1. Dragon Ball Z: Budokai (NGC)

Dragon Ball Z: Budokai (NGC)

Of je Dragonball Z nou lief heb of niet, niemand kan ontkennen dat het een populaire francise is. Dragonball Z heeft van het Anime iets groots gemaakt. Met vele fans is het niet te ontkennen hoe ver deze serie het schopt. Ook Budokai beloofde wat........

Standaard gameplay

Vrijwel standaard voor fighters van vandaag de dag, oefeningen, wereld toernooien en versus modi. Oefenen, daar zal het voor de meeste beginners waarschijnlijk beginnen. Voor je opgewassen bent tegen de computer gestuurde tegenstanders van dit spel. En je pas echte Saiyan powers mag ervaren. Als je het combat systeem onder de knie heb kun je de echte Skills gaan uitproberen. Wanneer je de skills onder de knie heb kun je het opnemen tegen een vriend of een computer gestuurde character. De volgende stap: Het wereld toernooi, waar je Zenie's kan verzamelen om ze in de Skill Edit Mode in te ruilen voor Skills. De Skill Edit Mode stelt je in staat om je Skills te verbeteren, Ki power te verhogen en defensieve krachten te verbeteren. Dit stelt je in staat om je characters naar eigen smaak en vechtstijl aan te passen.

De Story Mode, waar je ook Zenie's kan verdienen, die is onderverdeeld in hoofdstukjes met meestal een voorfilmpje is niet zo bijzonder. Echter is er weinig aandacht aan deze Mode besteed en het is dan ook zo uitgespeeld. Helaas zijn er niet echt moeilijks niveau's te vinden in de Story Mode. Voor de Story Mode daar zul je het spel niet spelen.

Een filmpje van de Story Mode

Het vecht systeem is behoorlijk gepresenteert in dit spel. De standaard moves: Block(wat Ki blasts kan tegenhouden), Ki blasts, Punch, Kick en weggooien van vijanden. Dit lijkt gelimiteerd, dat is het ook, maar de geweldige combos doen er nog een schepje bovenop. Bekende aanvallen als Kamehameha, King Kai Fist, Jack Hammer en Beam Cannon worden uitgevoerd via een goede knoppencombinatie. Wat behoorlijk wat oefening vergt, en waar je zeker geduld voor moet hebben. Je zou denken dan moet ik veel moeite doen, als ik eenmaal de moves van een characters ken, als ik een nieuw character neem. Nee, dat valt best mee de 23 characters delen namelijk een lijst met Combos. Maar hebben uiteraard ook eigen moves.

Over het algemeen is de gameplay niets bijzonders.

Grafisch geweld

Deze game is geen hoogstandje van polygonen, aangezien het van de tekenfilms is afgeleid was deze stijl te verwachten.

Helaas zal de je zelden echt diepte verschil zien tussen twee bergen. Ook de schaduwen blijven simpelweg op een plek, maakt niet uit van waar het licht komt. Echter zul je je hier niet aan ergeren als je beseft dat het niet daarvoor bedoeld is. Overigens ben ik wel te spreken over de effecten van de grote aanvallen als de Spirit Bomb. Ze zien er vrij goed uit en je zult de characters duidelijk pijn zien lijden. In een woord kan ik de graphics samevatten: Basis.

Audio

Het geluid zal de fans zeker niet teleurstellen. De intro-tune, de stemmen en de geluidseffecten zijn simpelweg helemaal overgenomen uit de tekenfilms. De explosies en andere geluiden komen meestal helemaal overeen met de afleveringen uit die tijd. Echter is er niet veel moeite gedaan, omdat dat in de tekenfilms al is gedaan, toch zal het geluid niet echt teleurstellen.

Hoe groter ze zijn hoe harder ze vallen!

Conclusie en beoordeling

Hij is ver van perfect, maar je zult er toch wat vermakelijke uurtjes mee beleven. Het aanpassen van de characters zal je goed bevallen en ook het geluid komt vertrouwt over. Alleen de soms te simpele graphics, te korte Story Mode en de gameplay die niks aan het genre toevoegd zijn niet geweldig en zullen de hardcore gamers niet echt aantrekken. Toch ben ik er niet ontevreden over.
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • De vele combos
 • Vertrouwde geluid
 • Het aanpassen van characters naar eigen smaak
 • Minpunten
 • De gameplay is niets bijzonders
 • Op sommige punten te simpele graphics
 • Korte Story Mode

Dit artikel delen

Over de auteur

VIP

Reacties

 • Wow. En ik wilde nog gaan starten met dit deel van Final Fantasy aangezien in de rest nooit gespeeld heb. Is het de moeite om een (lees makkelijker) deel eerst te spelen en zo ja welke delen dan? Om nou deel I t/m XII te gaan spelen lijkt me erg onhandig.

 • mooie uitdaging voor de echte FF fans :)

  Ik ga er niet aan beginnen haha

 • Elke FF-game staat op zichzelf dus je hoeft geen vorig deel gespeeld te hebben. Maar het kan geen kwaad om bvb. FF10 eerst te spelen. Op Gamefaqs wordt FF10 dikwijls de makkelijkste game uit de reeks genoemd. Persoonlijk vind ik ze echter allemaal uitdagend, maar ik ben duidelijk ook niet beste FF-gamer 'out there'.

 • Als het deze keer voor wat uitdaging zorgt, heb ik er geen probleem mee.  @ Srebseig: Als je meet een FF zou beginnen, start dan met FF X, het is een redelijk simpele, met een goed upgrade systeem van je characters en het heeft het beste FF-verhaal tot hier toe, imo. En FF X is tevens ook de eerste FF geweest op de Playstation war de personages voices hebben, dus dat was echt wel goed toen. Alles aan FF X is zowat op zijn plaats. Dus ik raad je deze aan om mee te beginnen. :) FF IX is ook leuk, maar wel een pak moeilijker…

 • extreem moeilijk? was in de demo nog niet te zien iig. Maar kreeg je aan het eind van iedere battle niet je hp terug?  Achja, zolang het maar niet frustrerend moeilijk wordt…..wil gewoon genieten van het verhaal……

 • Als dit spel net zo moeilijk wordt als deel 2 of 3 ofzo (kwa grinden) kan ik je garanderen dat het binnen een week op marktplaats staat.  Ik heb geen zin om eerst 5 uur te gaan grinden voordat ik een dungeon binnen ga omdat ik anders bij de eerste vijand die ik tegen kom direct dood ga.

 • Deel X het beste verhaal? Hahaha, laat me niet lachen. Deel III op de snes is de allerbeste FF ooit!!!

 • Cool, ik hou wel van wat uitdaging.

 • Ze spreken over ondertiteling

  betekent dit dan dat de japanse versie wordt ondertiteld met engels taal want dan kan je hem lekker importeren ruim voordat ie ooit eens een keer uitkomt in europa

 • Moeilijke FF? zal me verbazen, moeilijk bestaat tegenwoordig helaas niet echt meer.  @ Chrono Crosser : ik hoop dat je het amerikaanse deel III bedoelt die eigenlijk deel VI was in de volledige chronologie?

 • En alsjeblieft de laatste?

 • Als ie maar mooi, meeslepend en episch wordt!! Hel lvl systeem moet kloppen en je moet volledige controlle krijgen over al je caracters.. en en en… als ie maar een beetje op tijd arriveert hier in Europa!!!

 • @ Chrono Crosser : ik heb niet alle FF's gespeeld, ik heb ze alleen maar van 7 t.e.m. 12, en daarvan vind ik FF X de beste, desondanks dat vele FF VII de beste zouden vinden. En btw, het is een mening. Ik ben niet minder mens dan jij omdat ik een andere opnie heb over iets dan jij, weet je wel…

 • Deel III op de snes is de allerbeste FF ooit!!! De amerikaanse of de Japanse deel 3?  Als je de amerikaanse bedoelt ben ik het met je eens. (eigenlijk deel 6 dus)  FFVI (of in amerika III) is de beste FF ooit.


 • ik persoonlijk vond ix de beste, lekker sfeertje heb die game . en toffe caracters had dat deel vind ik.

 • Deel IX vind ik ook de beste.

  Speelde altijd lekker weg, leuke characters, toen voor die PSX tijdperk mooie pre-rendered cut-scenes etc.

  Deel X vind ik ook een ware topper.

  Maar ik blijf zweren bij IX.

 • Hmm, jammer ik had liever een moeilijkheidsgraad keuze gehad..

  FF speel ik eigenlijk meer om het verhaal, duurt al lang zo'n game en dan moet je ook nog 100x opnieuw die battles doen.

 • Deel VI ftw! Maar tof dat de moeilijkheidsgraad lekker hoog ligt! Om eerlijk te zijn leek het me niks om met gemak door die game heen te blazen.

 • Waarom kun je niet gewoon de moeilijkheidsgraad kiezen? is het zo moeilijk voor ontwikkelaars om die optie in een game te stoppen??

 • Vond zelf deel IX het beste om eerlijk te zijn :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren