1. Black (PS2)

Black (PS2)

Ontwikkelaar Criterion kan meer dan botsgames met hele snelle auto’s maken. Althans, dat probeert men te bewijzen. BLACK laat namelijk een totaal andere zijde van de Britse ontwikkelaar zien. Geen racegame, maar een shooter. Geen multiplayer, maar enkel singleplayer. De succesfactoren van de Burnout serie hebben de conversie wel overleefd en bepalen ook in BLACK de gameplay. Maak je klaar voor een heftig avontuur in Oost-Europa waarin geen enkele vijand gespaard wordt.

Het verhaal

In Black speel je een supergeheime Amerikaanse overheidssoldaat die geen enkele richtlijn heeft om zich tegenover te verantwoorden. Jij speelt onderdeel van de ‘Black’ eenheid, de meest geheime veldcommando’s die er bestaan en je zult overal ter wereld problemen moet oplossen die een bedreiging kunnen zijn voor de Verenigde Staten. In Black is deze dreiging te vinden in het Oosten van Europa en jij wordt dan ook met een eenheid van deze geheime commando’s naar de plaats des onheil gestuurd om de verantwoordelijke terroristen uit te schakelen en de veiligheid voor Amerika te waarborgen.

De wapens

Heel veel grote en stoere wapens (je kunt er maar 2 tegelijk meeslepen net als in Halo)

om zoveel mogelijk tegenstanders mee af te knallen.

Deze wapens zitten er in Black:

AK-47

raketwerper

Uzi

Shotgun

granaat

pistool(demper)

sniper

De omgeving

in de omgeving gebeurt overal wel wat, Boomstroken, auto’s, olievaten en enorme benzine tanks vliegen de lucht in.De omgevingen zijn rauw en grauw, maar dit is een prima sfeer voor in de game.Alle objecten in de omgeving zijn op te blazen of omver te knallen.Dus achter een houten schot dekking zoeken heeft dus geen zin.Je bezoekt onder andere een haven en een zwaar bewaakte grensovergang. Daarnaast zijn er talloze vergane steden, waar in iedere hoek wel een vijand schuilt. Pluspunt van deze nauwe locaties is dat er genoeg objecten te vinden zijn die je in je voordeel kunt gebruiken, zoals gastanken, oude auto’s en gestalde vrachtwagens.

De graphics

De grahics zien er goed uit als je een goeie computer hebt.

De graphics in Black zijn erg mooi ook De wapens zijn erg gedetailleerd.

Dat komt omdat ze de zelfde enige gebruiken als die van burnout.Toch zitten er enkele details, waar je aan kan storen. Zo blijft een lijk keurig liggen op de plek waar hij is gevallen ook al explodeert er een granaat direct naast hem.

Het geluid

Black is ontworpen om te klinken als een Hollywood actiefilm.

Als je de soundtrack hoort moet je denken aan:een grote actiefilm.

Het meeste wat je hoort is wapeneffecten en kogelinslagen daartussen door hoor je nog wat stemmen.vooral met een dolby 5.1 klinkt het natuurlijk schitterend.

multiplayer/online

hier kan ik kort over zijn

Geen deathmatch, of capture the flag,helemaal niks.

Conclusie en beoordeling

None

Black is een geweldig schiet-spel. Maar jammer dat er geen multiplayer in zit.Hopelijk komen ze ook met een pc-versie
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • goeie graphics
  • goeie geluiden
  • alles kan kapot
  • Minpunten
  • niet online
  • geen multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren