1. Paper Mario: The Thousand Year Door (NGC)

Paper Mario: The Thousand Year Door (NGC)

Paper Mario op de nintendo 64 heb ik niet gespeeld maar wou deze game zeker een kans geven. Maar is deze sequel de moeite waard of niet? Lees de recensie en kom het te weten.

Het verhaal: Princess Peach heeft een schatkaart naar mario gestuurd en mario onze avonturier wil die schat natuurlijk vinden. Maar als Mario aankomt in de stad blijkt dat onze Peach weer gevangen genomen is maar nu niet door bowser maar door wie? Mario komt er snel achter dat ie crystal stars moet verzamelen om de thousand year door the openen voor de schat en Peach te vinden maar zal het hem lukken dat ligt aan de speler zijn kwaliteiten...kortom het verhaal is flinter dun net als papier :D.

Marioaanse grappen/dialogen: Wat echt leuk is aan deze game is als je voordat je het spel speelt al wat Mario kennis hebt want die loodgieter word wel steeds voor aap gezet. Er zitten heel veel goeie grappen in het spel en de dialogen zijn echt geweldig. De dialogen zijn heel spits en droog geschreven net zoals papier(behalve toiletpaier dan). Voor de spelers die dit niet zoveel aan vinden zou ik dit spel niet aanraden want zeker een helft van het spel is dialoog. Maar voor de mensen die veel mario spellen spelen is dit een feest van herkenning.

Paper Mario moves:Op een geven moment in het spel kom je een schat kistje tegen en als je de sleutel erin stopt een zwart spookje eruit laat komen die je vervloekt zo vergaard onze paper vriend zijn moves. Mario heeft een hoop paper moves om simpelen puzzels op te lossen hij kan in een papieren bootje/vliegtuigje veranderen , door smalle kieren lopen en zichzelf oprollen. Maar hiermee zul je ook hele complexe puzzels tegen komen maar je hoeft je geen zorgen te maken die zitten er niet heel veel in dus je hoeft niet bang te zijn dat je vast komt te zitten.

Partners : Mario hoeft ditmaal niet in zijn eentje Peach te redden, hij heeft een hoop partners die hem helpen op zijn avontuur. Ook de partners hebben een hoop speciale moves om puzzels op te lossen en vijanden in de pan te hakken. Zoals toadette die kan vijanden scannen en zo weet je dus de zwakke plek van die vijand dit is weer een replay value om alle vijanden(en dat zijn er nogal wat) te scannen. Of je heby flurrie een spook die kan blazen zie je bijvoorbeeld een stukje papier muur los zitten kan zij het eraf blazen etc etc.Je hebt veel verschillende partners dus dit zorgt ervoor dat je je niet zo snel verveelt wat betreft battles en puzzels. De partners kunnen niet net zo als Mario level up gaan door experience maar ze moeten door een vreemd gasje in de stad sterker worden gemaakt maar de man doet dit niet zomaar je moet hem speciale items voor in de plaats geven. Dit geeft veel replay waarde want soms heb je nog die papier kracht nog niet om hem te krijgen en dan moet je weer terug naar het doolhof om het alsnog te halen. Wat ook nog veel replay waarde geeft is dat er speciaale partners die je niet hoeft te hebben om verder te komen ook nog gaat unlocken dit kost veel tijd maar is zeker de moeite waard. Ook kun je alle 80 badges vinden en kopen dit alles bij elkaar levert nog wel 10 uur extra gameplay op.

Gevechten: Deze worden altijd in een soort arena/theater waar ook publiek bij zit.Je doet de gevechten om en om en je partner vecht natuurlijk ook mee.Dus eerst val jij met mario aan dan je partner dan de vijand(en) maar je kunt ook doen dat je partner eerst aanvalt. Dit geeft veel mogelijkheden voor de tactiek die je gaat toepassen om de vijand te verslaan. Je kunt meestal door een juiste knoppen combinatie extra schade doen. Maar dit is niet alles want als je nou extra schade doet dan komt er meer publiek en helpt het publiek jouw door bijvoorbeeld items naar je te gooie of een koekepan op de vijand te gooien maar het kan ook zijn dat het publiek tegen je keert. Je kunt natuurlijk ook verdedigen als je op het juiste moment dat de vijanden je aanval de juiste knop inhoud dan kun je hem zelfs nog meer damage doen maar je kunt ook een hele beurt in verdedigings mode blijven. Je krijgt natuurlijk na elk gevecht experience die je als je genoeg hebt level up gaat dan kun je ervooor kiezen om meer hartjes kracht te krijgen(health) of meer bloem kracht te krijgen(speciale aanval kosten) of je kiest ervoor om meer badges te kunnen dragen dus je kunt je eigen mario krijger maken!!

Items : In deze Mario rpg(als je dit nog niet wist) heb je natuurlijk items maar geen normale items maar speciale mario items!!!Zoals een bloem die vuurspuwt of een paddenstoel die mario herstelt. Je hebt heel veel verschillende items dus veel afwisseling tijdens gevechten.

Badges : Dit zijn badges die je extra voordeeltjes in de strijd kunnen geven of een nieuwe aanval met je hamer of je sprong kan doen. Deze soort aanvallen kosten ook flower power die je door een level up te gaan kunt vermeerderen. Maar je kunt niet alle badges zomaar om doen want hoe hoger level de meer badges natuurlijk. Niet alle badges geven nieuwe aanvallen sommige geven ook passief hulp bijvoorbeeld vijanden missen 20 % meer of mario krijgt er meer levels bij etc.

Sterren krachten: Dit zijn speciale krachten die je ook in de strijd kan gebruiken deze kosten sterretjes en die krijg je door een goeie knoppen combinatie doet(dan geeft het publiek je sterren). Deze krachten zijn bijvoorbeeld healen of schade doen of zelfs de vijanden tijdelijk bevriezen. Deze krachten zijn eigenlijk mini games in een strijd want om extra schade of meer health the krijgen moet je goed je best doen. Kortom de items, badges ,sterren krachten en knoppen combinatie maken een dynamische strijd tussen Mario en zijn vijanden maar nog steeds had ik na een tijdje het gevoel van alweer vechten, het kan aan mij liggen maar dit vond ik toch wel een minpunt. Maarja dan heb je ook al iets van 40 uur achter de rug dus dan beginnen de meeste spellen wel te vervelen.

Graphics : Helemaal papier zoals de titel al zegt. De achtergronden zijn 3-d maar de personages zijn van papier. Maar ik vind wel dat ze wat meer speciale effecten erin hadden moeten doen want dit spel kon je zelf op de nintendo 64 weergeven teminste sommige stukken. Het is niet dat het er lelijk uitziet integendeel maar er had gewoon grafisch zoveel meer in gezeten. Maar de papier effecten zijn gewoon prachtig bijvoorbeeld een brug die langzaam word gebouwt van papier als je op de ? blok duwt.

Sound : Echt weer van die typisch Mario sounds en muziekjes je moet er maar van houden. Maar ook nieuwe marioaanse gezangen dus de mensen die al veel mario games hebben gespeeld hoeven niet te treuren want er zit weer een hoop nieuwe tracks in deze game. Wat ook leuk is dat het verschil qua battles en rondlopen heel erg verschilt zo kom je meteen in het battle gevoel of meteen in het avontuur gevoel dit is zeker een heel groot pluspunt.

Conclusie en beoordeling

Conclusie : Dit is gewoon een echte must-have als je van rpg houd of als je van mario houd :p. Gewoon een doorgewinterde gamecube gamer moet gewoon deze game even scoren.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • lange speelduur
 • Marioaanse grapjes
 • orgineel
 • Verveelt niet snel
 • veel te doen(sub quest en main quest)
 • Minpunten
 • Gevechten op het eind toch wel saai

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ben echt jaloers op 360 users fable is zo vet! ben benieuwd wat see the future inhoud!

 • \"Dress as a chicken and kick five chickens during the Colosseum battles\"  Deze DLC wordt zo vet. Hulde aan peter Molyneux _O_

 • damn dit nieuws is echt oud stond 2 dagen geleden al op 360achievements.org

 • Vet!

 • Cool! Kijk er al naar uit!

 • leuk!

  vooral deze ga ik zeker halen

  The Paramour – 10 G – Make love 25 times

 • @ hankie

  er zijn mensen die niet verder kijken dan hun neus langs (letterlijk)  Ik kende ze ook al, maar ik kan niet wachten op de content :D

 • Het word een leuke DLC, dat is zeker :D

 • echt top game nog steeds FableII

 • Dus nu kun je ookal met deze game boven de 1250G halen? Lekkere balans…

 • @HankieJR  TWEE HELE DAGEN? Arme jongen, wat had je nu voor gespreksonderwerp op school moeten hebben?

 • Cool!

 • @ daniel: als deze DLC uitkomt kan je intotaal al 1500G halen, omdat je met de vorige DLC je ook 250G kon halen. ( je kan volgens mij ook met halo 3 meer als 1000G halen ).

 • Coloseum^^ echt meesterlijke DLC

 • heel nice =D

 • Daar doe ik het niet voor, maar toch leuk dat ze er nog wat GS uit kunnen halen.

 • Beetje vreemd hoor. Ik sta hier nu niet bepaald om te springen eigenlijk. Eerst maar es zien wat ie kosten gaat.

 • VETJES :P…..  @ kratos87: hij gaat 560 MP kosten…

 • kopen kopen kopen!!!

 • Nice, maar ik heb hem niet. :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren