1. World of Warcraft (PC)

World of Warcraft (PC)

Schitterend vormgegeven

De wereld van Warcraft is ondanks de ongezellige oorlogsachtergrond een hele kleurrijke wereld, en dat wordt in WoW nogmaals benadrukt. Alles is vrolijk en gekleurd. De herkenbare warcraftstijl waarin alles is vormgegeven komt nog het meeste in de buurt van een volwassen cartoonstijl. De verschillende rassen zijn vet stoer maar ook een beetje stripachtig gemaakt in volledig 3d. De hele wereld is eveneens volledig in 3d vormgegeven en ziet er werkelijk prachtig uit. Over het geluid kan ik heel kort zijn. Deze zijn goed maar meer functioneel dan spectaculair.

Niet alleen

Het grote voordeel van een mmorpg is natuurlijk dat je nooit alleen bent. Sommige opdrachten zijn ook beter om met meerdere spelers op te lossen omdat de tegenstand dusdanig heftig kan zijn dat je alleen weinig kans maakt. Deze opdrachten zijn ook speciaal gemerkt zodat je weet wat je te wachten staat.

Graphics en geluid

Op grafisch gebied is WoW erg goed. De omgevingen zijn echt fantasievol en de characters zijn allemaal mooi en cartoony. De animaties zijn ook geweldig en de achtergrondmuziek en de geluidseffecten zijn dik in orde bv. Omdat het nooit vervelend is. De aanvallen, of het nou een simpele houw of een ingewikkelde spreuk is, zijn stuk voor stuk erg cool en je kunt niet wachten om een nieuwe aanval te proberen zodra je hem geleerd hebt. Het gevoel is perfect vind ik. En het is allemaal heel erg kleurrijk zonder dat het kiddy wordt.

De dood hebben ze (helaas) niet vergeten…

Pansers en Armor werken volgens ongeveer hetzelfde zoals in Diablo 2 maar het enige verschil is dat je ook zelf je armor zelf kunt maken. Maar zelfs met die hoop armor kan je ook wel eens dood gaan, hierover heeft Blizzard nog niet te veel vrijgegeven, wel lijkt het duidelijk dat de "Bind Stones" die overal verspreid staan en die dus waarschijnlijk als save point dienen, hier zal je niet denkend sterven.

Het verhaal

Wie kent het niet, het al-oude Warcraft. Ik wou het al hebben toen ik nog een pentium 2 had. Het was vet kicken en cool. In deze vernieuwde MMORPG kruip je in de huiden van de WarCraft characters. In WarCraft heb je namelijk rassen, oftewel je bent de alliance die onderverdeeld zijn in 3 onderrassen, oftewel de horde die wederom in onderrassen is onderverdeeld. Maar in deze versie van WarCraft moet je in huid van een van de onderdanen groeien tot een van de Lords van het spel. Het werkt met levels, die tot 60 lopen. Als je 1 bent ben je een Onderdaan, en als je 60 bent ben je een van de Lords van WoW. Zoals in elke MMORPG of RPG kan je die levels halen door zoveel mogelijk experience points (xp) te krijgen. Deze krijg je door of quests te doen die je van een van de NPC (computer bestuurde personen) krijgt. Op die manier werk je je dus een weg naar de top van alle mensen waartegen en waarmee je speelt.

dit is dus werkelijk kicken

characters

-Shaman: De Shaman is een tussenweg van de Mage en Warrior. Hij heeft als voordeel dat hij harnassen kan dragen en redelijke melee aanvallen kan doen, minder dan de Warrior maar sterker dan die van een Mage. Hij is gespecialiseerd in Lighting Bolts, Molton Blasts, en Chain Lighting. Ook kan hij Spiritual Gardians oproepen en deze beheersen

-Warrior: Een Warrior is een echte melee fighter. Hij kan zware harnassen dragen en is meester in close combat. Battle Shouts zijn zijn specialiteit, hiermee kunnen ze de attack/defense power van vijanden verlagen. Andere eigenschappen zijn Stun, Crippling Bow en Whirlwind. Het grootste nadeel is dat de Warriors vrijwel geen sterke magische spreuken kennen.

-Hunter: De Hunter is een meester in alles met wat de natuur te maken heeft. Hij kan beesten oproepen en van geneeskrachtige kruiden verschillende potions maken. Een beest dat een Hunter getemd heeft stijgt, net zoals de Hunter zelf, ook in experience. Mocht hij ooit dood gaan kun je hem weer terug tot leven roepen. Om taferelen van ‘Fifi! Nooooo!’ te verkomen.

-Mage: Een Mage moet het vooral hebben van zijn magische krachten. Hij is gespecialiseerd in de krachten van fire en frost. Ook kan hij zogenaamde ‘Elements’ oproepen, deze zijn jammer genoeg niet direct controleerbaar. Op het gebied van verdediging is de Mage het zwakste, hij kan alleen maar stoffen kledij dragen. Om dat te compenseren kan de Mage een invisibility spreuk doen waarmee hij zichzelf onzichtbaar kan maken en zo langs vijanden kan glippen.

-Warlock:Als laatste is er dan de Warlock] deze is gespecialiseerd in het oproepen van demonische spreuken. Hij kan namelijk vier verschillende soorten demons oproepen, te weten Imps, Hell Hounds, Succubi en Void Walkers. In tegenstelling tot de Elementals kun je deze wel direct controleren. De grootste reden waarom je een Warlock in je party zou opnemen zijn de Soul Stones. Deze stenen kunnen alleen door Warlocks gemaakt worden en hiermee kunnen gestorven partyleden weer tot leven worden gewekt.

Conclusie en beoordeling

None

De multiplayer van WoW is de hoofd bases van het spel. En dit maakt het hele spel online het beste spel online.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • gigantisch landschap
 • multiplayer
 • graphics zien er geweldig uit
 • gameplay is erg strak
 • het verhaal is goed uitgevoerd
 • online-vele personen
 • Minpunten
 • maandelijks bedrag
 • vraagt heel veel van je pc

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Maarja we maken tenminste geen verlies op de 360. :)

 • Succes microsoft o_o

 • Microsoft overleefd de crisis wel hoor :'D  Anywayz, toch zonde dat er verlies is gedraaid op de games divisie :S

 • dat is kut voor ms . ach komt wel goed denk ik zo .  oftopic: de eerste gameplay beelden van mafia 2 zijn te zien op

  gametrailers.com ,moet je ff gt tv kijken. vette shit hé. of niet????


 • De Entertainment and Devices-divisie Linius, dat omvat bvb ook Zune en andere dingen, das meer dan alleen de games.

 • Inderdaad, de Xbox 360 consoles en games maken nog steeds winst, het probleem dit kwartaal lag bij de andere takken als Zune, maar ook de hardware zoals keyboards, muizen, webcams, gaming devices en vooral ook Mac Office.  Die Mac business krijgt wat klappen bij MS wegens de introductie van Apple I-work die nieuwe versie. Dat effect wordt in Q2 wel gecorrigeerd.  Dus gamers, geen zorgen, dat ziet er goed uit. De PC gerelateerde business heeft het gewoon effe zwaar, maar dat zie je ook bij Logitech bijvoorbeeld • Iedereen heef wel eens een dipje. MS nu ook even. En zoveel verlies is het nou ook weer niet.

  Komop, 30 miljoen is toch niks voor een bedrijf als Microsoft? Valt nog mee als je het vergelijkt.  Microsoft gaat lekker zoals geplant.


 • 30 miljoen is voor iedereen een domper. Daar is geen enkele aandeelhouder blij mee.

 • 30 miljoen is voor iedereen een domper. Daar is geen enkele aandeelhouder blij mee  Ik denk dat in de huidige economische tijden iedere aandeelhouder blij is met een verlies van 30 miljoen bij een dergelijke omzet.  General Motors had een verlies van 31 miljard, dat is een factor 1000. Dat kan dus ook, dan is 30 miljoen heel schappelijk.  Maar iedere aandeelhouder is uiteraard blijer met winst.

 • 'k ben geen fan van MS, maar dit wens je natuurlijk niemand toe, ookal zijn er bedrijven die het tegenwoordig slechter hebben

 • Je wilt een bedrijf als GM toch niet vergelijken met MS. Ms Het grootste klote bedrijf ooit dat letterlijk alles iedereen naait. laten ze eerst een keer kwaliteits producten op de markt zetten. ipv een vista door je strot te douwen met een nieuwe PC, nog maar niet te spreken van al hun andere praktijken. Alle bedrijven willen verdienen maar MS tja dat is een soort legale mafia bende in mijn ogen. Die aandeelhouders kunnen mijn rug op want zij zijn mede verantwoordelijk voor de krediet crisis, die gaan ook over lijken. Zo was .t weer genoeg voor vandaag

 • Tis duidelijk dat MS meer aandacht besteedt aan de games dan aan Vista.

  Wat ik mij alleen afvraag is: Wat doet MS als de markt verzadigd is? Wat als iedereen die een Xbox wil hebben, er één heeft? Pas dan heeft MS een probleem…

 • @ ItsIncognito, jij gebruikt Linux of Mac neem ik aan?

 • Alsnog $2.98 Miljard winst :p

 • Toch geen slecht resultaat voor de Xbox 360! Maar goed ook, want ze zijn echt losgekomen met dat ding =P

 • Crysis

 • Oh no, not MS

  They will survive

  as long as they know how to make gamers happy

  I know they will stay alive

  I've got all my support to live

  I've got all my money to give

  and they'll survive

  They will survive  Sorry kon het niet laten. Anyways, ze overleven de crisis wel zoals je kan lezen^^
 • Wat maakt het nou uit dat ze 30% meer 360's hebben verkocht dan vorige keer, wanneer ze toch nog 31 miljoen verlies maken.

 • @ItsIncognito  Als jij werkelijk denkt dat de aandeelhouders de aanleiding zijn van de kredietscrisis ben je wel erg dwaas=). De oorzaak ervan zijn natuurlijk de rommelhypotheken en al zijn gevolgen in Amerika.  On topic:

  Zoals al gezegd: in deze tijden is het voor een bedrijf als microsoft nog een 'doenbaar' verlies
 • Ach jee. Marketing.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren