1. SSX On Tour (PSP)

SSX On Tour (PSP)

Snowboarden en Skiën? Hmm…ik ben nou echt alles behalve de handige jongen op ski’s, laat staan een snowboard! Dat was een van de gedachten die door mijn hoofd vlogen terwijl ik naar het PSP rek keek. Toch maar gekocht, anders had deze recensie er natuurlijk niet geweest, en ik zeg het je nu al het is een pareltje.

Eerst maar eens even de drie G’s behandelen

Gameplay

Ik ben nou niet echt fan van die kleine ronde thumbstick links onderaan, geef mij maar gewoon een viertal pijltjestoetsen en ik ben blij. Maar jammer genoeg was dit bij SSX niet het geval, ik moest er aan geloven en de thumbstick gebruiken. Maar na nog geen tien minuten spelen vond ik het al niet meer erg. Het geeft mij gewoon een heerlijk gevoel om van die berg af te razen, thumbstick of niet.

Natuurlijk is het net als bij elke SSX zo dat er tricks moeten worden uitgehaald en dat gaat best wel erg lekker met de “kleine” handheld van Sony. Het was bij mij in het begin nog zo dat wanneer ik begon te zweven ik maar wat op de toetsen ramde en hoopte dat het een mooie combo van tricks zou worden. Later krijg je het vanzelf onder de knie en kan je de trick die je bedoelt uithalen.

Graphics

Tja daar kan ik niet veel op aanmerken. Dat ziet er allemaal leuk uit! Al naar beneden glijdend op ski’s of board kom je weinig grafische fouten tegen, natuurlijk kijk je soms door een berg heen of glijd je “door” een boom of bord heen maar verder is het allemaal heerlijk.

Een eigenlijk wel gave toevoeging aan de game was de stijl van het hele spel. Het is net een kladblok, behalve durende de game zelf wanneer je de piste af gaat, is het eigenlijk gewoon een velletje met wat erop geklad. Dat vind ik dan ook weer een leuke toevoeging!

Geluid

EA trax, daar ben ik nooit fan van geweest (let op IK vind ze wat minder, dus ga straks in de reacties niet zeiken dat JIJ ze wel goed vind) en ook in deze game zijn ze weer van de partij. Voor de gene die zich geheel hebben ontsloten van de EA games van het laatste jaar, EA trax zijn meestal nummers van bandjes waar ik nog nooit zoveel van heb gehoord die op zich wel leuke nummers maken. Dus dat vind ik een nadeel. En verder is er weinig te zeggen over de effecten, want het enige wat je wel is hoort is het omvallen van een boom of zoiets als een lawine in de verte. Daarom kan ik wel zeggen dat ze goed zijn, maar koop de game niet voor de mooie effecten. (wie zou dat überhaupt doen?)

Details

Een enorm pluspunt aan deze game vind ik toch zeker dat je waar je ook ben, op de piste of in de gebieden waar je beter niet kan gaan skiën overal is er een enorme hoeveelheid aan details. Zo kan je de blaadjes aan de bomen tellen, oh nee nou lieg ik. In ieder geval, als ik een game heb waarbij er zoveel detail wordt gebruikt, gaat mijn hart al snel sneller kloppen!

Career

De career in deze game bestaat eigenlijk gewoon uit races rijden in bepaalde klassen en daarmee medailles halen. Als je het goed doet zul je steeds hogerop komen op de leaderboard. Natuurlijk zijn er ook Items vrij te spelen.

Zoals vele al is opgevallen kan je nu niet meer over de berg van race naar race scheuren. Het is nu gewoon een race uitzoeken uit een lijst en daarmee proberen een medaille te halen. Dat vrije rijden is voor mij ook een vet nadeel ik had het toch graag gezien.

EA en zijn lijstjes

Zoals je misschien al is opgevallen, EA gebruikt de laatste tijd in zijn games vaak lists waarbij je hogerop moet klimmen. Ook dit is het geval bij SSX, ik heb er niks optegen maar het voelt onderhand zo standaard. Kom weer een met wat nieuws EA!

Conclusie en beoordeling

None

Hij heeft 2 van de drie G's mee namelijk Gameplay en Graphics en dat vind ik de twee belangrijste dus het is een zeer gave game!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Gameplay
 • Prachtige details
 • Minpunten
 • Geluid
 • EA's lijstjes die ook in deze game terug komen
 • vrij van race naar race scheuren

Dit artikel delen

Over de auteur

TT

Reacties

 • Silent Hill Shattered Memories komt ook voor de PSP en PS2 uit, dus die ga ik voor een van beide kopen (ik denk de PS2 versie).  En verder hoop ik op een nieuw Silent Hill deel voor de PS3, want dat moet toch echt te gek worden!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren