1. LEGO Star Wars (PS2)

LEGO Star Wars (PS2)

Lang geleden in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan…

Iedereen kent het wel. Het bekende zinnetje van de Star Wars saga. Er zijn al verschillende spellen van Star Wars uitgebracht en ze worden ook steeds minder origineel, maar een tijdje geleden kwamen de ontwikkelaars van Traveller’s Tales met een wel heel origineel Star Wars spel. De eerste trilogie, gemixt met een vleugje LEGO.

Het verhaal

In Lego Star Wars: het computerspel speel je de belangrijkste dingen van Episode 1, Episode 2 en Episode III na. Je speelt bijvoorbeeld de podrace en het gevecht met Darth Maul uit Episode 1 na, maar ook de veldslagen uit Episode 2 na. Ook waren er levels uit Episode 3 en dat is raar, want die is nog niet eens uit. Je krijgt dus een voorproefje.

Dexters Eetcafé

Je begint in het eetcafé van Dexter op de planeet Coruscant, de hoofdstad van de republiek. Dexter kent namelijk alle helden en schurken. Vanuit Dexters eetcafé zie je vier deuren. Een deur is pas open. Deze deur laat naar Episode I. Als je level 1 uit de eerste Episode uitspeel kan je ook door twee andere deuren. Eentje lijdt naar Episode 2 en de ander naar Episode 3. Als laatste heb je nog een deur die open gaat als je speciale extra’s heb gekocht bij Dexter. Elke Episode heeft 6 levels. Er zijn dus in totaal 18 levels in dit spel. Ook kan je naar buiten. Daar staan alle voertuigen die je hebt. In elk level zitten 10 legobussen verstopt. Als je die legobussen verzamelt krijg je een schip. Een leuk extra-tje is dat als je van een level bijvoorbeeld maar 5 legobussen hebt, je ook halve schepen op het plein ziet staan.

Vrij spelen

Je moet elk level eerst als verhaal uitspelen. Je krijg hierbij 2 personages waarbij je er eentje bestuurt. Soms kan je andere personages in het spel overnemen. Dit doe je met het driehoekje. Als je een level uit hebt gespeeld, kan je het daarna nog eens spelen. Je kiest dan voor vrij spelen. Je krijg dan een lijst te zien met al je vrijgespeelde personages. Je kiest dan een hoofdpersonage, en de computer kiest dan nog meer personages voor je, die je nodig hebt in dat level. Als je in het level op R1 of L1 drukt verander je van personage. Alle personages hebben een speciale vaardigheid, en op die manier kan je sommige dingen pas doen, bijv. alle legobussen verzamelen.

Personages

In dit spel zitten een heleboel personages. 30 in totaal. Dit zijn alle personages uit de 1e trilogie. Van droids en klonen, tot jedi’s en sith’s Sommige personages speel je vrij. Andere moet je bij Dexter kopen. Een leuke extra is dat je vrijgespeelde en gekochte personages rondlopen in het café. Alle personages hebben een speciale vaardigheid. Sommige kunnen poorten openen, sommige hebben de Force en weer andere kunnen extra hoog springen. Hoe meer personages je hebt vrijgespeeld, hoe meer je kan doen bij de optie Vrij Spelen.

Graphics, gameplay en geluid

De graphics in dit spel zijn niet zo heel goed. Soms kan je niet eens door een raam kijken en het zicht is ook niet zo ver. In de bossen op Naboo bijv. kan je niet onbeperkt ver kijken. De gameplay werkt wel goed. Het wisselen met de personages werkt lekker en de puzzels zijn leuk om te doen. Alleen heel erg makkelijk. Het geluid is echt geweldig. De geluiden van de Lichtzwaarden en de blasters klinken net echt, evenals de voertuigen. Een ding is niet goed, en dat is dat er geen stemmen in het spel zitten. Dit mis je vooral in de filmpjes.

multiplayer

de multiplayer is in dit spel echt speciaal. Je kunt niet tegen elkaar spelen, zoals bij de meeste spellen. De co-op mode is juist weer extra goed. In elk level loop je rond met (minimaal) 2 personages. Je bestuurt er altijd eentje en de computer de andere, maar als je een tweede controller aansluit, bestuurt speler 2 de tweede personage. Dit kan op elk gewenst moment in het spel. Als speler 2 het zat is kan hij ook zo weer stoppen. De computer gaat dan weer verder.

moeilijkheidsgraad

Hier stuitten we op een hele erge minpunt. Het spel is namelijk heel erg makkelijk. Dit komt doordat het spel gemaakt is voor de jonge gamers. Vandaar ook de multiplayer. Dit hebben ze gedaan, dat als de jonge gamers moeite hebben met een level, er een ouder ofzo de tweede personage over kan nemen en kan helpen. De puzzels zijn extra makkelijk gemaakt, doordat de dingen waar je de Force op moet gebruiken ofzo, van legostukjes zijn gemaakt. De puzzels zijn hierdoor te makkelijk. Hopen dat ze dat bij Lego Star Wars II: the original trilogy verbeteren.

Dus onthoud het:

Lang geleden in een sterrenstelsel ver, ver van hier…

Conclusie en beoordeling

None

dit is een leuke game, vooral voor de jonge gamers, met de echte Star Wars Sfeer(dit komt voornamelijk door de personages en het geluid)Het spel is alleen veel te makkelijk en daardoor het je hem snel uitgespeeld.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • vele personages
 • geluid
 • co-op
 • vrij spelen
 • Star Wars Sfeer
 • Minpunten
 • te makkelijk(geen minpunt voor de jonge gamers)
 • graphics

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • gaaf, ben benieuwd!!!

  ze hadden het laatst ook al over een patch waarbij je de flame warthog online zou kunnen gaan gebruiken (en nog wat aanpassingen)  dat wordt weer vet, komt er wat meer variatie!!!


 • vet, heb er wel zin in  maar ze mogen de AI van de units eerst wel eens verbeteren

 • Informatie over de gamemodes zoals die hier staat klopt niet. Foute voorlichting (A)

  Reinforcements krijg je namelijk zelf steeds nieuwe units, maar weet je niet wat je krijgt.

 • Ook iets bekend van nieuwe maps? Want ik speel continu met mijn vrienden en krijgen continu de zelfde maps (zijn er maar 3 met 3vs3 :()

 • Moet hem nog altijd eens wat meer spelen online. Heb er al wel een paar potjes opzitten maar het irriteerde me mateloos dat de AI het niet overneemt van een speler die de game verlaat. Dan vallen al zijn resources weg, basis weg, units weg, geen extra pop cap. Voor de rest vind ik het online vrij vermakelijk, erg basic en meestal is het gewoon select all troops attack maar daarom niet minder leuk.

  Deze dlc zal wel weer betalend zijn, haal hem sowieso niet in dat geval.

 • als ze er een paar nieuwe maps bij doen (vooral voor 3v3) dan mogen ze er een prijsej aan koppelen anders vind ik dat het gwoon gratuit moet zijn

 • kicke. hoop alleen dat het nie te duur word mar ut zal wel weer 600 of 800 points gaan koste

 • vet

 • awesomeness

 • breng liever een goede halo game uit :(

 • Ik blijf hopen op een PC-versie!

 • Leuk weer betalen voor nieuwe shit

 • Dat is goed nieuws

 • Ik wil een campaign expansion,maar dit is ook goed

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren