1. Kirby Power Paintbrush (NDS)

Kirby Power Paintbrush (NDS)

Ik was een beetje in de stad aan het kijken. Kirby power paintbrush was nog niet uit in Europa. Maar toen ik mijn gameshop binnenkwam zag ik hem ineens liggen, geïmporteerd uit amerika. Dus ik pakte het spel meteen en kocht het. Het heeft wel een andere naam namelijk: Kirby canvas curse, maar het spel is hetzelfde als de europese versie. Het spel is nu inmiddels ook al uit in Europa. Wil je weten of dit spel een toppertje is of een floppertje lees dan verder....

Kirby was in dream island even een wandelingetje aan het maken. Maar toen kwam hij een boze heks tegen. Zij toverde het landschap in een schilderij. Toen de heks Kirby zag vloog ze weg naar een eng bos Kirby gaat er achteraan in een wereld vol schilderijen. Hij daag de heks uit, maar de heks toverde hem in een bal. Hopeloos kijkt kirby hoe de heks er weer vandoor gaat. Kirby keek uit schaamte naar beneden en zag de magical paintbrush. Nu moet jij met behulp van die verfkwast kirby door een tal van levels lijden om de wereld te redden.

Main game

In de maingame moet je kirby door 7 werelden lijden. Elke wereld bestaat uit 3 aardig grote levels. Je bestuurd kirby doormiddel van lijntjes tekenen. Als je op kirby klikt gaat hij even een turbootje doen en kan hij vijanden doden. Je kunt de vijanden verlammen door er met je stylus op te klikken en er vervolgens tegen aan te rollen. Voor de rest heb je nog allemaal opstakels die je kapot kunt maken door er op te klikken. Je kunt dit allemaal oefenen in de training die je kan doen voor je met het grote avontuur bezig gaat. De eerste 4 levels zijn vrij makkelijk maar daarna heb je toch nog wat meer uitdaging. Je kunt in dit spel ook medailles verzamelen. Daarmee kun je spulletjes kopen in de medal swap (later in de review meer over). Je kunt in totaal 250 medailles krijgen. Je kunt in elk level 3 medailles vinden, die overal verstopt zitten. De andere medailles kun je krijgen in de rainbow run (later in de review meer over). Als je een wereld hebt uitgespeelt moet je een eindgame doen. Als je die game niet haalt moet je hem nog een keer doen alleen dan weer wat moeilijker. En zo verder. Er zijn 3 games die zet ik hieronder even op een rijtje.

Block attack:

Hierbij moet je door een wereld vol blokjes en vijanden boven zien te komen en zoveel mogelijk dingen kapot te hebben gemaakt binnen een bepaalde tijd. Je kunt alleen recht lijnen tekenen die trampolines worden. Je kunt kirby dus niet over een lijntje laten rollen.

Cart run:

Kirby zit in een kart en nu moet je zijn kart naar boven en naar beneden doen zodat kirby door turbo’s gaat en niet tegen obstakels aan botst. Je hebt 1 tegenstander, en daar moet je dus ook van winnen.

Paint panic:

Verbind een aantal punten tot een figuur. Doe dit zo snel want anders komen er een paar mannetjes die er een leven van je afhalen. Dit gaat net zoalng door tot je dood bent.

Rainbow run

Bij de rainbow run moet je in gedeeltes van alle levels uit de main game medailles halen. Je kunt bij elk level 6 medailles halen. Je kunt er drie halen door binnen een bepaalde tijd het eindpunt te bereiken. En je kunt drie medailles halen door bij het eindpunt te komen en dan zo weinig mogelijk lijntjes tekent. Er zijn ook nog een paar extra levels waar ik niks over ga zeggen. Het is heel moeilijk om alles te halen in de rainbow run. Hier zul je heel erg goed voor moeten zijn.

Subgames

elke eindgame die je moet doen in de Main game komt als je hem uitgespeeld hebt Bij de subgames. Daar kun je hem in 3 verschillende niveaus doen en moet je highscores halen en verbeteren. Er zijn in totaal 3 Subgames.

Medal swap

In de medal swap kun je van je medailles spulletjes kopen. Je kunt levens kopen, andere characters kopen nieuwe liedjes die je kan beluisteren bij de sound test, nieuwe levels, andere regenboogkleurtjes en nog wel wat dingen.

Gameplay

Het spel is echt hartstikke leuk om te doen. Dit komt door de vernieuwende gameplay. Je speelt het niet meer als vanouds maar je speelt het nu op een manier zoals je het nog nooit eerder hebt gespeelt. Je moet nu niet meer gewoon lopen maar teken lijntjes en klik op vijanden en blokjes met je stylus. Ik vind de gameplay een zeer sterk punt van dit spel en geef daarom een hoog cijfer voor de gameplay.

Graphics

Het spel heeft geen prachtige 3d graphics, maar dat past ook helemaal niet bij dit spel. Dit spel moet je gewoon 2d spelen dus daarom beoordeel ik de graphics daar op. Het zijn hele mooie graphics. Kleurrijke en gedetailleerde achtergronden. En kirby rolt hartstikke vloeiend zonder haperingen door de speelvelden.

Sound

De sound is ook een van de betere punten van dit spel. Het zijn hartstikke leuke, vrolijke liedjes die je makkelijk mee kunt fluiten. Het zijn liedjes met hele hoge snelle tonen, maar absoluut niet irritant. Verder zijn de geluidseffecten ook goed. Als je bijvoorbeeld een lijntje tekent hoor je het harder als je snel een lijntje tekent en hoor je het wat zachter als je langzaam een lijntje tekent. Je hebt ook nog de soundtest in het menu options. Daar kun je allerlei liedjes van dit kirby spel en van oudere kirby spellen beluisteren.

Replay

De replay van het spel vind ik niet zo best. Als je het spel eenmaal hebt uitgespeeld en alles geunlocked hebt, heb je niet gauw de behoefde om het spel weer eens een keertje te spelen.

Langdurigheid

Om het gewone spel uit te spelen ben je zo’n tien uurtjes bezig. Maar het spel zit vol unlockables. Je kan nog 5 characters unlocken en met al die characters moet je het spel ook weer uitspelen. Met de rainbow run ben je ook wel een tijdje bezig. Met dit alles bij elkaar ben je zo’n 25 uur bezig.

Conclusie en beoordeling

None

Het spel bied echt iets vernieuwend en is zeker het geld waard. Het is alleen jammer dat het hoofdavontuur snel is afgelopen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • vernieuwende gameplay
 • mooie graphics
 • leuke geluiden
 • de vele unlockables
 • Minpunten
 • met het hoofdavontuur ben je niet lang bezig.
 • replay waarde
 • niet zo moeilijk

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • NICE!!!!!

  Lijkt me wel een chille game..

 • hoop dat gambit er dit keer wel in zit,maar ga deze zeker wel halen want deel 1 was vermakelijk en hou wel van dit type game

 • ik weet het nog niet

 • Deel 1 was niet zo dus we zullen zien.

 • klinkt goed!

 • Leuk voor een de budgetbak.

 • Weinig gedaan aan de gameplay…. daar ben ik juist zo bang voor. Ik had het eerste deel gekocht omdat het mij vet leek om met 4 helden op pad te gaan, maar het bleek dat bijna iedere held hetzelfde was. Ik ben bang dat dit een grote teleurstelling wordt.

 • Lijkt me wel vet

 • Deadpool is de House onder de superhelden! Het vorige deel heb ik niet opgepakt, maar als deze beter is dan haal ik hem zeker.

 • Be damned Tony Stark. Be damned.

 • lijkt me niks!!!

 • Niks voor mij

 • Balen dat die niet voor de pc uitkomt :(

 • ben het eens met biohazard,ook niks voor mij

 • lijkt me wel leuk

 • Ik lees alleen maar positieve dingen in de game, de superhelden, co-op en Fusion Moves halen mij over deze voor zo'n €30 wel te kopen.

 • De eerste vond ik echt een schijtgame.

 • hmm ze hadden beter het Iron Man design van de film kunnen gebruiken, die vind ik stoerder dan het origineel :D

 • Vet :) Relaxt dat ze het Civil War verhaal gebruiken!

 • Heb van dit alles nog nooit eerder gehoord :')  Ik moet nog zien wat het is en of het goed wordt :')

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren