1. Tom Clancy's Rainbow Six 3: Black Arrow (Xbox)

Tom Clancy's Rainbow Six 3: Black Arrow (Xbox)

Een half jaar nadat ik Rainbowsix 3 had aangeschaft kwam hij dan hoor, de uitbreiding genaamd Rainbowsix 3: Black Arrow, leuk prijsje 30 euro! Zouden de “Glitches” verholpen zijn?? Zijn er nieuwe gamemodes?? Betere levels? Nieuwe wapens? Daar zat ik dan hoor Black Arrow in de de xbox en spelen maar!

Aangezien het een uitbreiding is, is zoals te verwachten weinig veranderd. Je speelt in de single player nog steeds met Ding Chavez en zijn team. Iedereen die Rainbow six 3 op de xbox heeft gespeelt zal dit meteen herkennen. Verder zijn er bij de singleplayer twee nieuwe modes bij gekomen, namelijk Co-op modus en Lone-Rush mode. Bij co-op modus is het de bedoeling een missie te voltooien, maar dit keer niet alleen! Je kunt het nu ook met vrienden doen. Bij Lone-Rush is het de bedoeling zo snel mogelijk van de ene plek naar de andere plek te komen. Voor mij deden deze modes niet zoveel, omdat ik meer op online spelen gericht ben dan op Singleplayer. Voor mensen die van een singeplayer FPS houden is Rainbow six 3: black arrow zeker beter als zijn voorganger. Zo heb je nu ook betere levels en kun je dus samen met een vriend de strijd aangaan voor zowel missie als terrorist hunt. Dit maakt het meteen minder saai! Ook zijn er enkele wapens toegevoegd, zoals een nieuwe sniper en een handgun.

Waar voor mij nou de grote verandering zat was in het online gedeelte van Black-Arrow. Zo zijn de Lean- glitches verholpen en zijn de levels veel groter en vetter. Black-Arrow maakte als eerst gebruik van xbox live 3.0. Dit zorgde ervoor dat je online clans kunt maken en daarvoor spelers uit kunt nodigen. Bij het maken van een clan kan je een eigen emblem maken en kun je een voorvoegsel instaleren . Als je bijvoorbeeld de clan Untouchable Pride aanmaakt(mijn clan) kun je kiezen voor de voorvoegsels UP. Dit houdt in dat voor je gamertag Up- komt te staan. Het leuke van een clan aanmaken is natuurlijk om met je clan aan een toernooi mee te doen. Dit was nu mogelijk! Zo kun je je inschrijven voor een toernooi van 3,4,5 of 6 man en voor verschillende gamemodes. Dit moet minimaal 24 uur van te voren. Ook kun je met de xbox live 3.0 voice messages naar je vrienden sturen, wat ik persoonlijk heel leuk vind.

Ubisoft heeft naast de oude rainbow six 3 modes nog twee nieuwe toegevoegd. Namelijk Total Conquest en Retrieval. Bij Total conquest is het de bedoeling om met je team zolang mogelijk 3 satellieten in bezit te houden. Persoonlijk vind ik dit geen leuke mode, omdat je steeds op dezelfde plek spawnt en daardoor achter elkaar gespawnkillt wordt. De tweede is retrieval, retrieval is eigenlijk hetzelfde als capture the flag.

Over de nieuwe online maps van Black Arrow ben ik zeer te spreken, het voegt niet alleen wat toe, maar ze zijn ook super mooi en lekker groot. Voor sommige is dit een voordeel andere zien dit als een nadeel. Persoonlijk houd ik wel van long range knallen en als je 6v6 speelt is het geen probleem om elkaar te vinden. Over de wapens ben ik overigens minder tevreden, ze zijn super groot en daardoor is het moeilijk om je directe omgeving in de gaten te houden.

Rainbow six 3: Black Arrow is een aanrader voor elke Rainbow Six 3 fan. Het verbetert Rainbow six 3 niet alleen maar voegt ook nog wat leuke dingen toe. Je kunt heel veel lol aan dit spel beleven en saai wordt het nooit. Voor mensen die Rainbow Six 3 niet gespeelt hebben is het zeker geen afrader! Wil je een complete, goedkope, mooie shooter op de xbox dan is Rainbow Six 3: Black Arrow de uitweg.

Conclusie en beoordeling

None

Conclusie staat in recensie
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Verbeterd zijn voorganger
 • LeanGlitch weg
 • Online Clan Systeem
 • Betere Single Player
 • Minpunten
 • Uit de map glitchen
 • Weinig nieuwe wapens
 • betalen voor nieuwe maps

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • grappig

 • Leuk zo eventjes kijken :)

 • Heerlijke game dit, gelijk maar even de update downen!

 • Ik vond het tot nu toe echt nix an, nu maar s multiplayer proberen

 • Ik zal waarschijnlijk deze game eens aanschaffen als ik die verdomde creditcard heb. :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren