1. ICO (PS2)

ICO (PS2)

het o zo mooie spel, sommige prijzen het de hemel in en de andere catogorie vind het troep. Laat ik die gene zijn, die zich bij de eerste catogorie aansluit. Maar waarom is dit zo,n goed spel? ten eerste de spel opzet is nog maar weinig op de playstation 2 te vinden. Zelfs zo weinig dat ze het spel opnieuw produceren. maar wat is er dan zo goed aan dit spel... Dat kan je in m,n Recensie lezen

Het verhaaltje Je word gevangen genomen door drie rare mannen in zwarte kepen. Zij zijn de gene die je naar dat kut kasteel brengen waar je uit moet ontsnappen, en ja dit is niet zo simpel als het lijkt, je komt namelijk Yorda tegen een meisje . Het ergste is ze kan niks bij elk opstapje moet je haar omhoog helpen. Elke keer zijn er monster die haar het liefst de keel door willen snijden. Kortom zie het maar als een britney spears zij kan ook niks en wij willen haar ook het liefst de keel doorsnijden.

Potje vechten Jaja je komt ook monsters tegen in dit spel. Jammer genoeg zijn dit niet goomba,s uit mario. Maar een soort zwarte dementors die uit zijn op Yorda! in principe biedt dit weinig variatie. Doordat er geen einbazen zijn. toch is dit leuk uitgewerkt ze komen namelijk uit grote zwarte holen. En ja als je wijf er eenmaal in zit, probeer haar er dan nog maar een uit te krijgen.....

Graphics Grafisch is het spel echt tha bomb het ziet er ongeveer net zo uit als de gemmidelde game. Soms zelf nog wel beter, en dat van een spel dat uit 2001 komt. De sfeer druip er echt van af kortom je word helemaal opgezogen in de game. Het lijkt wel een gamers sprookje, Alleen deze keer word het niet door je oma vertelt maar beleef je het zelf. echt dit spel is grafisch okee zoals ik al zei.

Gameplay Tja toch een klein foutje in deze master game, de besturing ligt een beetje stroef in de hand. Hier een klein voorbeeldje, je springt met het drie hoekje zodat je aan een riggel hangt daarna moet je nog een keer op het driehoekje drukken en de linker analoge joystick omhoog zodat hij op de riggel staat. Natuurlijk een beetje voorbaardig voor een game uit 2001 maar toch beschouw ik dit als minpuntje. Verder is de besturing wel goed je hoeft maar op L1 te drukken, en dan kan je allemaal dingen doen met Yorda bijvoorbeeld haar optrekken en haar aan de hand nemen.

Minpunten Minpunten bij deze game zijn er niet zo veel behalve de speelduur. Al naar een luttele 10 uur gamen zie je het eind in zicht en naar vijf uur krijg je het zwaard al. Ook is het kwa omgevingen niet zo super je doet vaak makkelijke puzzels. Slechst enkele laat je brein kraken. En ook de gameplay is niet al te soepel maar dat heb je waarschijlijk al gelezen. Verder is deze game een echte must-have voor de adventure fans.

pluspunten Ach ja de game is natuurlijk al hartstikke oud daarom is vrijwel alles wel zo.n beetje goed aan deze game, grafisch is het natuurlijk perfect. En hetgene waar EA nog wel eens problemen mee heeft is "organaliteit".

Conclusie en beoordeling

None

Deze game is gewoon tha bomb.
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • orgineel
 • graphics
 • puzzelen
 • Minpunten
 • gevechten soms lastig
 • aan de korte kant

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vind het jammer dat ze de wiimotes niet gelijk zo hebben gemaakt, het hele idee is zo een stuk beter…

 • Geld verdienen!

 • Nice!

  Dan zijn mensen iig niet verplicht om Wii Sports 2 te kopen, en kunnen ze toch korting krijgen op het accessoire.

  Ik zeg: WIN! :D

 • wii motion plus lijkt me wel leuk

  alleen ik kan prima zonder……..

 • Ik vind dit wel fijn want bij die sportspellen is het vaak onnauwkeurig

 • wie kan er nou niet blij van worden? betere besturing is altijd goed!

 • Zolang ze er maar niet extra voor gaan vragen.

 • Ik koop toch Wii Sports 2, dus …

 • Eindelijk een redelijke golfgame  Deze ga ik iig toch niet kopen, mn moeder koopt Sports Resort wel.

 • Ik hoor mensen klagen dat Nintendo de wii mote meteen had moeten voorzien van de motionplus vanaf het begin. Maar dit was toen nog veel te duur en dan was de Wii ook veel duurder en minder succesvol.  Ik vind Motionplus een leuke oplossing. Waar je weer naartoe kunt leven.

 • nou moet sega de wii-speak ook maar met the conduit bundelen

 • @ Hierboven  Liever niet heb hem net al los gehaald O_O  @ rw1  Is het toch weer de moeder die een Wii-game koopt, hehehe.  @ Webreal  Dan was het duurder om hem te maken en ze wisten toen natuurlijk nog niet of de Wii succesvol genoeg zou zijn daarvoor… Minder succesvol was hij er niet geworden denk ik hoor ^^  OT: Ik vind dat ze het wel veel eerder hadden moeten uitbrengen, ze wisten twee jaar geleden ook al wel dat de Wii succesvol genoeg was :'). • Nee, technologie was toen nog in een ontwikkelingsfase. Dan zou de wii in elk geval van pas met pasen of de zomer gekomen zijn misschien zelfs de volgende kerst om consumenten tevreden te stellen. Dus dan had je wel een wii met betere motion, maar had je er uiteindelijk langer voor moeten wachten en had je er meer voor moeten betalen.  Nintendo is in vele ogen het gierige bedrijf dat het slim aanpakt om je geld binnen te sleuren, maar dat is natuurlijk niet zo. Ja, ze verdienen op een gierige manier hun geld. En ja ze pakken het slim aan. Toch brengen ze telkens updates van hun product wat het gebruiksvriendelijker voor ons maakt en daarnaast zijn hun een ervaring rijker. Ik weet zeker dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan aanpassingen voor je wii net als wiimotion plus.

 • Hebben ze wel een smoes om de game een stuk duurder te laten zijn.

 • @ maik4ever

  Dat is niet zo. De game zonder Motion+ is 50 euro, en mét Motion+ 60 euro.. los kosten die dingen 20 euro. Erg handig vind ik dit want ik il toch sowieso die tennisgame én WiiSports Resort. Dan heb ik er gelijk twee :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren