1. Warcraft III: Reign of Chaos (PC)

Warcraft III: Reign of Chaos (PC)

Vroeger toen ik nog een klein Master Chiefje was, was ik altijd heel creatief en een dromerig typ. Toen ging ik tekenen en kwamen er de meest mooie elven uit en soms ook de meest lelijke orcs. Nu heb ik eindelijk de kans om met mijn creaties te spelen, is dit me tegen gevallen of niet? Lees verder en kom erachter...

Het verhaal in een vogelvlucht

Het is een sequel dus het is logisch dat het verhaal verder gaat waar warcraft 2 is geëindigd. Maar voor de niet warcraftianen onder ons zal ik het even uitleggen... Lang lang geleden in een Azeroth hier ver vandaan... leefde alle elven, mensen, orcs in harmonie met elkaar. Todat de ondode kwamen en alles opschudden. Heel Azeroth is uit balans omdat hun er zijn. De 3 allianties moeten samen werken om ze voor eens en altijd op te ruimen. De ondode vergiftige alle fontijnen en de plaag strekt zich uit tot Lordaeron het land waar de mensen wonen. Arthas(de prins van het mensen) moet nu dus zijn volk van de plaag af helpen want de plaag zorgt ervoor dat alle dorpelingen in ondode veranderen.

singleplayer

De missies: je speelt de missies met alle rassen en het zijn ongeveer 7 missies per ras dus ongeveer 28 missies. Je volgt in de missies eerst met onze prins Arthas die zijn volk moet beschermen. Gevolgd door de undead, daarna de orcs en als laatste de elven. Al deze rassen worden door verhaallijn aan elkaar gekoppeld dus je hoeft niet bang te zijn dat je met een nieuw verhaal begint. En als het een beetje veranderd hoor je het van je eigen units in de missies want er zitten scripted dialogen tussendoor. Om de 3 a 5 missies zie je een beeldschoon filmpje gewoon op bioscoop kwaliteit(alias the lord of the rings). Die zouden op de echte next gens van nu nog niet op in-game beelden kunnen afspelen en toen was het 2003!! Dus de filmpjes zijn echt fenomenaal om te zien. De missies zijn erg gevarieerd de ene keer moet je een basis bouwen de andere keer niet. De andere keer moet je een raid beschermen de andere keer juist met een leger de vijand aanvallen. Natuurlijk nog veel meer varianten maar nu zie je dat er veel in Warcraft te beleven valt. Je hebt soms ook alleen een held(zie kopje warcraftiaanse helden) en daar moet je het mee rooien. Of je hebt een hele dungeon(of zelf doolhoven) met vijanden en jij hebt een klein legertje en moet je vrienden redden en daarna de baas verslaan(dit is niet zoals zelda totaal anders maar wel vet).En zo heb je nog een hele hoop andere missie soorten dus je verveelt je geen minuut!

Custom battles :Dit zijn gevechten tegen de computer je kunt uit een ruim aantal mappen kiezen en zelfs kun je er nog een hoop van het internet afhalen en van het battle-net(zie kopje battle-net). De computers kun je heel moeilijk zetten en heel makkelijk natuurlijk maar ik speel het spel nu al 3 jaar en heb nog af en toe moeite met zo moeilijke computer dit vind ik zelf een groot pluspunt. Het is niet zo lame als sommige strategie spellen dat de moeilijke computer gewoon meer grondstoffen hebben of al met een leger beginnen nee hij is gewoon zoals jij maar dan beter :p. De custom battles zijn echt super leuk en zullen je al uren aan de computer gekluisterd houden maar vond je dit al goed dan is multiplayer helemaal de hemel.

De warcraftiaanse helden

Elk ras heeft 3 helden die allemaal compleet andere mogelijkheden en looks hebben.Ze hebben allemaal 4 magisch krachten 3 gewonen magische krachten die je als je level omhoog gaat dat je ze kunt verbeteren,(maarlieft 2 keer kun je het verbeteren dus je kunt een aanval op level 3 hebben behalve de beste aanval die je op level 6 kan die kun je niet upgraden) en 1 final move die echte super goed is. Deze helden kunnen het verlies of de winst van het gevecht heel erg beïnvloeden want als ze op een hoog level zijn kunnen ze gemakkelijk een legertje van de vijand aan. Maar niet zo sterk dat ze een hele basis kunnen slopen zo blijft het spel heel uitgeblanaceerd. Je moet ook zorgen dat ze niet dood gaan want dan zal het er slecht voor je uitzien(je kunt hem nog wel bouwen maar hij kost meer geld omdat ie sterker is). Een level 10 held(maximum) kan echt flink huishouwen bij de vijandelijke legers. Maar soms is het niet handig om de vijand aan te vallen voor experience omdat hij/zij sterker is dus heeft blizzard er iets op bedacht.Bij alle mappen zitten computer gestuurde tegenstanders(creeps)die verdedigen belangrijke gebouwen(neutrale gebouwen)of ze beschermen een goud mijn. Ze laten ook items vallen die je held kan dragen en kan gebruiken bijvoorbeeld een teleporteer item dat je meteen naar je hoofdbasis getelporteerd word.Door deze items heb je ook weer tal van mogelijkheden om je vijand te verslaan.

De rassen

De rassen verschillen enorm veel van elkaar. De looks zijn totaal anders

blizzard heeft voor elk ras een totaal andere kleuren palet gebruikt. Elk ventje is uniek met ook zijn unieke aanvallen dus het is niet zo dat een orc vechter(grunt) hetzelfde is als een undead(ghoul) of elf vechter(hunteres).Ze zijn op zo veel verschillende dingen verschillend levens , aanvalskracht , magische aanvallen en kosten en het is zo met elk ventje. Het is ook heel verschillend per ras wat voor soort units je kan maken de orcs zijn meer melee gasten , de elven meer ranged/air, de undead melee/air en de humans zijn van alles. Toch door deze verschillen is alles heel goed uit gebalanceerd. Nooit heb je een potje verloren en je zegt die elven zijn beter dan orcs. Het is gewoon heel eerlijk. Als je dacht dat helden alleen speciale aanvallen konden heb je het mis elk ras heeft magische ventjes die speciale dingen doen.Ieder ras heeft er ook net zoveel en ze zijn ook ongeveer even goed. Je hebt zoveel verschillende units dat je veel verschillende tactieken kunt toepassen dus geen een potje is hetzelfde.

De multiplayer/battle-net

De multiplayer van de game houd me zelf na 3 jaar spelen me nog in zijn greep ik blijf het maar spelen waarom het is gewoon weg fantastisch.Je kunt een clan maken ,een gewone game spelen (ffa,1v1,2v2,3v3).Je kunt met een online toernooi meespelen en geld verdienen, clan battles houden , lekker chatten , of een custom game spelen (deze functie kun je gebruiken om online te trainen zonder dat er iets in je profile staat van win of lose, of voor onze creativelingen een eigen map maken want je krijgt een map editor bij de game)!!! In deze map editor kun je spel regels veranderen terein maken natuurlijk eigen ventjes maken !!! Dus ook van die rare orcs die je tekende op je 6de.

Kortom dit is gewoon een van de beste strategie spel en ik vind dat het in blad goud mag opgenomen worden in de hal van strategie spellen.

Conclusie en beoordeling

None

Voor alle strategie fanaten of warcraft fans gewoon kopen als je hem nog niet hebt hij ligt nou nog maar voor 20 euro in de winkel dat is echt geen geld.
9,7
Score
97
Score: 95
 • Pluspunten
 • rassen goed uitgebalanceerd
 • veel mogelijkheden
 • kunt het lang spelen
 • cartoony look
 • online
 • muziek
 • Minpunten
 • graphics achterhaald

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmm niet veel bijzonders.

 • Zit wederom niks voor mij tussen. Heb gelukkig nog zat andere games om te spelen.

 • Rock Band 2 wordt het denk ik voor mij…

 • geen boeiende week .(mei wordt wel leuk ,fuel ,ofp )

  alleen ik kan geen kopen .wil een drumstel kopen

 • Niet veel bijzonders ^^  Jullie moeten die release van The Conduit trouwens nog veranderen, hij staat voor 24 april maar hij komt 26 juni pas :(((

 • Riddick is nog best wel vermakelijk volgens mij. Vooral de remake van het origineel dat erbij zit is sowieso al tof. :)

 • Riddick natuurlijk!

 • Hoewel ik normaal niets van film-licenties moet hebben en al helemaal niets van Vin Diessel hoor ik zoveel lovends over die game dat ik die denk ik toch maar ga halen. Als de Edge hem hoog beoordeeld (en die gasten zijn nooit nep-positief) dan moet het toch wel heel wat zijn.

 • ConAir heeft Riddick al een tijd! :o Heeft moeilijke trophies dat spel

 • Rustige week weer voor mij :)

 • Daarnaast zat de stageperiode van Thijs er sinds vorige week officieel op en hebben we inmiddels een vervanger in de vorm van Chris, voor de meesten beter bekend als Sir Chrisalot.

  Bij deze: Chris gefeliciteerd! :D

 • Riddick =]

 • RIDDICK!!!! en zit ook wel te wachten op de impressie van mafia 2

 • Ik kijk ook wel uit naar de impressie van Mafia 2

 • Vrijdag komt toch Battlestations: Pacific uit ?? :D

  dat staat vermeld op de site van Nedgame teminste.

  En bij IG staat mei ?!?

 • Dat heb ik nog nooit meegemaakt, een Moto GP '08 game die uitkomt in 2009. Noem hem dan anders…  Riddick is de meest vette titel.

 • niks deze week

 • booooooooooooooooooooring

 • Riddick!

 • Ben idd wel benieuwd wat Riddick gaat doen. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren