1. Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Xbox)

Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (Xbox)

Het voortbestaan van de Republic hangt aan een zijden draadje. De enige hoop voor de Republic is een Jedi die in ballingschap is… Die Jedi, ben jij…

Het lot van de melkweg, is in jou handen…

Gettin’ started

Je begint, net zoals in deel 1, met het kiezen van je klasse. Kotor II kent de volgende klasses:

Jedi Consular; Meesters van de Force.

Jedi Sentinel; de meest gebalanceerde Jedi en is goed met zowel de Force, als ook vechten.

Jedi Guardian; Meester van de Vechtkunst.

Na jou keuze te hebben gegeven moet je jou personage een aantal eigenschappen meegeven. Dit varieert van de basis dingetjes als kracht en wijsheid, tot medische eigenschappen, aanvalstechnieken zogenaamde ‘Feats’. Hiermee bepaal je wat je wel en niet kan. Ook moet je Force powers toedienen. Hierover straks meer…

Het Verhaal

Een paar jaar na de gebeurtenissen van Kotor I zijn bijna alle Jedi uitgeroeid door de Sith, met de bedoeling om dood en verderf aan te richten in de melkweg. Natuurlijk is het aan jou om dit te stoppen. Er is 1 probleem: De Sith zitten achter je aan…

Kotor II neemt je mee op een reis langs vele planeten waaronder Dantooine en Tatooine. Tijdens jou reis zul je vele personages ontmoeten en er zijn er een aantal die jou zullen volgen op deze reis.

Volg je eigen pad…

Tijdens het spel moet je veel keuzes maken die alles om jou heen zullen beïnvloeden. In gesprekken kan je kiezen uit verschillende soorten antwoorden die verschillende gevolgen zullen hebben voor jou personage.

Kies je er bijvoorbeeld voor om mensen te helpen en eerst een andere oplossing te zoeken dan te vechten, zul je steeds meer naar de ‘Light Side’ trekken. Men ziet je dan als een nobel persoon en jou medereizigers zullen jou ook zo zien en veranderen met je mee.

Kies je er echter voor om mensen niet te helpen en is jou manier van onderhandelen het gevecht aan gaan, zul je steeds meer naar de ‘Dark Side’ trekken. Je veranderd in een wreed persoon en je vrienden zullen met je mee veranderen.

Force Powers

Force Powers zijn krachten die door je door de Force te gebruiken kunt toepassen. Er zijn veel Powers die je kunt kiezen, maar ze zijn afhankelijk van jou.

Een Light Jedi kan bijvoorbeeld alleen Powers kiezen die passen bij een Light Jedi. Dit zijn dingen als: Heal, Force Storm, Force Shield en Stun Droid. Allemaal krachten waarmee je óf jezelf helpt óf iets mee uitschakeld of verstoord.

Wil je echter iets doden met de Force, dan zul je voor de Dark Powers moeten gaan. Natuurlijk kunnen alleen Dark Jedi over deze krachten beschikken. Je kunt dan bijvoorbeeld een bliksemschicht op een groepje vijanden ‘vuren’ om ze zo te doden. Ook kun je ze met een andere kracht laten stikken. De krachten die je als Dark Jedi kunt gebruiken zijn dus veel wreder…

Wapens en bescherming

Je hebt keuze uit vele soorten wapens en bescherming. Van zwaarden tot blasters, van Jedi robe tot enorm sterke harnassen, het zit er allemaal in. Ook zijn al deze attributen helemaal te upgraden.

Maar waar het natuurlijk eigenlijk om gaat zijn de Lightsabers, en die zitten er natuurlijk ook in. De Lightsaber is hét wapen van een Jedi. Net als de rest is dit lichtzwaard helemaal te upgraden tot jou ideale moordwapen.

Graphics en sound

Kotor II draait op dezelfde engine als deel 1 en dit is wel te zien. Niet dat het er slecht uitziet, want dit is zeker niet het geval, maar het had allemaal wat beter gekunnen. Het geluid echter is van hoge kwaliteit. De muziek is geweldig en de overall sound is heel goed. Vooral met een mooi boxsetje komt alles heel mooi over. Top!

Conclusie en beoordeling

Al met al is Kotor II een heel goede game. Het verhaal is goed, en kent veel onverwachte wendingen. De game speelt heel lekker en gaat overal diep op in. Kotor II ademt op elk gebied het Star Wars sfeertje uit en dit is, voor zowel de fans als de niet-fans, goed nieuws…
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Diepe gameplay
 • Lang en goed verhaal
 • Star Wars sfeer
 • Geweldige sound
 • Vechten met een lightsaber...
 • Minpunten
 • Graphics kunnen beter...

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vet;D Kunnen we eindelijk bellen op een handheld, gebruik het toch niet, maar toch zou het een vooruitgang zijn. Het zou echter wel een raar gezicht zijn, iemand met een ds aan zijn oor.

 • Dat zou wel erg handig zijn. Ik zou het interessant vinden.

 • Bummerrr! Maar even serieus, bellen op een mobiel wordt nog het minst gedaan op zo'n ding en dus gaan we maar bellen met onze handhelds? Waar gaat deze wereld heen?!

 • Ik ken echt niemand die het stoer zou vinden om on-the-go met een DS tegen het gezicht er ook nog eens tegen te praten.

 • Leuke extra dan maar denk ook niet dat veel mensen het gaan gebruiken

 • ik zou het ook niet gebruiken, maar het zou wel erg leuk zijn dat het kan!

 • @Wereldkeep  we kunnen al bellen met een handheld met de psp dus zo vooruitgang is het nou ook weer niet

 • Ze zouden dan ook gelijk die DS Headset die bij de Pokémon spellen wordt gebruikt een extra steuntje kunnen geven.

 • @Collin, kan dat? :O Heb mijn PSP al een hele tijd niet gebruikt, als ik hem gebruik, gebruik ik hem ook alleen om te gamen.

 • ik zou het wel gebruiken

 • Ik zou het ook gebruiken, waarom niet als het er op zit?  Ik denk wel dat dit op de Dsi Lite (ofzo) zal uitkomen….

 • Wat moet je ermee?! Bellen met een handheld :|  Een handheld is om te gamen, eventueel voor wat muziek en filmpjes. Maar niet om mee te bellen, internetten en dat soort zaken.  Voor mobieltjes geld het zelfde. Een mobiel is ook niet om te gamen.


 • @ Camality en Wereldkeep  Je hoeft hem toch ook niet tegen je gezicht te houden :')

 • Nokia N cage Anyone??

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren