1. Batman Begins (NGC)

Batman Begins (NGC)

Eigelijk heb ik nog nooit een superhelden spel met plezier gespeeld. Dit komt omdat de producers alleen kijken naar het super en nooit naar het helden gedeelte. Jij bent altijd zo vreselijk sterk, niets kan misgaan en iedereen vind je geweldig. Je bent in staat om 1000 kogels te weerstaan, en een klap van jou schakelt meteen iedereen knockout. Toen ik Badman Begins kreeg was ik dus ook niet entousiast. Ik bergde hem op en begon met mijn andere gamecube en xbox spellen te spelen. Ongeveer een paar weken later probeerde ik het spel tog maar eens. Toen heb ik eindelijk een geweldig superhelden spel gespeelt.

Batman Begins

In dit spel zie je zoals de titel al laat blijken, hoe batman eigenlijk begonnen is. Bruce wane is een jongen die eigelijk alles wel had. Groot huis, veel geld en lieve ouders. Op een dag komt daar verandering in als zijn ouders vermoord worden. Bruce blijft alleen achter. Er gaan jaren voorbij en als de man vrijkomt die zijn ouders heeft berooft, heeft bruce maar een gedachte: WRAAK. Maar dat lukt hem niet. Falcone, een dealer die ongeveer de hele stad in zijn macht heeft is hem voor. Bruce is hem eerst dankbaar, maar dan beseft hij dat zijn ouders tegen onrecht vochten, en dat Falcone alles wat zijn ouders hebben opgericht aan het vernietigen is. Bruce zoekt een manier om ook tegen onrecht te vechten. Hij trekt heel de wereld door en eindigt bij "de leaque of shadows". Daar leert hij ninja trucks, maar besluit weg te gaan als hij erachter komt dat ze gotham willen vernietigen. Omdat hij nog iemand zou moeten vermoorden als beul, blaast hij het huis op. Zijn leraar, Ra's al Guhl is dood, tenminste dat denkt hij. Eenmaal thuis gaat hij tegen onrecht strijden."als een mens kan ik genegeerd en gedood worden, maar als een symbool ben ik onsterfelijk" zegt bruce. Hij gebruikt spullen van zijn vaders bedrijf om een perfect pak te maken met een aantal gadgets. Zo is er een nieuwe superheld ontstaan, batman. Die vecht tegen onrecht en sluit onder andere de drugsdealer falcone en dr crane op. Maar hun blijken slechts marionetten te zijn. Wie heeft de echte touwtjes in handen? Je moet er op tijd achter komen voordat gotham ten onder gaat.

Angst is je wapen

Als batman gebruik je angst als je belangrijkste wapen. Aangezien batman niet ontsterfelijk is, zul je in het spel ook stukken tegenkomen die je niet met je vuisten kan oplossen. Je kan namelijk nooit tegen mensen met wapens op, die zijn te sterk. Het is mogelijk om naar een tegenstander toe te sluipen, en vanaf achter een sluipaanval op hem uitvoeren, maar soms is die persoon in het gezichtsveld van andere personen en dan is dat niet mogelijk. Soms moet je met een buis boven hem gaan hangen, vervolgens hem vastpakken en weer aan die buis gaan hangen, d.m.v. een soort trekhaak, maar meestal moet je de dieven zo bang maken dat hun wapen blokkeert. Dit kan op verschillende manieren. Door een roestige steunpaal te doorboren, iets op hun laten vallen of door kratten te laten ontploffen. Als ze bang zijn laten ze hun wapens vallen en kan jij ze meestal wel aan. Als het niet lukt, heb je gadgets zoals rook granaat, of een zender die vleermuizen aantrekt.

Als je verder in het spel komt stijgt je reputatie. Je merkt dat schurken steeds banger worden voor die angstaanjagende batman. Er gaan verhalen over je rond alsof je een demon bent. Je hoort mensen steeds vaker over je praten en dat geeft de sfeer inhet spel een geweldige klap omhoog.

Gameplay

Het spel speelt heel fijn. Je krijgt echt het gevoel dat je echt batman bent. Het is altijd zo leuk om mensen van boven aan te vallen, sluipen als een ninja en je batarangs gebruiken om schurken doodsbang te maken. Helaas is dit gevoel maar voor korte duur. Na ongeveer 10 uur zal het einde op je beeld verschijnen. Bovendien speelt het spel zo fijn dat je lang achter elkaar blijft spelen en zo dus binnen 2 dagen het spel uithebt. Dus een tip, begin met hard want dan duurt het wat langer.

Ook mist het speel op veel punten uitdaging. Zo kom je door je vierpunt-toets te gebruiken meestal wel achter hoe je verder komt. Want dan selecteer je een grijphaak of een opblaasbaar vat. Tog zijn er ook stukken waarbij de spanning te snijden is en het moeilijk is om verder te komen. Dit is vaak omdat batman niet ontsterfelijk is en niet tegen machine guns opkan. Ik heb ook bij stukken gezeten en gedacht:"wat moet ik hier nou?". Dan moet je bijvoorbeeld wachten tot de meeste vijanden om de hoek zijn en 1tje zich omdraait, dan kan je een sluipaanval doen. Of je moet ze vanaf boven aanvallen. Dit is echt heel leuk, maar in heel het spel zijn er mischien totaal 5 stukken waar het echt heel moeilijk is om verder te komen.

Het is natuurlijk vet om te vliegen of te rijden in je batmobiel, dus ook dat kan je doen. Verder kan je ook kostuums wisselen, maar dat is slechts een exstraatje.

Conclusie en beoordeling

None

Batman begins was een heel mooi spel. Jammer dat het alleen soms te makkelijk was, maar ik denk dat niet veel mensen zich daaraan storen omdat het gewoon heel lekker speelt en een geweldige sfeer is. Ik denk dat alleen de echte hard-core gamer zich eraan ergert. Maar wat wel veel punten van het eindcijfer afhaalt is de korte duur van het spel. Voor de rest was het een heel leuk spel, maar helaas wel voor korte duur
6,3
Score
63
Score: 65
 • Pluspunten
 • Geweldige sfeer en spanning.
 • Speelt heel fijn
 • Angst gebruiken als wapen
 • Minpunten
 • Soms te makkelijk
 • Veel te kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat zou dus echt vet briljant zijn!

 • ken interessant zijn. :)

 • Ik d8 al dat dit gratis zou worden, want het werd toen aangekondigd als een onderdeel van de NXE.

  Lijkt me wel grappig, niet baanbrekend (hoewel echte prijzen winnen natuurlijk wel tof is)

 • Altijd leuk nieuws! MS compenseert sommige overpriced dingen met dit soort acties wel redelijk vind ik.

 • Je zal het waarschijnlijk ook alleen maar kunnen spelen met een XBL Gold account. Anders maken ze er toch geen winst op?

  We zullen zien.

 • Goede zet maar… Met een laptopje op je schoot is het wel erg makkelijk om prijzen te winnen, niet?

 • Zag net de eerste trailer en ziet er wel vetjes uit : )

 • @raymondje  Denk het niet texus hold'em poker was gratis te downloaden zelfde manier als deze kon je ook met silver spellen maar niet downloaden en zelfde geldt voor zoon spel wat je met live cam moet spellen aleen weet ik de naam ff niet dus het is puur dat je gold moet hebben om het tedownloaden niet te spellen denk ik

 • Dit zou zeker een slimme zet zijn van MS, ben benieuwd welke prijzen er gewonnen kunnen worden.

 • echt heel erg vernieuwend vind ik dit. Microsoft doet zijn naam eer aan als het aankomt op Online gamen op een console, ze leggen de lat hiermee weer een stukje hoger.  Echt top als je dit kunt spelen en ook prijzen kan winnen. Wellicht zal de introductie eerst in de US zijn en later in Europa en NL.

 • Je moet Gold hebben om het te spelen dus geld ben je toch kwijt.

  Maar goed toch een mooie actie :)

 • Wanneer komt ie dan eigenlijk uit?

 • Maar je kan toch om een vriend vragen of hij naast je wilt zitten met google opgestart en jouw dan alle antwoorden geven xD

 • Gratis lijkt het me wel leuk^^

 • Ik dacht dat het spel alleen voor Amerika was… Het zou supervet zijn als het ook in Europa komt!

 • Leuk gratis

 • Awesome !

  Hopen dat ze dit idee nou niet gaan veranderen '-.-

 • Nice

 • @Mtyz. Lees de laatste zin van het artikel eens ;)  Ik denk dat het deze zomer wel zal zijn. Het is alweer een tijdje terug dat het werd aangekondigd.

 • Nice, die ga ik dan wel halen. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren