1. Black (PS2)

Black (PS2)

BLACK

Ey mensen dit is mijn eerste recensie op Insidegamer. Ik had deze recensie vandaag al gemaakt maar toen ik het ging submitten werd de cookie verwijderd. Dus is er niets binnengekomen. Daarom begin ook weer opnieuw aan de recensie van BLACK.

Het verhaal

Het verhaal is simpel. Je bent een geheime agent en je wordt verhoord door de autoriteiten. Je vertelt hun wat er gebeurt is door middel van het spel te spelen. Je moet tegen een terroristen organisatie vechten. Je probeert een persoon op te pakken die "Lenox" heet. Hij heeft volgens het verhaal van het spel een aantal aanslagen gepleegd over de hele wereld. Het spel is daarom eigenlijk gebasseerd op een Hollywood film, eigenlijk kunnen wij zeggen dat het één van de eerste Hollywood games is.

De omgeving

De omgeving in dit spel past er goed bij. Je kan bijna van iedere object gebruik maken om je vijanden mee te verslaan. De omgeving is ook zeer groot. Je doet er ongeveer een uur over om door het level heen te gaan. Het kan natuurlijk sneller maar dat ligt dan aan de gemiddelde gamer. Verder is niet alles kapot te krijgen zoals meeste het zeggen. Je kan wel veel kapot maken maar niet alles. Toch is het wel goed dat sommige dingen niet kapot gaan want dat is soms noodzakelijk tijdens sommige gevechten.

De artificial intelligence

De A.I. van de characters is zeer goed geprogrammeerd, alhoewel ik het toch niet had verwacht wegens de tijd die verspilt is aan de wapens in het spel. De A.I van de characters zal uitgelegd worden in secties die je hieronder kan zien:

De BLACK-team:

De BLACK-team heeft een goeie A.I.. Dat kan je zien tijdens de gevechten in BLACK. Ze bewegen goed mee en weten zich goed schuil te houden voor de vijanden. Ze weten ook waar ze op moeten schieten. Wat wel soms van pas kan komen is, is dat ze onsterfelijk zijn. Ze zijn dan altijd naast je om je rugdekking te geven en het is ook beter want zo hoef je je niet te concentreren op twee dingen, want dat is bijna onmogelijk als je tegen je vijand zit te strijden.

De vijand:

De vijand is goed georganiseerd. Zij weten ook wat ze moeten doen als je hun nadert. Ze bewegen niet dom zoals in andere games. Bijvoorbeeld als je recht voor hun staat dan blijven ze ook schieten en proberen ze ook de kogels te ontwijken, bij andere games is dat niet het geval want ze gaan dan namelijk op de vlucht slaan wanneer je recht voor hun neus staat. Ze weten ook hoe ze moeten richten. De sniper en de RPG-drager zijn ook soms heel erg moeielijk te vinden omdat zij zich goed verstoppen maar daar is er een speciale strategie voor die ik nu niet ga vertellen. Verder weten zij ook hoe zij gebruik moeten maken van de objecten. Wat ook goed uitgewerkt is, is hoe zij de granaten ontwijken. Ze springen dan snel weg en waarschuwen hun team-genoten, ze rennen ook gewoon vaak weg en bukken dan achter een object.

De wapens

Hier is het meeste tijd aan verspilt. De makers van dit spel wouden de wapens zo realistisch maken dat het hun gelukt is. De wapens in dit spel hebben zelfs meer polygonen dan in de auto's van Burnout! De wapens zijn zeer goed gedetaileerd en zien er ook heel erg realistisch uit. De klepjes en de touwtjes die aan de wapens hangen bewegen ook mee. Verder glinsteren de wapens mee in de licht in de omgeving, dus de straaltjes zie je mooi op je schatje schijnen. Verder kun je alleen maar drie wapens dragen die hieronder gesorteerd zijn:

Primaire wapen

Secundaire wapen

Granaat

Je kan de Primaire en de Secundaire wapen veranderen door wapens te vinden over de hele level. De granaat kan je niet vervangen door andere munitie. Je kan het alleen weggooien op je vijanden.

De multiplayer

Wat ik een pluspunt vind in dit spel is dat er geen multi-player functie is. Ja, je leest het goed ik ben daar blij om! Waarom vind ik dat een goed punt, dat vragen jullie zelf nu af. Nou ik ga het jullie vertellen.

1) De consoles kunnen het niet aan!

2) Wat nou als het gebracht zou worden op de PC? Dan zouden de onderhoud zeer duur zijn want je hebt een stabiele server nodig hebben die alles goed stabiel houd zoals de explosies en al. Je moet dan ook een super machine hebben want het vergt nogal een hoop van je geheugen af. Maar voor de mensen die toch koppig zijn is het wel goed gemaakt door de destructieve omgeving.

De graphics

Hier hebben veel mensen over zitten praten. Of het mogelijk zou zijn om die graphics te draaien op die consoles. Het is inderdaad waar, daarom is dit spel ook een van de beste games ooit. Maar eigenlijk stelt het aan de andere kant ook niet zo veel voor. Als je bijvoorbeeld dicht bij de muur gaat staan dan kan je meteen zien welke delen eruit te schieten zijn en je ziet ook dat de textures niet zo goed gedetaileerd zijn van dichtbij. Maar dat hindert opzich niet. Wat mij wel hindert is hoe de characters soms bewegen. Je ziet ze gewoon letterlijk glijden! En dat vindt ik toch wel heel erg jammer. Wat ik trouwens net zei over dat je lijnen op de muren kunt zien geldt dan ook alleen voor de muren! De tanks en de wagens zijn wel goed gemaakt en dat geldt ook voor de schademodel! Het is alsof de object daadwerkelijk explodeerd!

De gameplay

De gameplay is goed bewerkt in dit spel. Je kan makkelijk bewegen en de omgeving hindert niet. De HUD in dit spel is ook niet slecht. Het is precies goed op maat gemaakt zodat je de omgeving goed kunt bekijken. Het enige nadeel in het spel (Mijn opinie) is dat je niet kan springen, maar opzich hindert dat niet want je hoeft eigenlijk nooit te springen. Het ergste fout in dit spel is dat je niet kunt saven bij iedere checkpoint. Je kan alleen saven wanneer je de level uitspeelt! En dat is heel erg want je doet ongeveer 45min over een level en stel je voor de elektriciteit valt uit, je moet nodig naar de W.C en je kleine irritante buurjongen drukt extra op de resetknop. Dan heb je al je tijd toch verspilt of niet soms! Maar verder is alles wel okay in dit spel.

Ik hoop dat deze recensie een goeie recensie is! Als dit goed beoordeelt wordt door de gamers dan zal ik meer recensies gaan typen in Insidegamer!

Conclusie en beoordeling

Een must have voor iedere FPS lover met een console van Sony of Microsoft! Het is ook een super game! Een Hollywood game!
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Geen multiplayer
 • Graphics
 • A.I.
 • Minpunten
 • Textures van dichtbij
 • De manier hoe de characters in het spel bewegen (Glijden).
 • Kan niet saven bij checkpoint

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • :'(

 • Ik blijf het lullig vinden voor de mensen die er veel tijd in hebben gestoken.

 • Neeeeeeee, daar gaan al m'n characters.

 • Dan zullen mensen na 6 jaar een nieuwe hobby moeten zoeken. Erg zuur als je het mij vraagt.

 • Ik zeg: de server files openbaar maken zodat andere mensen private servers kunnen beginnen. Als ze er toch niks meer mee doen, laat dan anderen het doen.

 • hahaha dit is dus de game die in GUcomic's steeds bij die zapper sta.


  btw wel kut voor de peeps en hun toons

 • @Ldawg

  Waarschijnlijk zijn er al private servers, maar zo niet dan moeten ze dat wel doen ja.

 • Nooit leuk om te horen, ook al ken ik deze titel niet. :P

 • Best wel hard voor de mensen die al sinds 2004 spelen.

 • Nog nooit van gehoord, maar erg spijtig voor de mensen die het altijd gespeeld hebben :O

 • Altijd jammer als er een MMORPG stopt!

 • erg spijtig voor de mensen die het spelen, maar had er zelf ook nog nooit van gehoord?!  wordt het nog door mensen hier gespeeld?

 • nooit van gehoord maar erg jammer. Toch lang vol gehouden, 6 jaar

 • idd jammer maar ik speel het niet:P

 • Jammer. Legendarische game. Speel het al eeuwen niet meer, maar goeie herinneringen o/

 • Ik speel het niet maar toch heel erg zielig van Ubisoft.

  Ik bedoel al die mensen die er zoveel tijd in hebben gestoken..

 • Jammer.

  Ik vraag me ook af hoe een game als World Of Warcraft over 10 jaaris. Ze kunnen toch niet eeuwig op dat grafische niveau blijven hangen. Tuurlijk, rekening houden met mensen die geen snelle PC hebben is mooi, maar ooit houdt het op.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren