1. Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown (Xbox)

Tom Clancy's Rainbow Six: Lockdown (Xbox)

Het is alweer een tijdje geleden dat de laatste Rainbow Six is uitgekomen, maar nu is hij er dan eindelijk, het nieuwe meesterwerkje van Ubisoft genaamd: Rainbow Six Lockdown. Zal het weer een meesterwerk zijn? Of zal de nieuwe aanpak van Ubisoft de game totaal verwoest hebben? Veel kan er toch niet mis zijn gegaan, want rainbow six 3 en Rainbow six 3 Black Arrow waren ook van goede kwaliteit.

Jeej een nieuwe Rainbow Six!!!

Zelf was ik nogal verbaasd, toen ik zag dat Dieter Weber aan het snipen was vanuit de grachtpanden in Amsterdam. Betekent dit misschien dat deze game toch echt goed is?

Nee, deze game begint al slecht. Op het moment dat ik naar mijn levensbalkje keek begon ik al te koken, een heel leger zou er uren over doen om dit levensbalkje weg te krijgen. Oké ik overdrijf nu een beetje, maar wat een verschil met vorige delen. In de vorige delen was het moeilijk om niet dood te gaan, maar hier kun je gerust even telefoneren voordat je je eens zorgen moet gaan maken om je leven. Ten opzichte van de terroristen ben je een soort super held! Zij vallen al na enkele schoten dood neer, terwijl je zelf pas na een magazijn doodgaat.

Oke weer even “back to business”, in Lockdown speel je weer met hetzelfde team als uit vorige rainbows namelijk Chavez, Weber, Louiselle en Price. En weer kan je het team opdrachten geven als granaten gooien of blijf achter. Veel verandering is er niet en het team is er niet bepaald beter op geworden, zo zijn ze nu nog veel dommer en lopen ze soms door je beeld heen waardoor ze een paar kogels uit jou geweer opvangen en dood neervallen. De AI van de terroristen is even eens slecht, weer(net als in vorige delen) lopen ze je voorbij of blijven nadat ze je net voorbij zijn gelopen stilstaan met hun rug jou kant op. Ik was nogal teleurgesteld dat ze dit niet verbeterd hadden, kom op zeg we zitten in 2005 en in 80 % van andere spellen is de AI stukken beter.

Gelukkig is er in de Single player ook vernieuwing, zo kun je nu sniper missies doen waarbij je met Dieter Weber speelt en vanuit verschillende locaties ligt te snipen. Zo kun je dat doen vanuit een helikopter platform of op een dak. Allemaal leuk en aardig, maar echt mooie uitgelijnde missies zijn het niet. Al met al kun je aan deze missies een hoop lol beleven en voor de sniper fans onder ons is het een waar paradijs.

Lockdown Online

Persoonlijk is lockdown online mij niet goed bevallen, maar sommige vinden het wel mee vallen. Lockdown online maakt gebruik van iets nieuwe namelijk P.E.C mode. Om deze mode te spelen moet je eerste kiezen uit vier verschillende beroepen namelijk, Engeneer, Commando, Spec ops of Medic. Elk beroep heeft zijn eigen soort wapens en zijn eigen soort armor en accesoires. Het is de bedoeling zoveel mogelijk kills te maken en level up te gaan. Naarmate je hoger komt krijg je betere wapens, armor, granaten(bijv zenuwgas) en snufjes(bijv een PDA). Deze P.E.C mode kun je spelen in verschillende gamemodes die we al van eerdere rainbow sixxes kennen namelijk: Team Survival, Retrieval en SharpShooter. Je raad het al, al na een paar dagen waren er trucs om in 20 min max level te worden, waar ik me mateloos aan kon ergeren. De maps in de multiplayer zijn allemaal van redelijke kwaliteit, al viel het me op dat in bijna elke room een en dezelfde map gespeelt werd. De maps zijn groot, maar hebben een zekere structuur waardoor je altijd wel iemand tegen het lijf loopt. Ook probeert Lockdown de counter strike kant op te gaan wat ik heel vervelend vind. De nieuwe armors die je unlocked kan je niet meteen dragen, nee! Deze moet je eerst kopen. Ook irriteerden me al snel dat iedereen schoot of met de p-90 ofwel met de mp7 SD, bij vorige rainbows gebruikten men wel 8 verschillende wapens. Hier bij Lockdown worden er maar 2 gebruikt.

Hopen maar dat de Gameplay net zo goed is als zijn voorgangers

Helaas was dit niet het geval. Al na een paar uur had ik het wel gezien, terwijl ik bij Rainbow six 3 black arrow wel nachten door kon gaan. Waar zou dit aan liggen? Zelf heb ik hier ook geen duidelijk antwoord op, alleen weet ik wel dat de gameplay een stuk minder verslavend is. Ik denk dat het komt, omdat het veel langer duurt voordat iemand doodgaat. Zo kon ik me mateloos ergeren aan het feit dat ik een mijn had geplaatst en wanneer iemand daar over heen liep met een beetje stevig armor gewoon weer doodleuk verder liep. Na dit gezien te hebben, heb ik het zelf ook eventjes geprobeerd en wat bleek nou, nadat ik over een mijn gelopen was had ik nog een kwart van mijn levensbalkje. HOE KAN DIT? Verder denk ik dat je voor deze Rainbow six veel minder goed met de knoppen gewend moet zijn om goed te worden. Als je, je richter op hoofdhoogte houd en je rent door de gangen met je schietknop ingedrukt pak je zo wat kills.

Wohoo nieuwe rainbow, betere graphics!

Op het eerste gezicht leken de graphics hetzelfde zo niet slechter als de vorige rainbows en dit werd na eventjes spelen alleen maar bevestigd. Zelfs de maps waren slecht gedetailleerd en in het drukke Amsterdam was nauwelijks een voetganger te zien. Het weer daarin tegen is wel een stuk gedetailleerder, zo zie je de regendruppels op je bril waardoor je zicht belemmerd wordt. De ontwikkelaars zijn zwaar gefaald in het verbeteren van de graphics!

Sound

Over de sound ben ik niet bepaald tevreden. Je team maten kunnen maar enkele zinnen zeggen die ze wel 100x herhalen. Ook de vijanden hebben last van hetzelfde gebrek, ze herhalen steeds hetzelfde wat mij na enkele uren al mateloos ging irriteren. De wapens daarentegen klinken goed ook al was dit bij vorige delen ook al zo, ik ben blij dat Ubisoft deze niet veranderd heeft. De geluiden in de map zijn ook onder de maat, ze geven je gewoon niet het gevoel van een bepaalde situatie en dat gebeurde in Black Arrow wel.

Conclusie

Rainbow six lockdown is een nieuw soort shooter die bij de meesten en dus ook bij mij niet de verwachting vervult. Het is grafisch niet beter als zijn voorgangers en de gameplay is erg verslechterd. Natuurlijk heeft Rainbow six lockdown ook positieve kanten als de nieuwe P.E.C Mode, en de vele accessoires en snufjes. Ook qua je eigen soldaat maken is lockdown vooruitgegaan op zijn voorganger. De single player is bar slecht te noemen zo ook de graphics, maar qua xbox live heeft rainbow six lockdown toch vele mogelijkheden.

Conclusie en beoordeling

None

Conclusie staat in recensie
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Xbox live
 • P.E.C Mode
 • Sniper missies
 • Minpunten
 • Graphics(t.o.v vorige delen)
 • AI
 • Gameplay(verslechterd t.o.v vorige delen)
 • Sound

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • slechte week

 • wauw echt geen boeiende week nee :p

 • Heb gelukkig nog genoeg andere games om te spelen, maar ben wel benieuwd naar Dead Rising 2 impressie!

 • Komende weken alleen bagger… ze hebben weer gezamelijk besloten (zo lijkt het wel), om alle topgames in juni uit te brengen!?!

 • Komende weken alleen bagger… ze hebben weer gezamelijk besloten (zo lijkt het wel), om alle topgames in juni uit te brengen!?!

 • Meest verneukte week in tijden :')

 • Wanneer maken jullie eigenlijk de winnaar van de prijsvraag met die muis bekend ? .. Wacht er al best lang op :p

 • Wat een bloedstollende week zeg!!!

 • Wat een TOPPERS deze week ^^  Hoewel Buzz wel leuk is met vrienden ^^ + deze week komt ook \"Buzz: De strafste van België\" uit … Maar die staat hier niet vermeld?

 • Week van nix! Behalve als je PS2 hebt.

 • Het blijft nog even wachten op Demigod voor mij. Deze week komt er niks deftig uit zo te zien.

 • het is echt weer komkommer tijd!

 • Zit niks voor mij tussen, ben wel benieuwd naar de impressie van Dead Rising 2.

 • saaie week……………

 • Serieuze droogte voorlopig.  Gelukkig nog een backlog om U tegen te zeggen.

 • RE en DR2…

 • Niet boeiend deze week dus :(

 • Best saaie week -.-

 • saai …..

 • Vorig jaar kon je uitkijken op de release van GTA IV, nu niks :(

  Ik hoop dat de droogte snel over is en we een stortbui van vette games krijgen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren