1. Tony Hawk's Pro Skater 2 (PS1)

Tony Hawk's Pro Skater 2 (PS1)

Wat doe je als ontwikkelaar als je een bijna perfecte skate game maakt?Je verbetert de minpunten en voegt er iets nieuws bij toe.

Maar levert dat dan niet een perfecte skate game toe?

Story mode

Net zoals in deel 1 is het weer de bedoeling om videotapes te halen door middel van opdrachten te voltooien.Je begint in een warenhuis en eindigt in een wedstrijd waarin je pro word. Waarin je in deel 1 maar 5 opdrachten per level had, heb je in dit deel tien opdrachten.de opdrachten variëren van de skate letters halen tot een high score halen.dit alles binnen een tijdlimiet van 2 minuten.als je genoeg opdrachten heb afgerond, mag je naar het volgende level.na een paar levels te hebben gehad moet je een competitie doen waarin je eerste, tweede of derde moet worden.daarmee verdien je medailles.vervolgens moet je weer door een paar levels heen en opdrachten voltooien.vervolgens komt er weer een competitie die een stuk moeilijk is dan de vorige, het tempo wordt door de game heen moeilijk en er wordt verwacht dat je haast niet meer valt.je fouten zijn te zien in de eindscore, die drastisch omlaag gaat, ook al was je run zo goed.

Daarna volgen er weer een paar levels waarbij de skate letters hoger en moeilijker geplaatst zijn.ook moet je een hogere score halen.waarneer je alle levels doorgeworsteld hebt wacht er nog maar een competitie voordat je het spel met jou poppetje hebt uitgespeeld.

Na een tijd oefenen haal je net aan de derde plaats.Je bent blij en denk het spel te hebben uitgespeeld.forget it!je moet voor elke competitie eerste staan, maar dan vooralsnog ben je nog niet helemaal klaar, pas waarneer je elke opdracht uit heb gespeeld ben je op de 100%.Dit betekend dat je allemaal extra's krijgt waaronder nieuwe skaters.

Graphics

Deel 1 had al aardige Graphics maar toch is dit deel mooier.Enkele effecten zijn er bij gedaan die in het eerste deel nergens te bekennen waren.Hierbij moet je denken aan sneeuw en vuur wat soms van je deck af komt als je grind.En sommige dingen hebben gewoon iets meer detail.Een verbetering, waar iedereen tevreden mee was.Met namen de skater's hebben wat meer detail.Ook hebben ze geprobeerd de skater's iets vloeiendere bewegingen te laten maken.De trucks zien er dan wel wat beter uit, maar als je poppetje zijn of haar balans verliest valt het om als een boek naar de afgrond.Kleine details die voor de rest geen invloed hebben op de score.De menu’s zien er wat opvallender uit waardoor alles bij elkaar iets mooier is ten opzichte van het eerste deel.

Geluid

Er is gekozen om rap en rock muziek voornamelijk in de game te stoppen.Ondanks dat er maar (ongeveer)15 liedjes in zitten, zijn de nummers zeker leuk, van bekende bands als alien ant farm en linkin park.15 liedjes is weinig, maar bijna elk nummer is goed en er is altijd een optie om het uit te zetten.Waarneer een skateboarder van zijn deck af kukelt hoor je een schreeuwende en scheldende skater.Of de geluiden door de skater´s zelf zijn ingesproken weet ik niet, maar er zit weinig variatie in de auw en aah geluiden.Ook kan je instellen op welke schaal je de muziek wil hebben en de val-geluiden.Of het special trick geluidje aan of uit zetten.

Overige modi

De skater waarmee jij de story mode hebt voltooid heeft een skateboardfilmpje achtergelaten.

Wanneer je alle filmpjes wil hebben moet je met elke skater de story mode opnieuw uitspelen om zo alle filmpjes te unlocken.

Ook zit er een make a park mode in waarbij je je eigen park kan bouwen.met de paar voorwerpen die je hebt kan je niks leuks maken dus aan die optie heb je weinig.daarnaast kan je ook met zijn 2en allemaal spelletje doen.Denk aan tikkertje of king of the hill.Deze multiplayer modus zorg voor een hoge replay waarde en is heel leuk om te doen met vrienden.Daarnaast kan je altijd nog gewoon vrij door het level heen skateboarden alleen moet je dan weer om de 2 minuten stoppen, wat de pret wel een beetje wegneemt.daarnaast kan je in elk level je skills proberen te verbeteren die je dan kan opslaan.

Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe lang je manuel was(in seconde).

een van de special trucks.

Beter dan het eerste deel?

Om maar gelijk door de bocht te komen: Ja. Het is namelijk allemaal iets beter uitgewerkt dan het eerste deel.Zo kan je nu op meer dingen trucjes doen, zijn er meer trucs beschikbaar waaronder de manuel waarmee je combo’s kan maken.

Graphics is de serie iets vooruit gegaan, zoals je bovenaan al las.

Ook nieuw in dit deel is het gebruik van ‘special trucks’. Dit zijn de relatief moeilijkere trucs die er een stuk mooier uitzien.Special trucks kan je alleen doen als je special meter vol is.wat je gemakkelijk kan doen door wat trucks te landen.De special trucks hebben ook invloed op je score omdat die veel meer punten waard zijn.De levels verschillen niet erg ten opzichte met de voorganger waardoor je een’het lijkt allemaal een beetje op elkaar effect’ krijgt.

Hiermee bedoel ik dat het eerste level in deel een ook een fabriekshal had.

Het tweede level is in allebei de Tony Hawks een school, natuurlijk zijn het 2 verschillende scholen maar toch is het thema steeds het zelfde.Een klein gemis in deze game is het missen van een origineel level.Als extra zijn er 2 geheime levels die je op een of andere manier moet zien te proberen unlocken maar deze zijn verreweg van origineel en ikzelf vond ze persoonlijk saai.wat je overhoudt is een game die zin voorganger overtreft qua Graphics, trucks en story mode.Vernieuwing is haast niet te bekennen wat het grootste minpunt is.Maar wie verandert er dan een game die bijna perfect is?

Conclusie en beoordeling

None

[b]Wat doe je als ontwikkelaar als je een bijna perfecte skate game maakt? Je verbetert de minpunten en voegt er iets nieuws bij toe. Maar levert dat dan niet een perfecte skate game toe?[/b] Bijna, door het gebrek aan orginaliteit en de weinige muziek is het net niet dé perfecte skategame.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • meer trucks, betere gameplay
 • competities
 • player modi
 • Minpunten
 • gebrek aan orginaliteit
 • leuke muziek, maar weinig

Dit artikel delen

Over de auteur

jappo welkom

Reacties

 • nou, ik moet het nog zien hoor.

 • vet maar kunnen ze fallout 3 gaan overtreffen?

 • ZALIG

 • Juisssssssssssssst dit is the good shit!! Iemand hier in bezit van een tijdmachiene?

 • @ WhiteDwarf: Inderdaad, het zou best leuk kunnnen zijn, maar ik weet het ook nog niet, hoewel Fallout 3 natuurlijk \"De Shit\" is, om maar even iemand te quoten :')

 • Obsidian is niet echt de ultieme top-ontwikkelaar, maar met de juiste engine en mankracht kunnen ze er vast wat leuks van maken.  En Bethesda kan zelf mooi aan The Elder Scrolls 5 bezig. :)

 • Hm, ik had liever nog een fantastische RPG game gezien in een ander jasje.

 • Geef mij maar gewoon The Elder Scrolls V…

 • Iets om in de gaten te houden dus

 • ok we kunnen er dus waarschijnlijk vanuit gaan dat de game zich afspeelt in Nevada en hoogstwaarschijnlijk in Las Vegas

 • Kijk er al naar uit. Fallout 3 was mijn eerste RPG en dat heb ik me niet beklaagd :)

 • Las Vegas, NICE!!!

 • ben benieuwd, maar denk zelf dat het iets te snel is na Fallout 3. maar tog grote kans dat het wel nog ff een paar keer uitgesteld wordt.

 • For a minute I thought that Fallout 3 newest DLC would be located at Las Vegas. To bad it ain't like that, would have been cool to see such vibrant city in ruins.

 • ik weet het nog niet ik wil meer zien/horen/lezen

 • Ik dnk dat het warschijnlijk gewoon Fallout is in Las Vegas.

 • lijkt me erg nice, alleen nog een beetje vaag natuurlijk ;)

 • ik hoop dat het even goed of zelfs beter dan fallout 3 wordt

 • Tijd om deze game te volgen! Hopelijk doen ze wel iets beter dan het vervolg van KotOR, die game zoog vergeleken met zijn voorganger.

 • Was de stad Las Vegas niet omgetoverd naar New Reno in deel 2?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren