1. Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi (PS2)

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi (PS2)

Dragonball Z Budokai Tenkachi

Dragonball Z, was in 2002, ontzettend populair onder de jongeren. Het was een zogenaamde “trend”en kaarten, games konden niet langer uitblijven.

Dragonball Z Budokai werd gelanceerd in 2002, en bleek al snel een groot succes.

Al snel kwam er een 2e deel, en een 3e deel, waarbij steeds meer opties en mogelijkheden bij kwamen.

Nu in 2006 zijn we al toe aan het 4e deel in deze reeks, maar is deze game nog steeds zo vet, als de vorige delen? En biedt het wel genoeg vernieuwen wat betreft de vorige delen? Read On!

Verhaal:

Het verhaal is simpel. Zoals je weet, is Dragonball Z opgedeeld in saga’s. Zo moet je ook saga’s unlocken om verder te komen.

Je begint bij de Saiyan saga, ( Het begin van Dragonball Z ) en vordert zo verder naar Frieza, Android, Cell Saga. Verder heb je ook de mogelijkheid om verder te gaan naar de GT sage, namelijk het vervolg van Dragonball Z.

Modes:

In deze game, heb je ontzettend verschillende modes.

Je hebt er de Saga mode, waar je dus de saga’s zal moeten unlocken, en slagen.

Je hebt in de Saga mode, eigenlijk geen mogelijkheid, om van character te wisselen, of te kiezen. Je krijgt gewoon een battle voorgeschoteld, die jij moet winnen. Om zo verder te komen in het spel.

Het unlocken, gaat ook ontzettend simpel. Nadat jij een bepaalde hoeveelheid battles, tegen je tegenstander hebt gewonnen heb jij m unlockt.

Maar je hebt tevens ook een soort ladder.

In deze “ladder”, begin je van plek 100, om zo op weg te gaan naar de nr1. Verder heb je ook, zoals in elke game de “Practise, waar jij je character beter kan “leren kennen” om zo zijn of haar vechtstijlen, beter te leren kennen.

Je hebt natuurlijk ook een tournament, waar jij gewoon de nummer 1 plek moet veroveren, en alle soorten vijanden verslaan.

Gameplay:

De gameplay is in deze DBZ game, ook veranderd.

Je camera, zie je niet meer vanaf de zijkant, maar heeft plaats gemaakt voor een soort ‘achter-je-rug’camera, wat ontzettend goed werkt!

Je hebt maar een beperkt aantal moves. Waarvan dat is onderverdeeld in: Ki-aanvallen, ( Super ) Special Moves, en ( Super )Finnishing Moves.

Maar natuurlijk zijn deze moves, niet onbeperkt, en moet je d.m.v combo’s ( gewoon kortweg op je buttons rammen! ) Ki erbij krijgen, waardoor je op een gegeven moment, genoeg ‘Ki’hebt om je tegenstander een Super Finnishing Move te bezorgen! BAM!

Wat betreft de moeilijkheidsgraad zit het ook wel snor. Je hebt Easy, Normal en Hard. En ik heb het tot nu toe, alleen maar op Easy en Normal gedaan, en het heeft me al behoorlijk wat zweet op het voorhoofd bezorgt! Wat een moeilijk spel!

Maar dat is juist leuk. Vooral oor de hardcore-gamers onder ons, die voor het uiterste, en het hoogste gaan.

Ik moet zeggen dat ik soms wel de neiging had om de controller richting muur heen te gooien, maar ik kon mijzelf nog net in toom houden.

Graphics:

De Graphics, zijn cell-shaded, en onveranderd wat betreft de vorige delen. Ik vind deze stijl goed passen, omdat de serie ook een Anime-Stijl heeft, en zo het Dragonball Z gevoel goed overeenkomt met de Game.

Ik vind wel, dat de cell-shaded graphics, een soort van ‘houden van’is. Dan bedoel ik: Je houdt van dit soort graphics, of je haat het.

En in mijn geval, en waarschijnelijk ook andere DBZ fans, kunnen deze graphics ons wel bekoren.

Conclusie:

Mijn conclusie is eigenlijk, redelijk positief.

Dit is een zeer goed spel. Met de moeilijkheidsgraden zit het goed. En de nieuwe camera standpunt is goed uitgewerkt, en is zelfs goed te noemen.

Wat betreft de modes: Die zijn er genoeg. Je kunt met deze game eindeloos lang doorgaan door bv: met elke character de tournament uit te spelen. Of gewoon met je maten lekker tegen elkaar matten.

Wat de graphics betreft, vind ik dat goed passen bij de stijl van de Game. Het komt goed tot zijn recht bij deze game.

Ik vind dit spel zeker een aanrader voor alle DBZ fans, maar ook voor liefhebbers van fighting-games.

Dit is gewoon een hele andere ervaring door de nieuwe camera standpunt, en je hebt genoeg modes, om je tijdens het hele jaar te vermaken.

KAIO-KEN ATTACK!!

Conclusie en beoordeling

None

Leuke game! Zowel voor DBZ fans, als Fighting-game fans! Top!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Achter-je-rug-camera
 • Veel modes
 • Graphics
 • Minpunten
 • Moeilijkheidsgraad soms té moeilijk
 • Geen Dragonball Saga

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ze moeten chocolade verkopen van LARA CROFT :(

 • Goed idee crackhead o.O

 • :)

 • Even denken, japanners zijn gek op gadgets, ook final fantasy doet het goed in japan… gadgets + final fantasy = final fantsay gadgets! Financieel probleem opgelost. Dat wij nog redelijk nuchter tegen gadgets aankijken en ons bedenken of het 'zinnig' is om zoiets te kopen, dat bestaat niet in japan, gadget = hebben :')

 • leuk

 • Doe mij maar gewoon toffe games, die merchandise laat me koud.

 • Chocolade? Eerder een opblaaspop van Lara Croft.

 • Eerder een opblaaspop van Lara Croft.

  Een zitzak in de vorm van de boezem van lara :P

 • goed idee, maar veel winst gaan ze daar niet uit halen denk ik

 • Ik heb al genoeg beeldjes van Lara Croft …

 • Een opblaaspop van Lara is anders geen slecht idee ;)

 • Okay dat is wel vet! Allemaal poppekes van Lara Croft enzo =P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren