1. Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)

Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)

Pokémon, wie kent ze niet? De afgelopen tien jaar zijn er al diverse Pokémon spellen uitgekomen. Zo kwam eerst Pokémon Blue en Red uit wat een ware rage werd. Nintendo zag dat ze met Pokémon goud in de handen hadden, zo volgde een tekenfilm en ruilkaarten. Pokemon Blue en Red waren meteen gigantische successen in alle continenten van de wereld. Vervolgen zoals Yellow, Gold, Silver, Crystal, Ruby en Sapphire volgden al snel en werden net zoals de eerste twee delen erg goed verkocht. Nu komt Nintendo met de remake van Blue en Red, genaamd Pokémon Fire Red en Leaf Green. We gaan terug naar Pallet Town waar het allemaal begon.

Gotta catch 'em all

Jij, speelt opnieuw de jonge knaap die de grootste en beste Pokémon trainer wil worden. Wanneer je op het punt staat het dorp te verlaten, wordt je tegengehouden door professor Oak. Hij was vroeger zelf Pokémon trainer maar is daar nu veels te oud voor, en vraagt aan jou om zijn droom te vervullen, namelijk alle Pokémon vangen. Hij laat je kiezen uit drie Pokémon, te weten Charmander, Bulbasaur en Squirtle. Ook geeft hij zijn kleinzoon een Pokémon mee, die vastberaden is om een betere Pokémon trainer dan jij te worden. Nadat je je eerste gevecht achter de rug hebt, trek je de wijde wereld van Pokémon in.

Je droom is om allerlei Pokémon te vangen en deze sterker te maken in gevechten. Dit kan door andere trainers uit te dagen of wilde Pokémon te verslaan. Onderweg zul je Gyms moeten verslaan om badges te verdienen en om zo toegang te krijgen tot de Pokémon League.

Omdat we het verhaal al kennen van deze klasssiekers heeft Nintendo er een paar nieuwe gagdets toegevoegd. De leukste vind ik de VS Seeker. Dit handige apparaat laat zien, wanneer je hem aanschakelt in de buurt van trainers, welke trainers een re-match willen. De Teachy TV geeft je de mogelijkheid om dingen te leren om een goede trainer te worden. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe tegen een Pokémon moet vechten etc. Ook nieuw is de Fame Checker. Nu kan je nu bijvoorbeeld zien aan een Gym leader wat zijn favoriete Pokémon is.

Graphics

Qua graphics is deze game gelijk aan Ruby en Sapphire. Elke boom, gebouw of stuk gras is voor geen haar veranderd. Nintendo heeft de zelf engine gebruikt als Ruby en Sapphire. Maar het is leuk om de Pokémon in kleur te zien waar je zes jaar geleden mee begon. Ook zijn er enkele kleine details toegepast. Als je jouw Pokémon een nieuwe TM aanleert, dan zie je een kort filmpje waarin een schijfje uit een rol komt en naar je Pokémon toegaat.

Replay

Elke Pokémon game kun je over en over spelen en dat is niet anders bij Fire Red en Leaf Green. Alweer is het assortiment aan Pokémon zo groot, dat je kunt blijven spelen, mede door de toegevoegde eilanden. De VS Seeker zorgt ervoor dat je niet enkel in bossen en grotten moet gaan vechten, maar dat je ook terug tegen trainers kunt vechten. Vroeger was het zo dat je het na een tijdje beu was om constant tegen wilde Pokémon te vechten die niet veel experience points opleveren. Kortom, de replaywaarde is dik in orde!

Wireless adapter

Nog zo'n reden om deze Pokémon game te kopen is dat je gratis de Wireless Adapter erbij krijgt! De Wireless Adapter is het nieuwste linksysteem dat Nintendo ontwikkeld heeft. Met link cables is het altijd een beetje frummelen, terwijl dat bij de draadloze adapter niet zo is. De Wireless Adapter is een apparaatje dat elke speler op bovenop zijn GBA (SP) moet aansluiten. Dankzij het kliksysteem, gaat je adapter er zonder moeite in en hij zit muurvast. Helaas mag je maximaal drie meter van elkaar afstaan anders werkt hij niet. Dit is niet veel, maar het is wel beter dan het infrarood poortje dat de GameBoy Color vroeger had. De Wireless Adapter krijg je niet alleen bij Pokémon Fire Red en Leaf Green, je kunt hem ook apart kopen voor 22,95 euro.

Wanneer je naar het Pokémoncenter gaat, heb je de keuze uit twee rooms. De eerste room heet 'Union Room', de tweede heet 'Pokémon Cable Club'. In Union Room kun je Pokémon ruilen en vechten met vrienden. De Pokémon Cable Club kun je gebruiken om Pokémon van je GBA versie over te plaatsen naar Pokémon Colosseum voor de GameCube.

Conclusie en beoordeling

None

De eerste keer dat je een Pokémon game ervaren hebt kan natuurlijk niet overtroffen worden door een zoveelste Pokémon game. Toch is Nintendo er goed in geslaagd om deze remake te porten naar de GBA. De formule is compleet hetzelfde als bij de andere Pokémon games. Dit zou misschien sommige GBA gamers afschrikken om de game te kopen, maar de gratis Wireless Adapter verhelpt dit dan weer. Ik heb me alleszins al een tijdje geamuseerd met deze game, en dat kon nog wel even duren.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Oude Pokémon
 • Lang avontuur
 • Minpunten
 • Gameplay verouderd
 • Weinig verniewing

Dit artikel delen

Over de auteur

Ash

Reacties

 • deze game gaat zuigen op de psp maar ik kruis mn vingers :p

 • We weten nog helemaal niet hoe het gaat worden, maar benieuwd ben ik zeker wel!

 • ben benieuwd

 • Da's wel tof! Beetje God Of War achtig op de PSP denk ik.

 • Een goede titel op de PSP kan geen kwaad, dus hopen :)

 • Hopelijk word het iets.

 • Lijkt mij wel leuk voor de console, zie er nog niks in voor op de PSP.

 • Toevallig heb ik gisteren het boek gekocht. Het spel heb ik echter nog niks van gezien.

 • @blitsmeister: nice! Een van de beste Europese werken ooit!

 • psp krijgt er weer een hoop vette titels bij dit jaar. dat mocht eindelijk ook eens wel

 • Ben benieuwd, hopelijk weer een toffe titel voor de PSP!

 • Speelbaar op het toilet??

  de medewerkers van insidegamer besteden wel veel tijd aan gamen zeg.

 • Ik ben erg benieuwd!

 • Laat maar komen.

 • Yeah! :D geen Devil May Cry, maar wel Dante's Inferno! :)

 • Source material is super, ik kijk uit naar de game :D

 • ik wil gameplaybeelden :).

 • @ Gamerguy

  ze zijn een stukje van de naam vergeten want het is officieel insidetoiletgamer. :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren