1. De Sims 2 (PS2)

De Sims 2 (PS2)

Je verhuisde naar SimCity. Je bouwde een huis, wat je uitgebreide tot een architecturaal meesterwerk vergelijkbaar met de Eiffel toren en de toren van Pisa. Je gooit de beste feesten op de planeet en je bent vreselijk populair. Je Sim ging op hot dates en ontmoette zo zijn echtgenote. Je ging met jouw groeiende familie op vakantie. Je kocht een huisdier. Je stuurde je Sim Studio Town in en werd zo de grootste superster die SimCity ooit heeft gezien. Nadat dit je ging vervelen, kon je met je familie nog voor Harry Potter spelen.

Na tallozen uitbreidingen van The Sims kwam EA vorig jaar op te proppen met The Sims 2. Hoewel dit enigszins vreemd klinkt na talloze add-ons, het is zeker niet vreemd dat EA nu aankomt met de consoles versies.

Het concept is simpel. Maak een Sim, kleed hem aan, bepaal wat zijn persoonlijkheid is, help hem om zijn dromen en ambities na te jagen en zorg ervoor dat zijn nachtmerries en angsten geen waarheid worden. Om The Sims 2 geschikt te maken voor de consoles heeft EA wat aanpassingen gedaan. Of deze aanpassingen goed zijn uitgepakt lees je in deze recensie.

De grootste verandering ten opzichte van de pc-versie is de verhaalmodus, wat sommige al kennen van The Sims op de consoles. In deze modus creëer je eigen Sim, door te kiezen door een vrouwelijk of mannelijk personage. Met een druk op de knop rolt er een personage uit die je dan zelf verder kan aanpassen. Denk hierbij aan haarkleur, huidskleur, kleding, tattoo’s en sterrenbeeld etc. dit kun je allemaal zelf bepalen. Daarna kies je een ambitie, zo heb je romantisch, rijkdom, kennis, populariteit, creatief.

Nadat je klaar bent met je Sim, wordt je Sim voor een huis neergezet, waar je direct kan beginnen met je Sim’s ambities. Zo zullen deze in het begin nog simpel zijn zoals, stap onder de douche, maak een maaltijd klaar, later in het spel zullen ze steeds moeilijker worden. Verder zul je relaties moeten aankoppen met Sims om niet eenzaam te worden en om bepaalde promoties te bereiken. Dit is gelijk het saaiste onderdeel van the Sims 2. Uit een lijst met opties kun je kiezen of je met een andere Sim wilt praten, beledigen, een mop vertellen, een grap uithalen, versieren enz. Wordt jouw interactie goed in ontvangst ontnomen dan verdien je relatiepunten en vice versa. Zo kun je dus afhankelijk met de door jou gekozen interacties een beste vriend(in) of een aartsvijand erbij krijgen.

In het begin is het leuk om naar de gesprekken tussen twee Sims te kijken maar na een uur of twee beginnen de animaties aardig te vervelen.

In de verhaalmodus ben je vooral bezig om jouw Sim gelukkig te houden en zijn ambities te vervullen en zijn angsten te voorkomen. In het begin is dit nog simpel, omdat je maar over één Sim de controle hebt. Hoe verder je in het spel komt hoe meer personages je zult moeten besturen. Al deze personages moeten eten, slapen, zich amuseren, een sociaal leven hebben, naar hun werk gaan en hun ambities vervullen. Dus zul je moeten opletten dat ze de dingen op de juiste tijd doen. Want reken er maar niet op dat jouw Sim vanzelf naar de wc gaat, nee die laat zich gerust leeglopen op de dure vloerbedekking.

Om terug te komen op de ambities en angsten van een Sim. Afhankelijk van de keuze zal jij jouw Sim’s ambities vervullen en zijn angsten verkomen. Zo willen sommige Sims promotie maken. Meerdere relaties met Sims hebben. Weer andere worden blij van het maken van een schilderij of van het jammen op een gitaar. Zo heb je gouden en platina ambities. Als je een platina ambitie vervult krijg je wenspunten wat op ten duur ervoor zorgt dat je nieuwe voorwerpen vrijspeelt. Vervul je een aantal gouden ambities dan komt er een nieuwe locatie vrij waar je dan heen kunt verhuizen.

De console versie is ten opzichte van de pc-versie erg versimpeld. Zo kun je niet meer een eigen gezin starten en worden de Sims ook niet meer oud. Om dit enigszins goed te maken heeft EA er de mogelijkheid om je eigen gerechten te maken er in gestopt. Als je de koelkast opent komen er allerlei verschillende ingrediënten te voorschijn die je kunt pakken om een maaltijd samen te stellen. Sommige maaltijden kunnen ervoor zorgen dat je Sim een bezoek aan de wc brengt, verliefd wordt of tijdelijk veel kennis opdoet.

Toch komen er rare en storende dingen voor in SimCity. Zo stottert het spel regelmatig, geluid loopt niet overeen met de gebeurtenissen en menu’s reageren traag. Ook reageren de controls vaak niet zoals jij zal willen.

Conclusie en beoordeling

None

The Sims 2 op de consoles is geen directe port van de pc-versie, maar is daarvoor speciaal aangepast. Daarbij zijn enkele dingen gesneuveld, maar om dit enigszins goed te maken komt EA met de ‘stel je eigen maaltijd samen’ op te proppen. Leuk is de optie om samen met een vriend te spelen, maar door de onlogische controls en het haperende scherm gingen we al snel terug naar The Sims: Bustin Out. Als je The Sims 2 op de pc al hebt is dit absoluut geen reden om The Sims 2 op de consoles te kopen daarvoor is het te versimpeld.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Verhaalmodus
 • Vereenvoudige besturing
 • Minpunten
 • Storende fouten
 • Versimpeld

Dit artikel delen

Over de auteur

Ash

Reacties

 • Nou, misschien wordt het toch nog beter.

 • Bagger spel,  ik heb het 2 maand gehad maar weer doorverkocht. Zelfs mariokart is nog beter dan dit spel (lol), nu maar afwachten wat FUEL gaat doen. Hopenlijk toch nog een leuke racegame dit jaar

 • Ik wacht op het formule 1 spel van Codemasters. Elke dag volg ik het forum, en hoe meer details ik krijg, hoe blijer ik word. Als ze hun beloftes waarmaken (zeker kwa realisme) kan dat nog wel eens heel erg goed gaan worden. Daarnaast is er eergister aangekondigd dat de releasedatum een dezer dagen bekend wordt gemaakt.  http://community.codemasters.com/forum/showthread.php?t=340638

  Het is een behoorlijke lap tekst, maar ik werd er erg vrolijk van!  Edit: Zojuist is bekend geworden dat dit jaar alleen de Wii en PSP-versies uitkomen, omdat het voor de 360 meer tijd vergt.. Dan moet het wel een topgame worden, anders ja… koop ik hem alsnog:P
 • euh iets specifieker graag?

 • Online had ik altijd het probleem dat mijn auto als een gek over het circuit zwabberde en ik was veel sneller dan mijn opponents, dit is nu met de patch gelukkig opgelost :)

 • killzone heeft ook een nieuwe patch (1.24)
  INSIDEGAMER??

 • Patch of niet, het blijft een middelmatige game.

 • @ Mats  F1 komt voor de Xbox 360 pas in 2010.

  En voor de PSP en PS3 eind 2009.. (Helaas)  Peace
 • Yes, eindelijk de langverwachte patch, hoewel de game zonder de patch ook al prima te spelen is. Hopelijk verloopt het online gedeelte nu wat beter.  @Killer_gamerz en profox77: Drukken jullie maar mooi weer NFS of iets in die richting in je Xbox. Race Pro is alleen voor bikkels.

 • ik ben benieuwd

 • ik vind t geen slecht spel.dat is ook een onzin claim.het enige is dat de eerste 2 moeilijkheids graden wat simpel zijn ,en de laatste dan weer te pittig.er is geen goede opbouw.dat is mijn enige punt van kritiek.de race modes zijn in orde.niks wereldschokkends ofzo maar voldoende.het racen zelf is goed uitgewerkt. en de graphics zijn niet echt next gen te noemen,dus eigenlijk 2 puntjes van kritiek.online zit t ook goed. wat kun je dan aan voeren als echt slecht in deze racer ?? volgens mij niks,buiten dat t niet je ding is ofzo.maar zeg dat dan en niet dat de game slecht is want dat klopt gewoon niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren