1. Need for Speed: Most Wanted (PS2)

Need for Speed: Most Wanted (PS2)

Hot Pursuit & Underground. Politie & Tuning. Veelbelovend voor alweer een nieuwe NFS titel. Deze twee dingen gemixed leken mij zeker de moeite waard, dus nam ik dit spel in mijn verzameling. Maar is het echt zo’n goede mix en klopt het wat EA gezegd heeft over de nieuwste NFS: Need for Speed Most wanted?

Eerste indruk de beste!

Zoals ik al zei, veelbelovend dus. Nadat ik een aardig begintrailer gezien had, kwam ik in het hoofdmenu. Het viel me meteen op dat er veel dingen in zaten die van mij niet hoefden. Zo vind je overal graffititeksten, die voor mij niet echt nodig waren. En men zegt toch altijd dat je eerste indruk de beste is, toch? Maar goed, ik kijk verder in het menu. Ik vind het speltype carrière, de splitscreen race en de quickrace. Ik begin dan maar aan het speltype carrière. Daar werd het toch wel wat beter. Ik kreeg erg veel filmpjes voor m’n neus geschoteld, en ik moet eerlijk zeggen, de filmpjes zien er strak uit. En dan begin ik aan m’n eerste race. Ik ( ik heb geen flauw idee wie ik ben, je ziet jezelf geen enkele keer) moet racen tegen Razor, de nummer 15 van de blacklist. Op de blacklist staan de meest beruchte straatracers. Aan jouw de taak steeds verder te klimmen op de blacklist. Ik begin dus met rijden, maar al snel blijkt dat er aan mijn auto gerommeld is ( ik dacht al, rijd ik zo slecht). Ik verlies, en ben mijn auto kwijt. Als dat nog niet genoeg is, wordt ik ook nog eens gepakt door de flikken. En maar weer een filmpje. Het blijkt dat er te weinig bewijs is en ik wordt vrijgelaten. Ik wordt meegenomen met ene Mia, waar je verder in het spel nog vaak van zult horen. Ik krijg te horen dat Razor inmiddels bovenaan op de blacklist staat, met mijn mooie BMW. En dan begint het spel pas echt.

Blacklist

Mijn eerste indruk was dus niet zo geweldig, de filmpjes maakten een boel goed. Maar ik vertel meteen, de rest van het spel zul je amper nog iets zien. Dat is toch jammer, want het was erg goed gedaan. Maar goed, ik ga verder met mijn carrière. Ik koop een auto, een leuke lexus. Ik wil mijn eerste rivaal verslaan, de nummer 15 van de blacklist. Ik zie dat dit nog niet kan en dat ik eerst races moet winnen, mijlpalen voltooien en premie halen. Gelukkig maar, anders had ik dit spel wel erg snel uitgespeeld. Races winnen spreekt voor zich, maar wat zijn mijlpalen? Dit vroeg ik mij ook af en daarom begon ik hiermee. Mijlpalen zijn dingen die je moet doen tegen de politie. Zo moet je bijv. binnen 5 minuten de politie kwijtraken, of 6 politiewagens rammen. Voor elke overtreding die je maakt krijg je dan weer premie, die je dus ook nodig hebt om verder te komen. Zelf vond ik dit erg leuk bedacht, maar als je het langer speelt, wordt het wel eens vervelend. Voor de mensen die niet meteen races willen rijden of meteen in een mijlpaal beginnen, kunnen ook gewoon door de stad rijden. Van daar kun je dan naar de locatie van de race rijden (toch ging ik na een tijdje gewoon met een paar knoppen meteen aan de race beginnen). Ook kun je als je tegen veel verkeer aan rijdt politie achter je aan krijgen, waardoor je dan weer je mijlpalen kunt voltooien. En wanneer je naar een shop of naar het wagenpark wilt, moet je daar wel heen rijden.

Vernieuwend?

Er zijn op zich genoeg nieuwe dingen te vinden in NFS most wanted. De politie, de blacklist enz. Ook leuk vond ik de manieren om van de politie af te komen. Je kon bijvoorbeeld tegen een paal van een donutwinkel aan rijden, de boel stort in en er valt een grote donut op de weg. De politie is kansloos. Toch vond ik de politie erg slim. Op het begin zijn de mijlpalen niet echt moeilijk, en je bent de politie vrij snel kwijt. Later in het spel moet je een helikopter af schudden, en leggen ze spijkermatten neer. Een andere vernieuwing is de slowmotion. Je kunt dit gebruiken in een scherpe bocht, om deze zo beter aan te snijden, of om de politie te slim af te zijn.

[p]Is er nog wel tuning?[p]De laatste delen van NFS gingen vooral over illegale straatraces en vooral het tunen van je auto. EA had belooft dit er zeker weer in te doen. Dit zit er ook nog zeker in, maar voor de echte tuningfans viel dit toch wel wat tegen. De grote dingen zoals spoilers, velgen en bodykit kun je nog wel, en ook nitro en betere motor, maar uitlaten en de grootte van je banden kun je niet meer veranderen. Ikzelf vond dit niet heel erg, maar het tunen is dus wel veel minder dan de Underground series. De onderdelen die je wel kunt moet je weer unlocken door de blacklist rivalen te verslaan. [p]">[p]Is er nog wel tuning?[p]De laatste delen van NFS gingen vooral over illegale straatraces en vooral het tunen van je auto. EA had belooft dit er zeker weer in te doen. Dit zit er ook nog zeker in, maar voor de echte tuningfans viel dit toch wel wat tegen. De grote dingen zoals spoilers, velgen en bodykit kun je nog wel, en ook nitro en betere motor, maar uitlaten en de grootte van je banden kun je niet meer veranderen. Ikzelf vond dit niet heel erg, maar het tunen is dus wel veel minder dan de Underground series. De onderdelen die je wel kunt moet je weer unlocken door de blacklist rivalen te verslaan. [p]">

Conclusie en beoordeling

None

NFS Most Wanted is zeker een goede race game, een mooie mix van politie en tuning, maar het is toch wééér een NFS titel (uitmelken). De soundtrack vind ik minder en dat is jammer.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • politie
 • graphics
 • blacklist
 • Minpunten
 • wéér een NFS titel
 • minder tuningmogelijkheden [underground fans]
 • soundtrack

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Good job Chris!

 • Prima Recensie.

  Maar eens proberen.

 • Overkill!! (Vette band trouwens)

 • bij minpunten staat\"Soms frustrerend oneerlijk\" klinkt dat niet een beetje raar hoort het niet te zijn Soms oneerlijk frustrerend?  maar best wel een goede game dus

 • Een geweldige recensie over een game die me helemaal niet aanspreekt. Volgens mij is zijn minpunt trouwens wel goed, Wesley.

  Offtopic: Zijn eerste recensie als redacteur van IG. Hieperdepiep…

 • Ziet er wel leuk uit, niet verkeerd iig. :P

 • Ram deze er na Suikoden wel ff in. Maar daar ben ik nog wel ff mee bezig.

 • @ Martijntjuh

  Hoera! Hieperdepiep…

 • Hoera! Hieperdepiep…

 • Jeuj! Je eerste recensie als redacteur, en dan meteen zo'n topper! Gratz!

 • Hoera! Hieperdepiep…

 • Hoera! Hieperdepiep…

 • Aardig cijfertje :D

 • mooi cijfer

 • Ben het met je eens, Chris. Die Destiny Plume is een interessante toevoeging, maar kan voor de speler soms in een benarde positie brengen: je wil eigenlijk je teamgenoten sparen, maar aan de andere kant is door die ene opoffering de overwinning zó dichtbij!

 • Damn nu ben ik nog steeds aan het twijfelen. Die lange gevechten zijn iets waar ik niet op zit te wachten. Had ook al zo weinig geduld met FFTA.

 • de game ziet er erg aantrekkelijk uit

 • Weer een leuke DS-game waarmee ik me naast GTA mee kan vermaken.

 • Misschien moet ik deze game toch maar kopen, een 8- is wel een mooi cijfer en de stijl van de game spreekt me ook erg aan.

 • Lijkt me wel erg interessant!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren