Storm 2 (PC)

Conflict Desert Storm 2: Back to Baghdad

Conflict Desert Storm 2 is de nieuwste game van de serie. Het verhaal en de game gaat niet meer over de allereerste golfoorlogen. Je taak is om koeweit te bevrijden van het Irakese bezet. In Confict Desert Storm 2 ben je een soldaat in een groepje van vier man. In het begin kan je uit twee groepjes kiezen "1st SFOD Delta" de Amerikaanse, en de Engelse "22D SAS". Wat jammer is, is dat het niet uit maakt welke je bent. Dus er zit geen variatie in die twee. Je moet je zelf zien te redden, en koeweit uit de handen van de Irakezen te krijgen. Dat kan soms nog knap lastig worden.

Een kijkje in de missie's:

In de missie's zitten veel variatie. Wat dus aardig pittig is voor zo'n oorlog spel als deze. Je zelf een baan vechten door de straten van 'Koeweit', iedereen uitmoorden of stil door de basis van de vijand kruipen om gevangen soldaten te bevrijden, dat zijn vooral de taken die je moet doen. In bepaalde gebieden krijg je de opdracht het aan te vallen en soms te verdedigen. Vooral bunkers moeten worden verdedigd. Je bent met vier man en door ze op de juiste positie te zetten kan je voor een goede verdediging zorgen. Dan moet je denken aan helicopters, tanks en vrachtwagens die moeten worden uitgeschakelt. Ik kan je aanbevelen dat, dat soms knap lastig is! Wat ook een moelijke opdracht is, is om alles te veroveren en het gebied veilig te maken zonder dat het alarm afgaat. Probeer dat maar eens te doen, want dat is verdomd moeilijk.

Het team:

In Conflict Desert Storm zit je dus in een team van vier man. Je kunt kiezen uit: "22D SAS" de 'Engelse' en "1st SFOD Delta" de 'Amerikaanse' groep. Zoals je eerder hebt gelezen zit er haast geen variatie in die groep. Enkel de soldaten met bewapening. Het team bestaat uit: John Bradley, Paul Foley,. Mick Connors en David Jones. Ieder heeft zijn eigen bewapening en eigenscahppen.

John Bradley is de groepsleider. John Bradley bezit een M-16 en hij vernietigd meestal de belangrijkste doelen op het veld. Hij moet ook vaak de rot klusjes doen, zoals met een camera een tank filmen om hem af te laten schieten. Ook kan hij sommige dingen doen die andere niet kunnen omdat ze geen benodigde spullen hebben. Het is vooral handiger hem de moeilijkste opdrachten te geven. Ook al kunnen de anderen het ook, is het handiger het hem te laten doen. Hij is beste van de groep dus het makkelijkst de klus te klaren.

Paul Foley is de man met de vaste hand. Zijn eigenschap en grootste spelcialiteit is het sniperen, wat af en toe wel onzettend spannend kan zijn. Wat net zoals in het echte leven is, is dat de sniper nooit de gun helemaal stil houd. Hier ook niet, daarom is het handiger om te liggen. Je hebt dan meer stabiliteit en kunt dus beter op het doel richten. Om de spanning nog meer op te laten komen, hoor je op een geven moment ook zijn hardslag die steeds sneller gaat kloppen.

Mick Connors is een beetje de macho van de groep en daarom heeft hij het sterkste wapen. Ook al is het niet helemaal precisie werk het enorme regen van kogels moeten toch wel het doel een keer raken. Maar hij kan overigens ook met een heleboel andere wapens overweg. Als hij een 'AK-47' of een 'AKSU' ziet liggen dan kan hij daar ook prima mee overweg. Let maar eens op als Connors achter een 'Irakees' wapen zit dat hij de meeste doelen mee treft.

David Jones is de exepert in overweging met expolsieven. Hij bezit daarom ook over het algemeen granaten, C4, mijnen en andere explosiven. Jones is de belangrijkste man na Bradley. Hij moet bepaalde doelen uit de weg ruimen zodat de rest van de groep er langs kan. Bepaalde gebouwen en bezittingen van het Iraakse leger moeten ook tot ontploffing worden gebracht.

Is het mooier en beter?

Eigenlijk hoort een 2e deel op het eerste gezicht mooier en beter te zijn. Het hoort een goede opvolger te zijn van wat het was. Aangezien de reclame van het spel laat zien dat er betere veranderingen zijn. Vooral de wapens, soldaten en voertuigen zijn en werken realisticher. Dat stond vermeld in het reclameblad. Maar is dat ook zo??

Wat wel waar is, is dat het grafisch er mooier uit ziet. Al is het maar te vinden in de objecten die in detail beter zijn uitgewerkt. Dat extra detail komt eigenlijk ook nog eens van het verbeteren van textures. Dus een echte grote verandering kan je het niet noemen. Dat het beeld er realistischer uit ziet, had ook gemogen. Vooral omdat het zich meer in steden afspeelt, dan in het vorige deel. De rotsblokken, kleine plantjes en zandvlakten zijn ook bijgewerkt, hoewel het eigenlijk niet zo nodig was omdat het spel zich toch haast in de steden afspeelt.

Over het geluid is niet veel te zeggen. De waarnemingen zijn nog net zo onaangenaam als in het vorige deel. Kortom de wapens schieten over het algemeen slecht. Dat komt vooral omdat de kogels zeer langzaam schieten. Het duurt namelijk 2 seconden om een afstand van 50 meter berijkt te hebben. Een lopende tegenstander te sniperen heeft geen zin, door de tamelijk trage kogels. Daarom is het het makkelijk voor de tegenstander om van de ene naar de andere kant te rennen, zonder zich van de regen kogels wat aan te trekken. Dat is ze zeer goed gelukt, heel realistisch!!

Spawnen:

Wat wel weer goed is gelukt is, is dat de 'AI' beter is dan in deel één. Je ziet namelijk de soldaten wel op elkaar wachten voor ze een aanval beginnen. Toch is er weinig te merken aan de verbetering van de 'AI'. Er is meer gebruik gemaakt van spawnpoints als in het eerdere deel. In het eerste deel speelde de missie's zich vooral af in de woestijn, waar je in grote afstanden met de vijand vocht. Nu je in het tweede deel meer in de stad zit, zijn de aanvallen veel dichterbij. Je zit dus bijna met je lip op de spawnpoints, die over het algemeen talrijker zijn.

In veel missie's gaat het daarom om van de ene naar de ander spawnpoint te gaan. Deze worden af en toe onderbroken omdat er helicopters of tanks op je pad staan. Vaak staan die op de meest onverwachte of idiote plekken. Nog irritanter is dat als je haast hebt en je iedereen rennend neerknalt zonder tacktiek dat je er ook nog goed vanaf komt. Kom je onverwacht een tank tegen, hoef je alleen maar een rookbom te gooien en met een 'anti-tank gun' het voertuig af te schieten. Dat is dan iets wat niet meer moeilijk is, dus ook niet meer uitdagender.

Gameplay:

De besturing kan soms knap lastig zijn. Met al die toetsen die je moet indrukken, is dat in het begin echt even wennen. Maar als je het uiteindelijk eenmaal door hebt, zit het toch echt in je. Hoewel het richten toch deels vanzelf gaat, is het soms toch nog moelijk het voormekaar te krijgen. Om even snel een rookbom te gooien heb je maar enkel de tijd. Want als de tegenpartij je gezien heeft is de ramp toch echt los gebarsten en krijg je alle rebellen en soldaten op je af. Wanneer je dus in je tas een wapen staat te zoeken gaat het gevecht gewoon door. Je moet dus heel snel zijn met het verwisselen van wapens en het pakken van een 'medi-kit'. De commando's die er in voor komen zijn in het begin even wennen, maar je hebt ze snel geleerd. Dat 'stay' en 'on me' is na een tijdje heel gewoon. Als je iemand naar rechts of naar links wil hebben, kost tijd. Je kan dan beter het soldaatje overmenen en hem zelf verplaatsen. Het is gewoon geen gebruikzakelijke commando.

De gebrekken:

Het gebrek van het gebruiken van tactiek is jammer. Je hoeft hier zowat alleen maar rond te knallen en denken is er niet echt bij. Er is eigenlijk tenopzichte van het eerste deel niets veranderd met de gameplay, alleen de 'AI' is wat bijgewerkt. Hoewel de gameplay van het eerste deel goed was, mocht er toch nog een verandering in het tweede deel komen.

Ook in het verhaal is niks veranderd. Eigenlijk speel je gewoon verder, na de laatste missie van deel één. Wat een hoop mensen toch in verwarring brengt. Er zit op dat punt geen variatie. Da's jammer. Wat wel een variatie is dat er minder missie's zijn dan in het eerste deel. Het zijn er maar 10. Terwijl deel één er 15 bezat. Wouw leuke variatie zeg! Dat is een derde minder, terwijl je wel de hele prijs moet betalen in plaats van een derde.

Wat ook jammer is, is dat er geen multiplayer voor op de 'PC' is. Ik had trouwens wel verwacht dat ze dat toe zouden voegen. Want een oorlogs game over het internet is niets nieuws. Dat had ik bij deze dus ook verwacht. Ook de 'PS2' bezit ook geen multiplayer, maar wel een 2 playerstand die het toch nog leuk maakt voor de 'PS2' liefhebbers.

Conclusie en beoordeling

Ik zelf vind het een aardig spel. Maar er zijn ook aardig wat minpunten. Vooral het schieten vind ik het ergste probleem. Hoewel ik het eerste deel niet heb, heb ik hem wel vaak gespeeld. Dus ik kan duidelijk een veranderingen zien. Het krijgt van mij een [b]7[/b] omdat het aardig wat minpunten bevat. Hoewel het toch leuk spelen is, zijn er echt dingen die je mist.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Graphics.
 • Variatie in de missie's.
 • Samengestelde team.
 • Spawnen.
 • De 'AI'
 • Minpunten
 • Gameplay.
 • Het terugkomende verhaal.
 • Missie aantal.
 • Geen multiplayerstand.
 • het schieten.
 • Haast geen denkwerk in het spel.
 • Geen verandering met het eerste deel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gruwelijk:)

 • Lol, neukende sims op youtube… fail.

 • Game komt 4 juNi. Niet 4 JuLi zoals in de tekst staat ;)  Lijkt me wel een leuke toevoeging. Voor de fans :)

 • En ik maar denken dat de sims 3 al lang uit was.

 • Nee dat was een andere sims 3

 • Sims 3 wordt best wel lache :)

 • Best leukie!

 • Grappig, beetje hetzelfde als de LBP feature.

 • Grappig, beetje hetzelfde als de SPORE feature.  Lijkt me geen onaardige game, voor de Sims dan.

 • Wat voor 'n' zooi wil je nou weer bij de Sims vastleggen? Een screenshot van je mooie landhuis is toch genoeg..?

 • kon dit niet ook al bij de sims 2?? alleen was dat dan nogal onhandig te besturen en de filmpjes waren niet trug te vinden :S

 • Haha, dat word wel lachen… :)

 • Ja wel geinig!

 • Wie speelt deze shit nou?

 • haha genoeg mensen geloof me;)

 • @ BJvW13  LOL, 'k heb ooit zo'n filmpke dat mijn zus gemaakt had gevonden.

  Echt belachelijk

  Maar vraag me niet meer waar…


 • How happy am I …

 • I'm overjoyed :)

 • YouTube en Facebook worden overspoeld door kutfilmpjes …

 • haha, LOL

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren