1. Need for Speed: Most Wanted (X360)

Need for Speed: Most Wanted (X360)

Need for Speed is een serie die al zoveel jaren bestaat dat je het eigenlijk één van de senioren uit de industrie kan noemen. EA had ook de tuninghype in de gaten en bracht met de Underground delen opnieuw de nodige boost in de serie waardoor NFS plots weer enorm populair werd. Een groepje trouwe fans van de eerdere delen vond het dan weer minder. Dus kiest EA met dit spel voor een combinatie van beiden.

Verhaaltje vertellen

Naar goede gewoonte in de serie mag je in het begin van het spel al even proeven van een op en top prachtige wagen. En je mag racen tegen Razor met je wagen als inzet.Er staat dus heel wat op het spel. Het is allemaal heel voorspelbaar want je gaat natuurlijk je eigen auto verliezen maar voor het zover is mag je ook nog een paar flashbacks spelen van eerdere races om dan weer tegen Razor te beginnen. Auto kwijt, genoeg geld om een nieuwe te kopen en de weg naar de top is opnieuw ver weg! Ondertussen weet je ook dat mannetjes van Razor wat aan je auto hebben geprutst.

Wraak is dus één van je drijfveren in het spel om die irritante eikel( Razor)een lesje te leren

Blacklist

Met dat kleine bedragje geld moet je dus een keuze maken uit de drie startwagens. In NFS: MW draait het allemaal om de Blacklist. Zeg maar een lijst met de 15 beste en meest gezochte racers door de plaatselijke politie. Razor staat op nummer één en dan weet je dat het een hele tijd duurt voor je terug tegen hem mag racen. Eerst moet je voorbij al die andere rivalen. Voor je die mag uitdagen moet je eerst een aantal doelen behalen. Zo moet je een aantal races winnen, genoeg bounty verzamelen en milestones tot een goed einde te brengen. De Races bestaan uit de bekende onderdelen uit vorige delen zoals circuit waarbij je een aantal rondjes moet rijden. Sprint is in principe hetzelfde maar hier race je van punt A naar punt B en dan heb je ook nog Drag waarin je handmatig moet schakelen en hier hangt dus alles af van een goede timing en uitstekende reflexen om het verkeer te ontwijken. Drag komt trouwens niet zoveel voor als de andere onderdelen en dat is in principe een heel goede zaak omdat Drag toch niet het best speelbare onderdeel was in de vorige delen.

Dit is niet alles want er zijn heel wat nieuwe modes in dit spel. Zo is er Toll Booth , dit is eigenlijk de bekende Time Trial. Je moet van controlepunt naar controlepunt racen en zien dat je er steeds netjes binnen de tijd bent. Speedtrap is een race met meerdere wagens en heeft een opzet zoals Sprint, alleen gaat het hier niet om de eerste te zijn maar wel om diegene die de hoogste snelheid kan behalen. Zo zijn er onderweg een aantal snelheidscontroles die je snelheid meten! Een som van alle controles geven uiteindelijk het eindresultaat. Genoeg variatie aan modes dus en dan heb ik het nog niet gehad over de …

...Milestones

Bij de milestones draait het vooral om de achtervolgingen met de politie, jawel de politie is terug. Je kan de milestones apart selecteren maar je kan ook gewoon vrij in de stad de politie achter je aan krijgen. Zo gaat het hier vooral om opdrachten zoals ‘ Ram 8 politiewagens ‘ of ‘ Verlies de politie in 2 minuten’ om een paar voorbeelden te noemen. Ook zijn er flitspalen over heel de stad verspreid en is het dus de bedoeling om aan een bepaalde snelheid voorbij te rijden. Door al deze acties verdien je weer …

...Bounty

Bounty is dus ook belangrijk in het geval dat je omhoog wil klimmen op de blacklist. Zoals ik al zei verdien je bounty door het voltooien van de milestones maar dat is niet genoeg. Zo moet je tijdens de achtervolgingen het verkeer rammen, verkeersborden omver rijden, gebruik maken van de pursuit breakers ( op bepaalde plaatsen in de stad heb je interactie met de omgeving en kan je dus bepaalde gebouwen en andere laten instorten en zo op de politie laten belanden)

en ga zo maar door. Je moet dan wel de politie met succes afschudden anders kan je naar je behaalde bounty fluiten. Onderaan in beeld kan je op een metertje duidelijk zien wanneer je de politie bijna kwijt bent. Wanneer dit op evade staat kan je een schuilplaats zoeken en ben je de politie zo kwijt. Busted moet je proberen vermijden want dan ben je in het slechtste geval je auto kwijt wanneer je geen geld hebt om de borgsom te betalen. Na het verslaan van blacklist racers kan je ook een aantal Out of Jail tickets bemachtigen waardoor je dus zonder iets te betalen terug op straat kan met je mooie wagen. De achtervolgingen met de politie zijn soms zo simpel en op andere keren ben je gewoon een twintigtal minuten lang aan het racen om die zwaailichten af te schudden. De achtervolgingen gebeuren in verschillende niveaus , van simpele politiewagens tot echte rambakken maar ook helikopters , wegblokkeringen en spijkerstrips mag je verwachten.

Daag een racer uit

Na een aantal races,milestones en het juiste bounty bedrag kan je dus een blacklist racer uitdagen. In een aantal wedstrijden moet duidelijk worden dat jij de beste bent en zo klim je dus elke keer hoger en hoger tot je bij Razor komt en het spel tot een goed einde kan brengen. Hoe hoger je klimt hoe meer races je moet afwerken voor je iemand echt hebt verslagen. Hiermee verdien je een hele smak geld maar kan je ook een paar markers kiezen, dit kan gaan van een unieke upgrade voor je wagen maar je kan ook gokken en dus gaan voor de markers met een vraagteken erop. Dit kan dus een Out of Jail ticket zijn maar je kan ook de wagen winnen van de tegenstander bijvoorbeeld. Dit spaart heel wat geld uit. Per keer je iemand van de blacklist verslaat krijg je ook een achievement voor je Xbox live profiel.

Meer racen, minder tunen

Deze NFS:MW zit weer bomvol prachtige racewagens die je in het echte leven bijna zeker nooit zal kunnen betalen. Hiermee gaan we ook meer de richting uit van de eerste delen in deze langlopende serie. Ook het tunen is minder uitgebreid maar er is nog steeds genoeg om de tuners onder ons te kunnen boeien. Zo kan je nog steeds de nodige onderdelen zoals spoilers, bodykits en andere op je wagen plaatsen. Kan je de performance van de wagen duidelijk verbeteren met turbo’s , nitro en andere upgrades en ook het uiterlijk kan je naar hartelust aanpassen met een likje verf of stickers.

Naar goede gewoonte

Deze NFS:MW is net als alle andere een toffe speelervaring. Even wennen en je gaat tegen topsnelheden over de verschillende wegen want de besturing werkt als vanouds. Er zijn spellen die sneller zijn maar het snelheidsgevoel in deze game is wel goed te noemen. Ook met de soundtrack zit het wel snor al was die van vorige delen toch net een tikkeltje beter.

mooi met een kleine m

NFS: MW is zeker niet het knapste spel op de nieuwe console van Microsoft. Maar het laat wel een goede indruk na. Zo zien de auto’s er echt prachtig uit en ook de omgevingen zijn visueel aantrekkelijk, net als de verschillende weerseffecten. Het kan duidelijk niet op tegen andere spellen die exclusief voor de X360 zijn gemaakt maar dit is natuurlijk ook logisch omdat dit meer een port is van het gelijknamige spel op de huidige generatie.

Je bent ook heel wat uurtjes bezig met het behalen van de nummer één positie op de blacklist en je kan achteraf nog de overige races behalen of een beetje doelloos rondrijden of je gaat online via Xbox Live. Online is ook een blacklist aanwezig met daarop de beste spelers in elke categorie. Je kan elk racetype online spelen tegen maximaal drie tegenstanders. Vier in totaal dus en dat lijkt me toch wel wat weinig voor een Next-Gen titel. De onlinemode werkt wel goed maar af en toe heb je toch ook wel wat problemen met het bekende fenomeen ‘lag’. Dit ligt vooral aan de host waardoor je soms de auto’s ziet teleporteren maar het is nergens echt enorm storend en deze races zijn duidelijk in de minderheid.

Conclusie

Need for Speed: Most Wanted is opnieuw een uitstekende game in een heel sterke serie. Een mooie keuze om de politie terug te brengen want dat was toch altijd één van de leuke punten in eerdere delen. De combinatie van de eerdere delen met de Underground spellen is leuk gedaan en zal de fans die het lieten afweten bij het hele tuning gebeuren in Need for Speed opnieuw kunnen bekoren.

Wel jammer dat ze het hebben gehouden bij een simpele port waardoor het grafisch iets minder is als andere titels en ook de onlinemode had wel wat beter gemogen.

Conclusie en beoordeling

NFS MW is ook op de X360 een uitstekende arcaderacer. Grafisch is het niet wat het had kunnen zijn maar al bij al is dit verplichte kost voor de fans.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Goede combinatie(Underground+eerdere delen)
 • Achtervolgingen
 • Heel veel te doen
 • Genoeg variatie(gamemodes)
 • Minpunten
 • Haalt grafisch niet genoeg uit de X360
 • Minder uitgebreide tuningopties
 • Geen extra's

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Yes, de eerste helft van het geheel dat me niet kan schelen is bekend!  Ik heb die Fight Night games nooit leuk gevonden.

 • boeiend

 • ik kan niet wachten op deze game :D must-have voor mij. Ben echt blij dat ze die besturing hebben aangepakt, dat was hét struikelblok voor mij.

 • ben ook wel benieuwd hoe de gameplay zal zijn!!! Fight Night Round 3 was zeker een mooie titel, hoop dus dat deze hem kan overtreffen!

 • Dit is voor mij al de titel van het jaar want wat ik van al die trailers gezien heb . Vertelt mij dat dit de meest realitische bokssim allertijden wordt. Nog 2 maandtjes en dan ITS TIME 2 RUMBLE AGAIN!!!!!!

 • Hebbeding

 • niet mijn genre

 • Gamer Arjen waarom reageer je dan hierop joh.. andere mensen zitten juist te wachtte op deze game! Dit is zeker een must have! (voor boksfans dan)

 • Wel al een paar bekende namen ;)

 • Beter UFC

  krijg je meer waar voor je geld denk ik

 • Ikzelf vind UFC best wel een tegenvaller
  Heb dan wel alleen maar de demo gespeeld, maar toch
  Het komt een beetje soft op me over, bij Fight Night voel je de klap soms
  Beetje overdreven gezegd dat voelen natuurlijk, maar er zit meer power achter
  Althans als ik naar de oude Fight Nights kijk, en dat zal hier wel niet veel anders zijn
  En nja, de graphics van UFC zijn niet slecht, maar ook niet duidelijk beter dan die van de oude Fight Night

  Dus ik denk en ik hoop dat deze nieuwe Fight Night die UFC game wel eens behoorlijk knock the fuck out kan gaan slaan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren